Νέα μαφιόζικη δολοφονία 54χρονου μέρα μεσημέρι που είχε καταγγείλλει διεφθαρμένους αστυνομικούς, μπράβους και επιχειρηματίες - Πέρυσι είχαν σκοτώσει την σύζυγο του! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Νέα μαφιόζικη δολοφονία 54χρονου μέρα μεσημέρι που είχε καταγγείλλει διεφθαρμένους αστυνομικούς, μπράβους και επιχειρηματίες - Πέρυσι είχαν σκοτώσει την σύζυγο του! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Οργιάζει ανεξέλεγκτο το βαρύ οργανωμένο έγκλημα στη χώρα μας...

Μέρα μεσημέρι στη Ζάκυνθο σημειώθηκε μία ακόμη δολοφονία. Αυτή τη φορά σε βάρος του επιχειρηματία Διονύση Κορφιάτη γνωστού στην τοπική κοινωνία ως «Ντίμη». Πρόκειται για μία ακόμη δολοφονία η οποία συμβαίνει τον τελευταίο καιρό στη χώρα μας και η οποία παραπέμπει σε μαφία και οργανωμένο έγκλημα, με την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να φαίνεται ανίκανη να τα αντιμετωπίσει.

Μάλιστα ένα χρόνο πριν στις 9 Ιουνίου 2020 είχε δολοφονηθεί ξανά με μαφιόζικο τρόπο μέρα μεσημέρι η 37χρονη σύζυγος του. Οι δράστες -τότε- επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, ντυμένοι αστυνομικοί (φορώντας αλεξίσφαιρα και κράνη), πυροβόλησαν το ανδρόγυνο το οποίο επέβαινε σε μηχανή. Από τους πυροβολισμούς έχασε την ζωή της η 37χρονη γυναίκα και ο 54χρονος τραυματίστηκε σοβαρά. Αμέσως μετά, οι δύο ένοπλοι έσπευσαν να εξαφανιστούν και έκτοτε δεν υπάρχει κάτι νεότερο για τον εντοπισμό τους.

Τελικά ένα χρόνο μετά τη δολοφονία της συζύγου του και έχασε και ο ίδιος τη ζωή του με παρόμοιο τρόπο.

 

Το εντυπωσιακό είναι πως από τον Δεκέμβριο του 2020 ο επιχειρηματίας είχε κατονομάσει στις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας της συζύγου του, η οποία είχε γίνει λίγους μήνες πριν με τον ίδιο να γλιτώνει από θαύμα. Μάταια όμως.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ κάνουν λόγο για «πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου». Ένα ακόμη συμβόλαιο σαν και αυτά που έχουν εκτελεστεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας με θύματα νονούς της νύχτας, μπράβους, επιχειρηματίες ακόμη και δημοσιογράφους, όπως για παράδειγμα το συμβόλαιο δολοφονίας του Στέφανου Χίου και του Γιώργου Καραϊβάζ.

Τι είχε καταθέσει ο επιχειρηματίας

Συγκεκριμένα το Δεκέμβριο του 2020, ο Κορφιάτης καταθέτει μέσω του δικηγόρου του και γνωστού ποινικολόγου Θεόδωρου Μαντά μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ζακύνθου. Σε αυτή κατονομάζει 8 πρόσωπα ως φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς για τη δολοφονία της συζύγου του και την επίθεση εναντίον του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ως εκτελεστή της δολοφονικής επίθεσης κατονομάζει πρόσωπο το οποίο απασχολείται ως προσωπικό ασφαλείας σε μεγαλοεφοπλιστή. Όπως μάλιστα καταγγέλλει όλα τα μέσα μεταφοράς των δραστών που είχαν χρησιμοποιηθεί, δηλαδή το αυτοκίνητο και το φουσκωτό σκάφος ανήκαν στον συγκεκριμένο εφοπλιστή και είχαν μεταφερθεί στη Ζάκυνθο από το Ψυχικό.

Το δεύτερο πρόσωπο ήταν επίσης κάτοικος της Ζακύνθου το οποίο φέρεται να είχε προετοιμάσει και επιτηρήσει το σχέδιο δολοφονίας του ίδιου και της συζύγου του. Πρόκειται για πρόσωπο το οποίο είχε καταδικαστεί και οδηγηθεί στη φυλακή το 2013 για κακουργήματα περί ναρκωτικών έπειτα από αναφορά που είχε καταθέσει σε βάρος του ο δολοφονημένος επιχειρηματίας Ντίμης Κορφιάτης. Στη φυλακή οδηγήθηκε και το 2017 έπειτα από καταγγελίες σε βάρος του ξανά από το δολοφονημένο επιχειρηματία και αυτή τη φορά για εμπορία ναρκωτικών.

Μερικές από τις καταγγελίες του:

«Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ είναι προστάτες σε κλαμπ του νησιού όπου γίνεται η μεγαλύτερη διακίνηση ναρκωτικών και λαμβάνουν μερίδιο από τους ναρκοεμπόρους. Τα ναρκωτικά συγκεντρώνονται σε πρώτη φάση σε διαμέρισμα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Στην ίδια παρέα των βασικών μελών του οργανωμένου εγκλήματος, στη Ζάκυνθο, έχει ενταχθεί και άτομο που έχει κατηγορηθεί για αιματηρή επίθεση κατά δύο Βρετανών τουριστών στον Λαγανά».

Τα παραπάνω εμπεριέχονται στο τμήμα έγγραφης επώνυμης καταγγελίας που δόθηκε σε ανώτερα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ το καλοκαίρι του 2017 και φέρεται να συνυπέγραφε ο 53χρονος επιχειρηματίας.

 Ο 53χρονος εξέφραζε κατά καιρούς φόβους για επίθεση εναντίον του και λάμβανε μέτρα ασφαλείας που δεν μπόρεσαν, όμως, να αποτρέψουν την επίθεση.

Παράλληλα στις 19 Απριλίου 2016, είχε καταγγελθεί ότι Αστυνομικός - υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ στο νησί συμμετείχε σε ληστεία με λεία 580.000 ευρώ από επιχειρηματία του νησιού, κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε από την περαιτέρω έρευνα.

 Όπως αναφερόταν στη καταγγελία:

«Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ έλαβε 250.000 ευρώ από τη ληστεία, ένας Αλβανός που φυγαδεύτηκε στη Λούσνια της Αλβανίας πήρε 80.000 ευρώ, ενώ ο άλλος παραμένει στη Ζάκυνθο και συμμετέχει σε ληστείες που έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες στην περιοχή. Ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ επένδυσε τα συγκεκριμένα χρήματα σε δύο κέντρα διασκέδασης αλλά και στην ιδιοποίηση 20 ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων. Ο προαναφερθείς Αλβανός που μένει στο νησί μαζί με έναν συνεργό του προχώρησαν σε εμπρησμούς σε κατάστημα εμπορίας φρούτων στον Λαγανά και στον εμπρησμό 16μετρου φουσκωτού σκάφους που σχετίζεται με αλβανούς νονούς της νύχτας με έδρα την Αθήνα. Ακόμη, οργάνωσαν κλοπή σε σπίτι με λεία 180.000 ευρώ, πάλι με τη βοήθεια ενστόλων».

Οι δύο αστυνομικοί και η ληστεία

Μεταξύ των προσώπων που κατονόμαζε ο επιχειρηματίας ήταν και δύο πρώην αστυνομικοί. Ο ένας είχε προφυλακιστεί μετά τη δολοφονία της συζύγου του επιχειρηματία με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών. Ο άλλος είναι πρώην υποδιοικητής της Ασφάλειας Ζακύνθου και κρατούμενος στις φυλακές Πατρών.

Ο συγκεκριμένος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ εκτίει σύμφωνα με όσα είχε καταγγείλει ο δολοφονημένος επιχειρηματίας ποινή κάθειρξης 20 ετών για ηθική αυτουργία σε ληστεία που είχε γίνει κατά το παρελθόν σε βάρος του νυν Δημάρχου Ζακύνθου, Νικήτα Αρετάκη. Ο δολοφονημένος επιχειρηματίας ήταν βασικός μάρτυρας κατηγορίας σε βάρος του.

Να σημειωθεί ότι ο δολοφονημένος επιχειρηματίας είχε καταγγείλει από το 2018 στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας σε βάρος του από συγκεκριμένα πρόσωπα και είχε σχηματιστεί δικογραφία. Στην μήνυσή του Δεκεμβρίου ο επιχειρηματίας ζητούσε να συσχετιστεί η δικογραφία με αυτήν που αφορούσε στη διερεύνηση της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος και της συζύγου του.

Παρά τις καταγγελίες του επιχειρηματία από το 2018 η δολοφονία δεν απετράπη. 11 μήνες μετά τη δολοφονία της συζύγου του ο επιχειρηματίας έχασε επίσης τη ζωή του μέσα στο γραφείο του μέρα μεσημέρι.

Μαντάς: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντου θανάτου

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του επιχειρηματίας, γνωστός ποινικολόγος Θεόδωρος Μαντά κάνει λόγο για «προαναγγελθέντα θάνατο» και αφήνει αιχμές για ολιγωρία των αρχών στη συγκεκριμένη υπόθεση.

«Δεν μπορώ να σκεφτώ ακριβέστερο και πιο επιεική χαρακτηρισμό για τη δολοφονία του επιχειρηματία στη Ζάκυνθο από αυτόν του «προαναγγελθέντος θανάτου. Τον Ιούνιο του 2020 ο επιχειρηματίας δέχτηκε δολοφονική επίθεση από δύο άτομα στη Ζάκυνθο, όπου έχασε τη ζωή της η σύζυγός του.

Στην έρευνα είχαμε εισφέρει πολύτιμα στοιχεία με μήνυσή μας, ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ζακύνθου το Δεκέμβριο του 2020, τα οποία φωτογράφιζαν πλήρως τα πρόσωπα και περιστατικά που οδήγησαν στην τραγωδία. Σήμερα οι εκτελεστές ολοκλήρωσαν την αποστολή τους» υπογραμμίζει ο γνωστός ποινικολόγος.

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA