Δολοφονία Καρολάιν: Σε ισόβια και 11,5 χρόνια φυλάκιση χωρίς κανένα ελαφρυντικό καταδικάστηκε ο Αναγνωστόπουλος (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΟΠΑΠ
ΕΛΟΠΥ
 

Δολοφονία Καρολάιν: Σε ισόβια και 11,5 χρόνια φυλάκιση χωρίς κανένα ελαφρυντικό καταδικάστηκε ο Αναγνωστόπουλος (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς και 11,5 χρόνια φυλάκιση για τη θανάτωση του σκύλου τους καταδικάστηκε την Πέμπτη (16-05-2022) από τα Δικαστήρια Αθηνών ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος...

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποινή που ορίζει το Ποινικό Δίκαιο για ανάλογα εγκλήματα. 

Ατάραχος ο 34χρονος πιλότος άκουσε την πρόεδρο να του ανακοινώνει πως η τιμωρία του για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου 2021, είναι η ανώτατη προβλεπόμενη τόσο για την δολοφονία της Καρολάιν (ισόβια) όσο και για την θανάτωση της Ρόξυ (10 χρόνια). Σε αυτά προστίθενται οι ποινές 1 έτους και 3 ετών αντίστοιχα για τις ψευδείς καταθέσεις και καταγγελίες μετά την πράξη.

Με την συγχώνευση των πιθανών πλην των ισοβίων ο πιλότος έχει επιπλέον κάθειρξη 11 ετών και έξι μηνών.

Αναφορικά με τη χρηματική ποινή το δικαστήριο αποφάσισε πάλι ομόφωνα ότι θα πρέπει να του επιβληθεί χρηματική ποινή 21.000 ευρώ.

Νωρίτερα, και μετά από διάσκεψη περίπου δύο ωρών το δικαστήριο κήρυξε τον 34χρονο πιλότο ένοχο για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, θανάτωσης ζώου συντροφιάς, καθώς και για τα πλημμελήματα της ψευδής καταγγελίας και της ψευδούς κατάθεσης κατ' εξακολούθηση.

Το δικαστήριο με την απόφασή του απέρριψε κάθε ισχυρισμό του πιλότου περί βρασμού ψυχικής οργής.

Ο πιλότος άσκησε έφεση και η υπόθεση θα εκδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό.

ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

EviaZoom.gr - ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα