Δημητρακόπουλος για πιλότο: «18 χρόνια θα μείνει στη φυλακή, αλλά αν του δώσουν ένα ελαφρυντικό που δεν το νομίζω σε 6 χρόνια θα είναι έξω» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Δημητρακόπουλος για πιλότο: «18 χρόνια θα μείνει στη φυλακή, αλλά αν του δώσουν ένα ελαφρυντικό που δεν το νομίζω σε 6 χρόνια θα είναι έξω»

Για τα όσα συνέβησαν στα Γλυκά Νερά και τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν μίλησε στο «LIVE NEWS», ο ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος...

«Είναι βέβαιο ότι έχουμε να κάνουμε με ένα έγκλημα ειδεχθές, στυγερό και με προμελέτη, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» σημείωσε ο Μ. Δημητρακόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι αυτός ο νομικός χαρακτηρισμός της πράξης δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για τον κατηγορούμενο.

«Η δικιά μου εμπειρία λέει ότι στον α’ βαθμό, στο μεικτό ορκωτό δικαστήριο, η ποινή που θα του επιβληθεί θα είναι η ισόβια κάθειρξη, για την ανθρωποκτονία της συζύγου και μητέρας του ανήλικου τέκνου τους, ενώ με το νέο νόμο που υπάρχει τα τελευταία δύο χρόνια, όταν κακοποιείς ή φονεύεις ένα ζωάκι, η ποινή που προβλέπεται είναι 5 – 10 χρόνια κάθειρξη» τόνισε ο γνωστός ποινικολόγος, συμπληρώνοντας πως η εκτίμησή του λέει ότι θα του επιβληθεί κατά συγχώνευση η ποινή της ισόβιας κάθειρξης και 7 -8 χρόνων συνολικά.

«Ισόβια σημαίνει 16 χρόνια στη φυλακή πραγματικά και άλλα δύο χρόνια για τις υπόλοιπες ποινές. Δηλαδή σε 18 χρόνια αυτός ο άνθρωπος θα είναι ελεύθερος» πρόσθεσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Το τεκμήριο της αθωότητας είναι ένας θεσμός του δυτικού νομικού πολιτισμού, απόλυτα σεβαστός. Το ακύρωσε ο ίδιος ο κατηγορούμενος, λέγοντας “ομολογώ πως αφαίρεσα τη ζωή της γυναίκας μου”» ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι ο νομικός χαρακτηρισμός της πράξης δεν θα αλλάξει στο β’ βαθμό της δίκης.

«Εάν αναγνωριστεί κάποιο ελαφρυντικό, που δεν το νομίζω, η ισόβια κάθειρξη γίνεται πρόσκαιρη κάθειρξη, 5 – 15 ετών που σημαίνει ότι σε 6 χρόνια αυτός ο άνθρωπος θα είναι ελεύθερος», κατέληξε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA