Δικαστήρια Λαμίας: Απορρίφθηκε το αίτημα για διακοπή εκτέλεσης της ποινής του Κουφοντίνα - Σοφός μετά την απόφαση: «Η εκτελεστική εξουσία εφαρμόζει κατά το δοκούν...» (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
ΕΛΟΠΥ

Δικαστήρια Λαμίας: Απορρίφθηκε το αίτημα για διακοπή εκτέλεσης της ποινής του Κουφοντίνα - Σοφός μετά την απόφαση: «Η εκτελεστική εξουσία εφαρμόζει κατά το δοκούν...» (ΒΙΝΤΕΟ)

Το μεσημέρι της Πέμπτης (04-03-2021) απερρίφθη ομόφωνα, από το Τριμελές πλημμελειοδικείο Λαμίας το αίτημα αναβολής εκτέλεσης της ποινής που υπέβαλε - Την απόρριψη του αιτήματος είχε προτείνει προς το δικαστήριο και η Εισαγγελέας της έδρας...

Όπως είπε η Εισαγγελική λειτουργός κατά την αγόρευσή της: «Ο νόμος απαιτεί ο κρατούμενος να πάσχει από μόνιμη και χρόνια πάθηση και όχι από προσωρινή. Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει μια σοβαρή διατάραξη των ζωτικών του οργάνων, που συνίσταται σε επιλογή του ίδιου του κρατούμενου, με πλήρη συνείδηση. Ο ίδιος συναινεί και αποδέχεται τις επιπλοκές της υγείας του. Επίσης δεν πληρούται ούτε ο άλλος όρος του νόμου αυτός της υπέρμετρα σκληρής μεταχείρισης. Η συνέχιση της έκτισης της ποινής του γίνεται μέσα στο νοσοκομείο. Αμέσως μόλος σταματήσει την απεργία πείνας θα δεχτεί την ιατρική φροντίδα».

Ο συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Θέμης Σοφός κατά τη δική του αγόρευση σημείωσε ότι: «Η πολιτεία δεν πρέπει να εκδικηθεί. Είναι θέμα ημερών, μπορεί και ωρών. Αν πεθάνει, θα γράφει η ιατροδικαστική «ανακοπή καρδιάς» και θα έχετε και μια συγκεκριμένη ασθένεια».

Νωρίτερα, εξετάσθηκε ως μάρτυρας γιατρός της ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας, ο οποίος ανέφερε πως η υγεία του Δημήτρη Κουφοντίνα είναι σε οριακή κατάσταση.

Εισαγγελέας: Πάσχει από κάποια πάθηση;

Μάρτυρας: Δεν λέγεται ακριβώς πάθηση η απεργία πείνας αλλά οι ζωτικές του λειτουργίες είναι οριακά.

Εισαγγελέας: Έχει κάποια ασθένεια;

Μάρτυρας: Καμία επισήμως.

Εισαγγελέας: Υπάρχουν συμπτώματα απειλητικά για τη ζωή του;

Μάρτυρας: Υπογλυκαιμία, αναιμία, αλλά δεν είναι διαβήτης ή στεφανιαία νόσος, αλλά επιπλοκές της άρνησης του να φάει.

Η δεύτερη προσφυγή του Δημήτρη Κουφοντίντα στη Δικαιοσύνη η οποία αφορά το αίτημά του για μεταφορά από τις φυλακές Κασσαβέτειας στις φυλακές Κορυδαλλού και όχι σ’ αυτές του Δομοκού παραπέμφθηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας και η απόφαση αναμένεται σήμερα ή αύριο, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Θέμη Σοφό.

Ο δικηγόρος του Κουφοντίνα, Θέμης Σοφός ανέφερε, μεταξύ άλλων, μετά την απόφαση του δικαστηρίου:

«Εδώ εφαρμόζουμε ποινική δικονομία και όχι τις εκάστοτε αντιλήψεις της εκτελεστικής εξουσίας η οποία εφαρμόζει κατά το δοκούν τις απόψεις και τις αντιλήψεις της στην εφαρμογή των αρχών και των κανόνων της σωφρονιστικής επιστήμης. Ο κώδικας ποινικής δικονομίας ισχύει για όλους, ο σωφρονιστικός κώδικας ισχύει για όλους ανεξαρτήτως για την πράξη την οποία καταδικάστηκαν. Η Δημοκρατία δεν συγκρίνει το αξιακό της σύστημα με κανενός άλλου διότι τότε αυτοκαταργείται...»

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

EviaZoom.gr - ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα