Ακούει ο Μητροπολίτης της Χαλκίδας; Ιερώνυμος στους Μητροπολίτες: «Να τηρήσετε αυστηρά τα μέτρα...» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
EXALCO

Ακούει ο Μητροπολίτης της Χαλκίδας; Ιερώνυμος στους Μητροπολίτες: «Να τηρήσετε αυστηρά τα μέτρα...»

Ως κίνηση αποκλιμάκωσης ερμηνεύεται η κίνηση του Αρχιεπισκόπου να μην τελέσει σε εξωτερικό χώρο αγιασμό αλλά και να δώσει εντολή στις εκκλησίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών να τελεστεί μόνο μια θεία λειτουργία τα Θεοφάνεια από τις 06.00 έως τις 08.30 το πρωί...

Παράλληλα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έστειλε επιστολή στους Μητροπολίτες με την οποία τους ζητεί να τηρήσουν τα μέτρα με αυστηρότητα αλλά μιλάει και για άστοχες κινήσεις που μας οδήγησαν εδώ.

Άραγε θα τηρήσει τα μέτρα ο Μητροπολίτης Χαλκίδας που έχει πιαστεί να παρανομεί -μη φορώντας μάσκα- και πριν λίγες μέρες ζητούσε χρήματα από πολίτες εν μέσω πανδημίας μέσω εράνου; (δείτε ΕΔΩ το συγκεκριμένο δημοσίευμα).

Δεν γνωρίζουμε βέβαια αν την ανακοίνωση αυτή την εξέδωσε ο ίδιος ο Μητροπολίτης, τον οποίο το EviaZoom.gr σέβεται και υπολήπτεται, δημοσιεύοντας κατεπανάληψη τις απόψεις του (δείτε ΕΔΩ την πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε) ή κάποιοι από τους εργαζόμενους της Μητρόπολης που βρέξει - χιονίσει εισπράττουν τους παχυλούς μισθούς τους.

Σημειώνεται, με αφορμή το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ότι σε βάρος της Μητρόπολης Χαλκίδας αναμένεται να κατατεθεί μήνυση και αγωγή συνολικού ποσού 500.000 ευρώ για μία συκοφαντική ανακοίνωση που εξέδωσε, χωρίς να αναφέρεται το ονοματεπώνυμο του συντάκτη της ανακοίνωσης φοβούμενος προφανώς για να μην υποστεί ο ίδιος τις κυρώσεις του νόμου, οι οποίες θα είναι αρκετά σοβαρές, όπως και να χει για την ίδια την Μητρόπολη.

Όλη η επιστολή Ιερώνυμου

«Ο Μακαριώτατος Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, απέστειλε σήμερα το απόγευμα Συνοδική Επιστολή προς τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, από τους οποίους ζητά, σύμφωνα με τις σχετικές από 15.12.2020 και 4.1.2021 Αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, την αυστηρή και απαρέγκλιτη τήρηση των υγειονομικών μέτρων ως προς την λειτουργία των Ιερών Ναών με την παρουσία καθορισμένου αριθμού πιστών κατά την αυριανή Εορτή των Θεοφανείων.

Όπως έχει αποφασίσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, κατά την Εορτή των Θεοφανείων ο Μέγας Αγιασμός με τον καθαγιασμό των υδάτων θα τελεσθεί εντός των Ιερών Ναών και δεν θα πραγματοποιηθούν Λιτανείες, πομπές ή και τελετές ευλογίας των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.

Προς τούτο και θέλοντας να δώσει το καλό παράδειγμα, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος αποφάσισε να μην κάνει χρήση της σχετικής εξουσιοδοτήσεως, την οποία έλαβε από την Ιερά Σύνοδο, και να μη μεταβεί σε οποιοδήποτε θαλάσσιο χώρο.

Η Εκκλησία της Ελλάδος, έχοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης έναντι του Θεού και των ανθρώπων, όπως έπραξε από την αρχή της πανδημίας συμπορεύεται με την Πολιτεία στον αγώνα για την προστασία της δημόσιας υγείας, δίνει το θετικό παράδειγμα τήρησης των υγειονομικών μέτρων και παραμένει αρωγός στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει η Ελληνική Πολιτεία ώστε να περιοριστούν οι επιπτώσεις από την πανδημία στην ζωή των ανθρώπων του Τόπου μας.

Είναι απαραίτητη, όσο ποτέ άλλοτε, ιδίως σ’ αυτές τις κρίσιμες για την Πατρίδα μας στιγμές, η διαρκής, ανοικτή και ειλικρινής συνεργασία και επικοινωνία Εκκλησίας και Πολιτείας και μάλιστα στο ανώτατο δυνατό επίπεδο. Η επικοινωνία Πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου μόνο καλούς καρπούς για το Έθνος μπορεί να φέρει».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα