Δώρα Ζέμπερη: Αναβλήθηκε το Εφετείο για την δολοφονία της 32χρονης εφοριακού για τον Ιούνιο - «Έπαθε άνοια στη φυλακή ο δράστης», επικαλέστηκε ο δικηγόρος του | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δώρα Ζέμπερη: Αναβλήθηκε το Εφετείο για την δολοφονία της 32χρονης εφοριακού για τον Ιούνιο - «Έπαθε άνοια στη φυλακή ο δράστης», επικαλέστηκε ο δικηγόρος του

(φωτο από το πρωτόδικο δικαστήριο)
Για τις 6 Ιουνίου 2022 ανέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών τη δίκη που είχε προσδιοριστεί για την Τετάρτη (13-10-2021) για τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη τον Οκτώβριο του 2017 στο Β' Νεκροταφείο... ​​​​​​

Από το δικαστήριο απουσίαζε ο 61χρονος κατηγορούμενος που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε δύο φορές ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα. Ο λόγος που επικαλέστηκε είναι ότι πάσχει από άνοια, όπως ανέφερε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ο Δημήτρης Δαμιανός.

Η δίκη αναβλήθηκε, ύστερα από αίτημα που υπέβαλε ο δικηγόρος του.

Ο πατέρας της άτυχης κοπέλας εξερχόμενος από τη δικαστική αίθουσα είπε:

«Μέσα στον τάφο της Δώρας είναι όλη η οικογένεια, είμαστε όλοι εκεί. Τις 14 μαχαιριές που έριξαν στη Δώρα τις έχουν και τα άλλα μου παιδιά. Θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο 61χρονος, χρήστης ναρκωτικών, είχε πλήξει με 14 μαχαιριές την εφοριακό που φέρεται να αντιστάθηκε στην αρπαγή της τσάντας της μέσα στο νεκροταφείο, όπου το θύμα είχε πάει στο μνήμα φίλου της.

Ο δράστης μετά το έγκλημα είχε πετάξει την τσάντα που της άρπαξε κοντά στο σημείο της δολοφονίας, ενώ είχε πουλήσει το κινητό της σε μαγαζί στην Ομόνοια έναντι 20 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος αρχικά ομολόγησε την πράξη του, ωστόσο ισχυρίστηκε εκ των υστέρων πως επιτέθηκε στη Δώρα Ζέμπερη κατόπιν εντολής, έναντι αμοιβής 30 χιλιάδων ευρώ που του έδωσαν κάποιοι με σκοπό την εξόντωσή της, εξαιτίας φορολογικών υποθέσεων που χειριζόταν τότε.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA