Δίκη Φιλιππίδη: Εξαιρέθηκε με το «καλημέρα» η Εισαγγελέας λόγω περιστατικού στο παρελθόν με δικηγόρο της υπεράσπισης - Διεκόπη για τις 28 Μαρτίου για λόγους υγείας του ηθοποιού χωρίς να δοθεί κάποιο ιατρικό έγγραφο (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Δίκη Φιλιππίδη: Εξαιρέθηκε με το «καλημέρα» η Εισαγγελέας λόγω περιστατικού στο παρελθόν με δικηγόρο της υπεράσπισης - Διεκόπη για τις 28 Μαρτίου για λόγους υγείας του ηθοποιού χωρίς να δοθεί κάποιο ιατρικό έγγραφο (ΦΩΤΟ)

Διεκόπη για τις 28 Μαρτίου 2022 η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος έχει προφυλακιστεί, που ξεκίνησε την Παρασκευή (18-03-2022) έπειτα από αίτημα του συνηγόρου του Μιχάλη Δημητρακόπουλου...

Η δίκη του ηθοποιού για έναν βιασμό κατ’ εξακολούθηση και δύο απόπειρες βιασμού ξεκίνησε με την ανάγνωση υπεύθυνης δήλωσης από τους δικηγόρους του Πέτρου Φιλιππίδη ότι ο κατηγορούμενος δεν δύναται να παραστεί σήμερα στη δίκη και θα εκπροσωπηθεί από τους δικηγόρους του για λόγους υγείας χωρίς ωστόσο να δοθεί κανένα ιατρικό έγγραφο στη δίκη.

Δήλωση αποχής από τη δίκη με την έναρξη της διαδικασίας έκανε Εισαγγελέας της έδρας, η οποία ζήτησε να εξαιρεθεί επικαλούμενη περιστατικού που είχε συμβεί στο παρελθόν με τη μία εκ των συνηγόρων του Πέτρου Φιλιππιδη, Κική Μπακιρτζίδου. Η δίκη διεκόπη για τις 28 Μαρτίου.

Αν και η συνήγορος τόνισε ότι δεν χρειάζεται να απέχει η Εισαγγελέας, σημειώνοντας ότι την εκτιμά και πως ότι συνέβη σε άλλη υπόθεση σε δικαστήριο της Θεσσαλονίκης ανήκει στο παρελθόν, η Εισαγγελέας επέμεινε στη δήλωσή της και εξαιρέθηκε.

Η Εισαγγελέας της έδρας είχε επίσης προτείνει τη διακοπή της δίκης λέγοντας:

«Είναι αναφαίρετο δικονομικό δικαίωμα του κατηγορουμένου να παρασταθεί στο ακροατήριο. Δήλωσε μέσω των συνηγόρων του ότι θέλει να παρασταθεί και να συμμετέχει, να κάνει ερωτήσεις γιατί κατηγορείται για αδικήματα μεγάλης ποινικής απαξίας. Αν και το πρόβλημα υγείας του δεν προκύπτει από έγγραφα, θα προτείνω να γίνει δεκτό το αίτημα του προκειμένου να μπορεί να παρασταθεί ο ίδιος στο δικαστήριο».

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ανέφερε με την σειρά του στο δικαστήριο:

«Ο κ. Φιλιππιδης για λόγους υγείας δεν παραβρίσκεται ενώπιόν σας. Έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, έχει χάσει 25 κιλά. Θα δείτε έναν Φιλιππίδη που δε θα πιστεύετε, δεν έχει καμία σχέση η εικόνα του. Είναι δικαστήριο εδώ, όχι θεατρική παράσταση». 

Στο δικαστήριο βρέθηκαν οι ηθοποιοί Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Λένα Δροσάκη μαζί με τον σύζυγο της, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Εβελίνα Παπούλια, Ζέτα Δούκα, Σπύρος Μπιμπίλας.

Στη λίστα των μαρτύρων βρίσκονται οι ηθοποιοί Κάτια Δανδουλάκη, Χρύσα Παππά, Λένα Δροσάκη και Εβελίνα Παπούλια, γεγονός που επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σημειώνοντας:

«Είναι αληθές, με την έννοια ότι μας κοινοποιήθηκε εξώδικο από τις γυναίκες που τον κατηγορούν, οι οποίες προτείνουν τις συγκεκριμένες γυναίκες ως μάρτυρες στο δικαστήριο. Θα είναι “παρών” ο κ. Φιλιππίδης και θα απαντήσει».

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA