Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στον Ευβοιώτη συνδικαλιστή Ταξίαρχο της ΕΛ.ΑΣ Γιάννη Κατσιαμάκα που αποστρατεύτηκε και σε γυναίκα αρχιφύλακα: «Θα πληρώσουν ακριβά, θα πληρώσουν για όλα...» (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στον Ευβοιώτη συνδικαλιστή Ταξίαρχο της ΕΛ.ΑΣ Γιάννη Κατσιαμάκα που αποστρατεύτηκε και σε γυναίκα αρχιφύλακα: «Θα πληρώσουν ακριβά, θα πληρώσουν για όλα...» (ΦΩΤΟ)

Ανάληψη ευθύνης δημοσιεύτηκε στο athens.indymedia.org για τον εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο από γκαζάκια που τοποθετήθηκε έξω από το σπίτι του Γιάννη Κατσιαμάκα στον Βύρωνα Αττικής (δείτε ΕΔΩ την προηγούμενη ανάρτηση)...

Πρόκειται για τον Ευβοιώτη συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ Γιάννη Κατσιαμάκα, που κατάγεται από την Βόρεια Εύβοια, ο οποίος μέχρι πρότινος, υπηρετούσε στη Γενική Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων και κατείχε τη θέση του Προέδρου της ΠΟΑΞΙΑ.

Πριν λίγες μέρες «καρατομήθηκε» στις κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ, δηλαδή αποστρατεύτηκε.

Επίθεση πραγματοποιήθηκε και στην οικία και το όχημα της Κατερίνας Μαγγά, η οποία είναι Αρχιφύλακας του Αστυνομικού Τμήματος Πατησίων, στα Άνω Πατήσια.

Η ανάληψη ευθύνης για τις δύο επιθέσεις έγινε από τους Πυρήνες Άμεσης Δράσης - Πυρήνας Αναρχικής Αντιβίας, ο οποίοι αναφέρουν στην ανακοίνωση τους:

«Στα πλαίσια της στρατηγικής μας ώστε να αλλάξει στρατόπεδο ο φόβος, αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τις εμπρηστικές επιθέσεις:

- Στην οικία του Γιάννη Κατσιαμάκα, προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αθηνών (ΠΟΑΞΙΑ) και απόστρατου αντιστράτηγου της ΕΛ.ΑΣ, στον Βύρωνα. Μόνιμος εκφραστής της κατασταλτικής πολιτικής, του τσακίσματος κάθε κοινωνικής αντίστασης. Ήταν από εκείνους που τάχθηκαν υπέρ της αστυνομίας μέσα στα πανεπιστήμια, ως άλλος νοσταλγός της χούντας. Ήταν από εκείνους που επικροτούσαν τις πρόσφατες δολοφονίες μεταναστών στον Έβρο. Ως εκπρόσωπος της ΠΟΑΞΙΑ, ασκούσε επιρροή για περισσότερη καταστολή, περισσότερο αίμα διαδηλωτών, μεγαλύτερη συγκάλυψη της αστυνομικής βίας. Το γεγονός ότι από μερίδα του καθεστωτικού τύπου η ενέργειά μας παρουσιάστηκε ως δράση “παρακρατικών”, λόγω της πρόσφατης σύγκρουσης του Κατσιαμάκα με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το μοίρασμα της πίτας του παράνομου κεφαλαίου, είναι ενδεικτικό για το τι πραγματικά είναι το συγκεκριμένο υπουργείο στον βαθύ του πυρήνα: Μια οργανωμένη εγκληματική δομή με διακριτούς ρόλους και δράση, η οποία ουσιαστικά εξάγει όλο το “οργανωμένο έγκλημα” που υποτίθεται ότι διώκει.

- Στην οικία και το όχημα της Κατερίνας Μαγγά, αρχιφύλακα του Αστυνομικού Τμήματος Πατησίων, στα Άνω Πατήσια. Η υψηλόβαθμη θέση της Κατερίνας Μαγγά την καθιστά συνυπεύθυνη για κάθε άνθρωπο που έχει δεχθεί βία, εξευτελισμούς, τραμπουκισμούς και ρατσιστικές συμπεριφορές από τα ένστολα καθάρματα της περιοχής. Πιο πρόσφατο παράδειγμα αποτέλεσε το αιματοκύλισμα αντιφασιστικής συγκέντρωσης στην περιοχή του Γαλατσίου, όπου οι μπάτσοι επιτέθηκαν δολοφονικά στον συγκεντρωμένο κόσμο αλλά και σε τυχαίους πολίτες και μικρά παιδιά, με πολλές συλλήψεις και τραυματίες. Στην ίδια πολυκατοικία διαμένει και ο προσωπικός ένοπλος συνοδός–οδηγός του Γιάννη Κατσιαμάκα, οπότε ας θεωρήσει τη συγκεκριμένη επίθεση επίσης ως μια ευθεία στοχοποίηση προς το πρόσωπό του και το "έργο" του.

Ο επαναστάτης Δημήτρης Κουφοντίνας, με ανάχωμα το σώμα του, μας έδειξε σε μια πολύ δύσκολη εποχή πως τίποτα δε χαρίζεται στη σιωπή και στη λήθη, όλα κατακτήθηκαν και κατακτώνται με αίμα, ο αγώνας είναι πιο ζωντανός από ποτέ. Και εμείς είμαστε στρατευμένοι σε αυτόν. Αν πάθει το οτιδήποτε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, αυτή θα είναι μόνο η αρχή».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA