Παραδικαστικό: Με νέα στοιχεία στον Άρειο Πάγο ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή - «Μου ζητούσε 350.000 ευρώ για να αθωωθώ ο Παπαγγελόπουλος, επικεφαλής της συμμορίας ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης» (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Παραδικαστικό: Με νέα στοιχεία στον Άρειο Πάγο ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή - «Μου ζητούσε 350.000 ευρώ για να αθωωθώ ο Παπαγγελόπουλος, επικεφαλής της συμμορίας ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης» (ΦΩΤΟ)

Νέα στοιχεία προσκόμισε ο επιχειρηματίας, Σάμπυ Μιωνή, στην κατάθεση του ενώπιον της Αρεοπαγίτου Ανακρίτριας του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου, για την υπόθεση του παραδικαστικού, με τον πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο...

Η νέα κατάθεση του Σάμπυ Μιωνή θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική και έρχεται μετά από αυτές των 10 πολιτικών προσώπων τα ονόματα των οποίων ενεπλάκησαν στην υπόθεση της Novartis, Εισαγγελέων και προσώπων σε θέσεις-κλειδιά την περίοδο που ξέσπασε το σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας. Υπενθυμίζεται πως η νέα κατάθεση Μιωνή ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής, έδωσε το έναυσμα για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας ανέφερε ότι ο ίδιος και ο συνέταιρος του, Άγγελος Μεταξάς και ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου έπεσαν θύματα μιας εγκληματικής οργάνωσης επικεφαλής της οποίας ήταν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ενώ κατονόμασε ως μέλη της κι άλλα τέσσερα πρόσωπα.

Ο επιχειρηματίας ανέφερε ότι η συμμορία στοχοποίησε τον ίδιο και τον συνεργάτη του, Άγγελο Μεταξά για χρηματικούς λόγους και συγκεκριμένα για να του πάρουν 350.000 ευρώ ώστε να αθωωθεί σε δικαστική υπόθεση που ήταν κατηγορούμενος.

Το ίδιο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας φέρεται να αναφέρει ότι ισχύει και για το δικηγόρο Σταύρο Παπασταύρου για λόγους πολιτικούς, λόγω της δράσης του με τη Νέα Δημοκρατία, της σχέσης του με τον Αντώνη Σαμαρά και της φιλίας του με τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.

Ο Σάμπυ Μιωνή ανέφερε τα εξής έξω από τον Άρειο Πάγο:

«Σε συνέχεια της κατάθεσής μου στη Βουλή ήρθα εδώ για να καταθέσω στην ανακρίτρια κ. Αλεβιζοπούλου για την υπόθεση της εκβίασης, της δικής μου, του συνεταίρου μου 'Αγγελου Μεταξά και του δικηγόρου Σταύρου Παπασταύρου από την εγκληματική συμμορία. Ο 'Αγγελος Μεταξάς και εγώ εκβιαστήκαμε ψυχρά για χρήματα, ο δε Σταύρος Παπασταύρου για πολιτικούς λόγους. Θα καταθέσω σήμερα νέα στοιχεία για να βοηθήσω τη Δικαιοσύνη στο έργο της. Ο Παπαγγελόπουλος είναι κεντρικό πρόσωπο της ομάδας εκβίασής μας. Ο κ. Παππάς δεν έχει καμία σχέση με την εκβίασή μας».

Η γραπτή απάντηση του Παπαγγελόπουλου:

«Σήμερα ο Μιωνή, χθες ο Παπαντωνίου συνέχισαν την απεγνωσμένη και μάταιη προσπάθειά τους να ξεπλύνουν τις θηριώδεις μίζες στα εξοπλιστικά και την τεράστια φοροδιαφυγή στην Ελλάδα και να τις εμφανίσουν ως δήθεν σκευωρίες του Παπαγγελόπουλου, όπως και το σκάνδαλο της Novartis».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA