Η Αντιτρομοκρατική οδήγησε τον Λαγό στις Φυλακές Δομοκού - Αρχικά θα παραμείνει σε απομόνωση λόγω κορονοϊού (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Η Αντιτρομοκρατική οδήγησε τον Λαγό στις Φυλακές Δομοκού - Αρχικά θα παραμείνει σε απομόνωση λόγω κορονοϊού (ΦΩΤΟ)

Ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Χρυσαυγίτης Γιάννης Λαγός μετήχθη από στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, μετά το μεσημέρι του Σαββάτου (15-05-2021) στο Εφετείο Αθηνών, πριν οδηγηθεί σε σωφρονιστικό κατάστημα...

Αν και είχε ζητήσει να κρατηθεί στον Κορυδαλλό, θα εκτίσει την ποινή του στις φυλακές του Δομοκού.

Ο ευρωβουλευτής που εκδόθηκε από τις βελγικές Αρχές έπειτα από ένταλμα της Ελλάδας, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών ο οποίος του επέδωσε τη σχετική διαταγή φυλάκισης ώστε να μεταχθεί σε σωφρονιστικό κατάστημα για να εκτίσει την ποινή των 13 ετών και 8 μηνών που του επιβλήθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2020 από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δίκασε την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Παρών ήταν και ο αρμόδιος για τις εκδόσεις εισαγγελικός λειτουργός προκειμένου να πιστοποιήσει ότι έχουν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες. Το άλλοτε ισχυρό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, συνοδεία αστυνομικής δύναμης, ήλθε απευθείας από το αεροδρόμιο στο Εφετείο όπου τον ανέμεναν οι συνήγοροι του Κώστας Πλεύρης και Γιάννης Ζωγράφος. 

Αρχικά θα παραμείνει στην απομόνωση των Φυλακών Δομοκού στο πλαίσιο της διαδικασίας, που τηρείται αυστηρά, σχετικά με τα μέτρα για την πρόληψη μετάδοσης του κορονοϊού, σύμφωνα με πληροφορίες από την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Η μεταγωγή του Λαγού έγινε με ειδική κλούβα της Αντιτρομοκρατικής που συνοδευόταν από δύο τζιπ της αστυνομίας. Βγαίνοντας από το όχημα, για να εισέλθει στο κτίριο του Εφετείου, έκανε το γνωστό του σόου φωνάζοντας: «Για την Ορθοδοξία και την Ελλάδα αξίζει κάθε θυσία».

Σύμφωνα με τους δύο δικηγόρους, ο εντολέας τους έχει ήδη υποβάλλει αίτημα στην Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής προκειμένου να κρατηθεί στον Κορυδαλλό για να διευκολύνεται να ασκεί τα καθήκοντα του στην Ευρωβουλή. Το ίδιο αίτημα, όπως είπαν, έθεσαν και στον Εισαγγελέα ώστε να διατάξει εκείνος την κράτηση του στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα. Ωστόσο, ο Εισαγγελέας ενημέρωσε τον καταδικασθέντα ότι δεν είναι δική του αρμοδιότητα το κατάστημα που θα κρατηθεί καθώς την απόφαση αυτή λαμβάνει η γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής. Για τον λόγο αυτό, ο Λαγός οδηγήθηκε κατευθείαν στον Δομοκό.

Κατά την έξοδό του δύο – τρία άτομα του φώναζαν «Γιαννάρα, γερά» ενώ δύο άτομα από το απέναντι πεζοδρόμιο φώναζαν «ο Παύλος ζει τσακίστε τους Νάζι».

Σημειώνεται ότι ο Γιάννης Λαγός θα λαμβάνει κανονικά το μισθό του Ευρωβουλευτή μέχρι να καταδικαστεί αμετάκλητα.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA