Ανακοίνωση Γιάννη Μιχαηλίδη από το νοσοκομείο: «Το σύστημα δικαιοσύνης έχει εξευτελιστεί, διακόπτω προσωρινά την απεργία πείνας...» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Ανακοίνωση Γιάννη Μιχαηλίδη από το νοσοκομείο: «Το σύστημα δικαιοσύνης έχει εξευτελιστεί, διακόπτω προσωρινά την απεργία πείνας...»

Έπειτα από 68 ημέρες και με την ζωή του να βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο αναστέλλει την απεργία πείνας ο 34χρονος Γιάννης Μιχαηλίδης ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο Λαμίας...

Υπενθυμίζεται ότι απορριπτική ήταν η απάντηση του Δικαστικού Συμβουλίου για το αίτημα αποφυλάκισης του Γιάννη Μιχαηλίδη ζητώντας την υφ’ όρον απόλυσή του.

Ο 34χρονος κρατούμενος, πληροί εδώ και 7 μήνες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για υφ’ όρον απόλυση, (σ.σ. έχει εκτίσει τα 3/5 της 20ετούς ποινής που του έχει επιβληθεί για απόπειρες ληστείας και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικού, και τα 2/5 της ποινής για την απόδραση).

Γιάννης Μιχαηλίδης: «Το σύστημα δικαιοσύνης έχει εξευτελιστεί...»

«Βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσω ότι διακόπτω αυτόν τον δύσκολο αγώνα, χωρίς να έχω κερδίσει κάτι ουσιαστικό» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Γιάννης Μιχαηλίδης, που έγραψε την Παρασκευή (29-07-2022) μέσα από το Νοσοκομείο Λαμίας όπου νοσηλεύεται, καθώς η ζωή του έπειτα από 68 ημέρες απεργίας πείνας παρουσιάζει ραγδαία επιδείνωση με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης, διευκρινίζει πως αναστέλλει και δεν τερματίζει την απεργία πείνας, ενώ αφήνει αιχμές για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. «Κάποιοι απ’ τους λόγους είναι οι προφανείς. Κάποιοι δεν είναι. Ζητώ συγγνώμη από όσους με στήριξαν που δεν μπορώ να μοιραστώ τους λόγους δημόσια αυτή τη στιγμή. Σε περίπτωση που χρειαστεί θα επανέλθω, θα εξηγήσω αναλυτικά δημοσίως τους λόγους που επέλεξα την προσωρινή διακοπή» αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι θα συνεχίσει να διεκδικεί αυτό που δικαιούται και τονίζει ότι «Το σύστημα δικαιοσύνης έχει εξευτελιστεί. Μοναδική επιτυχία της απεργίας πείνας μέχρι στιγμής ότι ανέδειξε τις αντιφάσεις του. Όσον αφορά το ανάχωμα που επιχείρησα να βάλω, υπήρξαν οι τοποθετήσεις των νομικών, που μεταβάλλουν το κλίμα που έπαιζε, της λογικής «πέτα τους μέσα και πέτα τα κλειδιά». Το προσωπικό μου αίτημα όμως παραμένει στον αέρα. Και η δέσμευσή μου ότι δεν θα σταματούσα, αυτή τη στιγμή φαντάζει προδομένη. Αυτό με βαραίνει φυσικά, και ας γνωρίζω ότι η πρόθεσή μου είναι -αν χρειαστεί- να συνεχίσω σε πιο γόνιμο χρόνο στο άμεσο μέλλον».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γιάννη Μιχαηλίδη:

«Βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσω ότι διακόπτω αυτόν τον δύσκολο αγώνα, χωρίς να έχω κερδίσει κάτι ουσιαστικό. Ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε αυτός ο αγώνας και δεν σκοπεύω να τον αφήσω ανολοκλήρωτο. Η διακοπή είναι προσωρινή.

Κάποιοι απ’ τους λόγους είναι οι προφανείς. Κάποιοι δεν είναι. Ζητώ συγγνώμη από όσους με στήριξαν που δεν μπορώ να μοιραστώ τους λόγους δημόσια αυτή τη στιγμή. Σε περίπτωση που χρειαστεί θα επανέλθω, θα εξηγήσω αναλυτικά δημοσίως τους λόγους που επέλεξα την προσωρινή διακοπή.

Θα συνεχίσω να διεκδικώ αυτό που δικαιούμαι και ευελπιστώ να μη χρειαστεί να επανέλθω.

Το σύστημα δικαιοσύνης έχει εξευτελιστεί. Μοναδική επιτυχία της απεργίας πείνας μέχρι στιγμής ότι ανέδειξε τις αντιφάσεις του. Όσον αφορά το ανάχωμα που επιχείρησα να βάλω, υπήρξαν οι τοποθετήσεις των νομικών, που μεταβάλλουν το κλίμα που έπαιζε, της λογικής «πέτα τους μέσα και πέτα τα κλειδιά». Το προσωπικό μου αίτημα όμως παραμένει στον αέρα. Και η δέσμευσή μου ότι δεν θα σταματούσα, αυτή τη στιγμή φαντάζει προδομένη. Αυτό με βαραίνει φυσικά, και ας γνωρίζω ότι η πρόθεσή μου είναι -αν χρειαστεί- να συνεχίσω σε πιο γόνιμο χρόνο στο άμεσο μέλλον.

Αλλά όπως είπα και πριν, αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να ειπωθούν όλα και ελπίζω να μην χρειαστεί να ειπωθούν.

Κλείνοντας αυτή την ανακοίνωση, θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όσους με στήριξαν με οποιοδήποτε τρόπο. Όσους πήραν θέση, όσους τοποθετήθηκαν, όσους υπερέβησαν τους κοινωνικούς τους ρόλους επειδή κυριάρχησε η ενσυναίσθηση. Αλλά κυρίως όσους πάλεψαν με νύχια και με δόντια να σπάσουν την επιβεβλημένη σιωπή, όσους ξυλοκοπήθηκαν στους δρόμους για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, όσους ρίσκαραν και όσους πείνασαν στις φυλακές. Στους τελευταίους οφείλω τη ζωή μου. Αν δεν είχαν συμβεί όλα αυτά, αυτή τη στιγμή δεν θα υπήρχαν οι προϋποθέσεις να αναστείλω.

Αυτά προς το παρόν. Εξακολουθώ να προσβλέπω στην άμεση απελευθέρωσή μου. Όλα συνεχίζονται…»

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA