Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Η ΕΛ.ΑΣ κάνει λόγο για 10 τραυματίες αστυνομικούς και σχημάτισε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας - 16 συλληφθέντες | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Η ΕΛ.ΑΣ κάνει λόγο για 10 τραυματίες αστυνομικούς και σχημάτισε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας - 16 συλληφθέντες

Την πόρτα του Ανακριτή Αθηνών πέρασαν για να απολογηθούν οι 16 που συνελήφθησαν χθες μετά τα επεισόδια στη Ν. Σμύρνη και την άγρια καταστολή που ακολούθησε. Αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες - Ένας εξ αυτών κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας...

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τη ΓΑΔΑ, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ένας 22χρονος, ο οποίος, σύμφωνα με την αστυνομία φέρεται να συμμετείχε στην ομάδα που επιτέθηκε στον αστυνομικό. Εις βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας. 

Σε βάρος των συλληφθέντων, που οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, σχηματίστηκε δικογραφία με βαριές κατηγορίες με αποτέλεσμα να παραπέμπονται για τα εξής -κατά περίπτωση- αδικήματα:

Απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, σωματική βλάβη από κοινού, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρα σωματικής βλάβης από κοινού, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξη κοινής ειρήνης, εμπρησμό κατά συναυτουργία από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, έκρηξη κατά συναυτουργία από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών κατά συναυτουργία, εξύβριση, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία και παράβαση της Νομοθεσίας περί ρύθμισης θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και παραβίαση μέτρων για τη διασπορά ασθενειών.

Σύμφωνα με τη νέα ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, οι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν χθες αυξάνονται από τέσσερις (τους οποίους έδινε χθες η ΓΑΔΑ) σε 10, εκ των οποίων 3 παραμένουν στο Νοσοκομείο για νοσηλεία. «Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί φθορές σε 10 οχήματα» προσθέτει η αστυνομία.

Σημειώνεται επίσης ότι προσήχθησαν 11 άτομα, που αφέθηκαν ελεύθερα μετά την εξέταση τους, ενώ τραυματίσθηκαν 10 αστυνομικοί, εκ των οποίων τρεις παραμένουν στο Νοσοκομείο για νοσηλεία. Πρόκειται για τον 27χρονο, που δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του και δύο ακόμα με κατάγματα στα δάχτυλα. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί φθορές σε 10 οχήματα.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA