Διακίνηση ναρκωτικών: Όλοι ελεύθεροι! Αποφυλακίστηκε και ο λιμενικός που είχε κατηγορηθεί ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος και ότι πουλούσε κοκαΐνη και στον Γκλέτσο σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες - Στα μαλακά έπεσαν όλοι οι κατηγορούμενοι στο δικαστήριο | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Διακίνηση ναρκωτικών: Όλοι ελεύθεροι! Αποφυλακίστηκε και ο λιμενικός που είχε κατηγορηθεί ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος και ότι πουλούσε κοκαΐνη και στον Γκλέτσο σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες - Στα μαλακά έπεσαν όλοι οι κατηγορούμενοι στο δικαστήριο

Αποφυλακίστηκε μετά από μόλις 10 μήνες ο 48χρονος λιμενικός από την περιοχή της Στυλίδας, ο οποίος είχε κατηγορηθεί και προφυλακιστεί για διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή μαζί με άλλα 8 άτομα, σε μια υπόθεση που είχε χειριστεί η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων...

Ο λιμενικός είχε κατηγορηθεί το 2021 ότι έκανε ντελίβερι ναρκωτικών (χασίς - κοκαΐνη) εν ώρα υπηρεσίας μάλιστα και είχε κατηγορηθεί ως «εγκέφαλος του κυκλώματος

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ανάμεσα στο πελατολόγιο του Αξιωματικού του Λιμενικού ήταν και ο ηθοποιός - πρώην Δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, ο οποίος είχε αρνηθεί κάθε σχέση με την υπόθεση, σύμφωνα με τις τηλεφωνικές συνομιλίες. Σε μια από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που έχουν καταγράφει ο Απόστολος Γκλέτσος ακούγεται να συνομιλεί με τον Αξιωματικό του Λιμενικού, ο οποίος κατηγορήθηκε ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος , για να παραγγείλει ναρκωτικές ουσίες.

Στις συνομιλίες τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες λέξεις και φράσεις, προκειμένου να αποκρύπτουν τη δραστηριότητά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κωδικοί για την κάνναβη ήταν "Τσοπάνης", "Κυδώνια", "Κλειδί" και "Παραγάδι", ενώ οι κωδικοί για την κοκαΐνη ήταν "Λάλα" και "Χρυσή κασετίνα".

Όπως είχε ανακοινώσει το 2021 το Εσωτερικών Υποθέσεων σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και χώρους εργασίας των εμπλεκομένων στον Πειραιά και σε περιοχή της Φθιώτιδας, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:

257,9 γραμμάρια κάνναβη,

10 δενδρύλλια κάνναβης,

4,55 γραμμάρια κοκαΐνη,

325 γραμμάρια λαθραίου καπνού,

πιστόλι με γεμιστήρα,

μεταλλική σιδερογροθιά,

57 φυσίγγια πυροβόλου και κυνηγετικού όπλου,

κινητά τηλέφωνα και κάρτα sim,

4.800 ευρώ.

Η δίκη τελικά έγινε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας, το οποίο δέχτηκε για τον λιμενικό ότι η διακίνηση γινόταν χωρίς την υπαλληλική του ιδιότητα, αλλά ως εξαρτημένου ατόμου, έτσι του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 4 ετών με την έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη και να βγαίνει από τη φυλακή. 

Στα μαλακά όμως έπεσαν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, καθώς όπως ανακοίνωσαν οι Δικαστές δεν ήταν εμπόριο ναρκωτικών αλλά αλληλεγγύη μεταξύ χρηστών και ο ένας έδινε στον άλλον.

Οι ποινές

Σε 52χρονο από την Αθήνα επιβλήθηκε ποινή 2 ετών και 3 μηνών με αναστολή, σε 53χρονο από περιοχή του Δήμου Λοκρών επιβλήθηκε ποινή 2 ετών και 2 μηνών με αναστολή. Από 2 έτη ποινή φυλάκισης με αναστολή επιβλήθηκαν σε δύο Στυλιδιώτες 37 και 35 ετών και σε Λαμιώτη 30 ετών.

Με 24 και 18 μήνες ποινή φυλάκισης με αναστολή καταδικάστηκαν αντίστοιχα ένας 42χρονος και ένας 61χρονος κάτοικοι Στυλίδας.

Αθώος λόγω αμφιβολιών κηρύχθηκε τέλος 65χρονος που διαμένει σε περιοχή του Δήμου Λαμιέων.

Η δίκη είχε ξεκινήσει την περασμένη Δευτέρα (25-07-2022) και ολοκληρώθηκε μετά από δύο συνεδριάσεις.

«Αρνούμαι κάθε εμπλοκή...», είχε πει από την αρχή ο Απόστολος Γκλέτσος: 

«Όταν θα αποδειχτεί, θα τα ξαναπούμε. Λέει μια παροιμία στο χωριό μου ότι αν άκουγε ο Θεός τους κόρακες, δεν θα υπήρχε κανένας γάιδαρος ζωντανός στην κοιλάδα. Όταν θα αποδειχτεί αυτό με το καλό, τότε θα τα ξαναπούμε. Προς το παρόν λέω κατηγορηματικά ότι δεν έχω καμία σχέση. Και πιστεύω ότι και αυτός ο άνθρωπος (σ.σ. ο λιμενικός) με τα τρία του παιδιά, που τον γνωρίζω τρεις γενιές οικογενειακά, δεν νομίζω ότι έχει σχέση με τέτοια πράγματα. Εγώ σας επαναλαμβάνω ότι δεν έχω σχέση με όλα αυτά και προχωράμε. Η αλήθεια θα λάμψει. Μόνο ένας τρελός, με τις δικές μου καταστάσεις, που έχω υποστεί και έμφραγμα θα μπορούσε να κάνει χρήση κοκαΐνης. Δεν μπορεί να γίνει αυτό. Πάμε παρακάτω».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA