Αποκλειστικά στο EviaZoom: Γολγοθάς για 53χρονη ΑμεΑ από την Αμάρυνθο! Της έκοψαν το ρεύμα για χρέος 300 ευρώ και ζει στο σκοτάδι πάνω από ένα μήνα - Κατέθεσε και ασφαλιστικά για επανασύνδεση στα Δικαστήρια Χαλκίδας αλλά τα απέρριψαν! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Αποκλειστικά στο EviaZoom: Γολγοθάς για 53χρονη ΑμεΑ από την Αμάρυνθο! Της έκοψαν το ρεύμα για χρέος 300 ευρώ και ζει στο σκοτάδι πάνω από ένα μήνα - Κατέθεσε και ασφαλιστικά για επανασύνδεση στα Δικαστήρια Χαλκίδας αλλά τα απέρριψαν! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Γολγοθάς χωρίς τέλος για την 53χρονη ΑμεΑ, Σταματία Ορφανάκη από την Αμάρυνθο, η οποία μίλησε αποκλειστικά στο EviaZoom.gr, χωρίς να μπορέσει να συγκρατήσει τα δάκρυα της για την απίστευτη ταλαιπωρία που βιώνει...

Όπως ανέφερε, επιδεικνύοντας και σχετικά αποδεικτά έγγραφα, από τις 12 Απριλίου 2021 ζει στο σκοτάδι, καθώς κλιμάκιο του ΔΕΔΔΗΕ, εν μέσω πανδημίας και lockdown, της έκοψε το ρεύμα του σπιτιού της για ένα παλιό χρέος 300 ευρώ στην ιδιωτική εταιρεία προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας ELPEDISON, το οποίο αμφισβητεί και ήδη είχε αποχωρήσει και όλο αυτόν τον καιρό το ρεύμα το είχε στη ΔΕΗ και πλήρωνε κανονικά τους λογαριασμούς της.

Μάλιστα η 53χρονη, μέσω δικηγόρου από τη νομική βοήθεια, προσέφυγε δικαστικά στο Πρωτοδικείο Χαλκίδας με προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα την Μεγάλη Εβδομάδα για την επανασύνδεση του ρεύματος, ωστόσο η Δικαστής του Πρωτοδικείου Χαλκίδας Αλεξάνδρα Καρκατζούλη, απέρριψε τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα της 53χρονης και όρισε την δίκη των ασφαλιστικών τον Νοέμβριο του 2021, με αποτέλεσμα η 53χρονη να κάνει και Πάσχα μέσα στο σκοτάδι και να συνεχίζει να ζει μέσα σε αυτό, με τις «ευλογίες» και του Πρωτοδικείου Χαλκίδας.

Η Σταματία Ορφανάκη δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυα της:

Τα έγγραφα που επιδεικνύει στη κάμερα του EviaZoom.gr με την αίτηση προσωρινών μέτρων της 53χρονης για επανασύνδεση του ρεύματος του σπιτιού της και η απορριπτική απόφαση από την Δικαστή του Πρωτοδικείου Χαλκίδας, Αλεξάνδρα Καρκατζούλη: Το έγγραφο που επιδεικνύει στη κάμερα του EviaZoοm.gr, το οποίο αναφέρει την απαγόρευση της διακοπής ηλεκτροδότησης για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες: Το έγγραφο που επιδεικνύει στη κάμερα του EviaZoom.gr, το οποίο και επιβεβαιώνει ότι η 53χρονη έχει ποσοστό αναπηρίας 80%:

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο EviaZoom.gr και τον δημοσιογράφο Μιχάλη Τσοκάνη έξω από τα Δικαστήρια Χαλκίδας:«Ονομάζομαι Ορφανάκη Σταματία, κατοικώ στην Αμάρυνθο Ευβοίας. Είμαι μία γυναίκα που ζω μόνη μου, είμαι ορφανή, είμαι άτομο ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 80% και η εταιρεία ELPEDISON, πρώην πάροχος για την ηλεκτροδότηση της οικίας μου, έδωσε εντολή στο ΔΕΔΔΗΕ να μου κόψουν το ρεύμα εν καιρό πανδημίας σε άτομο ΑμεΑ και μάλιστα με τις υπηρεσίες να υπολειτουργούν που θα μπορούσα να είμαι ένα άτομο με μηχανική υποστήριξη, έχω και άρρωστο και τον αδερφό μου. Πήγα στην Εισαγγελέα και μου είπε να κάνω ασφαλιστικά μέτρα και δυστυχώς όχι μόνο αναλγησία από τις εταιρείες ΔΕΔΔΗΕ και ELPEDISON βρίσκω, αλλά δυστυχώς και από την ίδια την Δικαστή που απέρριψε την αίτηση μου για επανασύνδεση και όρισε δικάσιμο στις 03/11/2021.

Αν είναι δυνατόν ούτε και για ανθρωπιστικούς λόγους ενόψει των εορτών του Πάσχα δεν ζήτησαν να επανασυνδεθεί το ρεύμα στην οικία μου για ένα ευτελές ποσό των 300 ευρώ, το οποίο δεν είναι αληθές, μου έχουν βάλει και λογαριασμούς που έχω πληρώσει και είχα ζητήσει να γίνει διόρθωση του λογαριασμού. Ενώ τώρα είμαι στη ΔΕΗ και ενώ πληρώνω κανονικά τους λογαριασμούς μου ο ΔΕΔΔΗΕ χωρίς καμία ειδοποίηση και χωρίς να ελέγξει αν είμαι άτομο ΑμεΑ προέβη στο να εκτελέσει την εντολή της ELPEDISON. Είχα επικοινωνήσει με την ELPEDISON και δεν είχαν καμία διάθεση για συνεννόηση. Επίσης θέλω να καταγγείλω και την ανάρμοστη συμπεριφορά του αστυνομικού, ο οποίος αντί να βοηθήσει και να εξυπηρετήσει τον πολίτη, με απέτρεψε να παρουσιαστώ στο δικαστήριο, δεν με άφηνε να μπω μέσα έστω να δηλώσω την παρουσία μου. Βέβαια μου είπε μετά ο δικηγόρος ότι "και να ήσασταν παρούσα δεν θα σας ρωτούσαν". Αλλά θέλω να καταγγείλω και την ανάρμοστη συμπεριφορά του αστυνομικού που αντί να είναι πρόθυμος να εξυπηρετήσει τον πολίτη και ενώ του είπα ότι έχω δικάσιμο σήμερα δεν με άφηνε να περάσω στα δικαστήρια.

Είναι απόφαση δικαστηρίου αυτή; Καλώ τον Υπουργό Δικαιοσύνης, και τον Υπουργό Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος - Ενέργειας να λάβουν γνώση και να πράξουν αναλόγως. Αν είναι δυνατόν. Τέτοιες ανάλγητες συμπεριφορές οδηγούν τα ευαίσθητα άτομα να οδηγούνται στο θάνατο. Ούτε καν ανθρωπιστικά δεν το είδαν ενόψει των εορτών του Πάσχα αφήνουν χωρίς ρεύμα να ζω υπό το φως των κεριών μία γυναίκα μόνη της με πολλά προβλήματα υγείας τόσο σωματικά τόσο ψυχικά και ενώ έχω στρεσαριστεί και με την ασθένεια του αδερφού μου, εξακολουθούν να δείχνουν μία ανάλγητη συμπεριφορά η πολιτεία που είναι η υποχρέωση της να προστατεύει την ανθρώπινη ζωή, αλλά αυτή τη στιγμή με τη συμπεριφορά τους την οδηγούν στο θάνατο.

Για ένα ευτελές ποσό μου προξενούν τόσο μεγάλο ψυχικό πόνο και με καταδικάζουν να ζω σε πρωτόγνωρες συνθήκες και με καταδικάζουν σαν τον σωτήρα Χριστό που είχα και παλαιότερα καταδικαστική απόφαση γιατί ήθελα να πάω τον άρρωστο αδερφό μου στο νοσοκομείο και η Πρόεδρος και η Ελληνική Δικαιοσύνη καταδίκασαν εμένα που ήθελα να πάω τον άρρωστο αδερφό μου στο νοσοκομείο και είχα στα χέρια μου εισαγγελική παραγγελία και δεν δικάσανε τον αστυνομικό που δεν εκτέλεσε το καθήκον του. Τι είναι η εισαγγελική παραγγελία μπακαλόχαρτο; Δυστυχώς βλέπω ότι εδώ στα Δικαστήρια Χαλκίδας δεν υπάρχει Ελληνική Δικαιοσύνη».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA