Bίντεο ντοκουμέντο από τη ληστεία με τον νεκρό υπάλληλο σε ψιλικατζίδικο - Πήγε να του πάρει το όπλο, παλέψανε και πυροβολήθηκε θανάσιμα | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Bίντεο ντοκουμέντο από τη ληστεία με τον νεκρό υπάλληλο σε ψιλικατζίδικο - Πήγε να του πάρει το όπλο, παλέψανε και πυροβολήθηκε θανάσιμα

Σοκάρουν οι πληροφορίες καθώς και το βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας που βλέπει το φως της δημοσιότητας από την αιματηρή ληστεία που σημειώθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (06-11-2021) στο ψιλικατζίδικο στην Τούμπα, όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο 44χρονος υπάλληλος...

Ένα 24ωρο την κηδεία του υπαλλήλου στη Θεσσαλονίκη, ο 27χρονος ληστής ζήτησε συγγνώμη και τόνισε ότι εκπυρσοκρότησε το όπλο πάνω στην πάλη και δεν ήθελε να τον σκοτώσει.

«Μπήκα μέσα και είδα τον υπάλληλο. Τον απείλησα με το όπλο. Με το ένα μου χέρι τον σημάδευα με το όπλο και το άλλο το άπλωσα για να πάρω τα 350€ που μου έδινε από το ταμείο. Όμως εκείνος δεν είχε πραγματικά σκοπό να μου τα δώσει. Όπως άπλωσε το χέρι του προς το μέρος μου, με άρπαξε και αρχίσαμε να παλεύουμε», κάτι που αποδεικνύεται και από το βίντεο.

Την σκηνή του εγκλήματος έχει καταγράψει η κάμερα ασφαλείας του ψιλικατζίδικου, που ήδη βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας. Ο 44χρονος υπάλληλος σηκώνει τα χέρια του ψηλά και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, με το όπλο στραμμένο εναντίον του, προσπάθησε ξαφνικά να αφοπλίσει τον δράστη και συνέβη το μοιραίο.

«Αιφνιδιάστηκα. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Το μόνο που προσπαθούσα ήταν να ελευθερώσω το χέρι μου και να τον απωθήσω. Χωρίς να το θέλω τον χτύπησα στο κεφάλι. Μετά κατάλαβα ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε. Δεν είχα σκοπό να σκοτώσω άνθρωπο», λέει ο δράστης.

Ο 27χρονος οδηγήθηκε στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης και παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην 4η ανακρίτρια, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία με δόλο, ληστεία, οπλοφορία και οπλοχρησία.

«Την Παρασκευή αποφασίσαμε με τον 35χρονο να κάνουμε μια ληστεία. Αρχικά πήγαμε σε ένα άλλο ψιλικατζίδικο αλλά τελευταία στιγμή φοβηθήκαμε και φύγαμε. Λίγο αργότερα όμως ξαναβρήκαμε το θάρρος και πήγαμε στο ψιλικατζίδικο που έγινε το κακό», ανέφερε.

Ο Αντώνης Μπιδέρης, δικηγόρος του 27χρονου, αφού μετέφερε τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος, είπε ότι ο δράστης έχει μετανιώσει ειλικρινά την πράξη του.

«Εκφράζω προσωπικά τα συλλυπητήρια στους οικείους του και μεταφέρω τη συγγνώμη του εντολέα μου. Δεν είχε ποτέ τη διάθεση να αφαιρέσει τη ζωή ενός ανθρώπου, παρά να αφαιρέσει χρήματα».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο η δολοφονία του επιχειρηματία ήταν «η κακή στιγμή».

«Ήταν μια κακή στιγμή. Θα πρέπει να κριθεί (σ.σ. ο ένοχος) για ό,τι έγινε όχι μόνο εκ του αποτελέσματος, αλλά και από το υποκειμενικό στοιχείο, από τη θέληση, τη βούληση ή τη δυνατότητα του δράστη την στιγμή που έπραττε, να ξέρει τι πράττει», κατέληξε.

Την ίδια ώρα οι συγγενείς του 44χρονου ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του δράστη.

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA