Δίκη σφαγέα Ψευτογιατρού και συνεργών του: Απολογήθηκε ο κατηγορούμενος Κώστας Μαρκόπουλος - «Δεν τον γνωρίζω καν, δεν τον έχω δει ποτέ...» - Αναλυτικά τα όσα ανέφερε όπως και το δικαστικό βούλευμα και οι καταθέσεις σε βάρος του Ευβοιώτη πρώην Υπουργού | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δίκη σφαγέα Ψευτογιατρού και συνεργών του: Απολογήθηκε ο κατηγορούμενος Κώστας Μαρκόπουλος - «Δεν τον γνωρίζω καν, δεν τον έχω δει ποτέ...» - Αναλυτικά τα όσα ανέφερε όπως και το δικαστικό βούλευμα και οι καταθέσεις σε βάρος του Ευβοιώτη πρώην Υπουργού

Επί 8 μήνες οι Δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών άκουσαν τους δεκάδες μάρτυρες μίας από τις πιο συγκλονιστικές και σοκαριστικές υποθέσεις που έχει φτάσει ποτέ στα Ελληνικά Δικαστήρια, η οποία αφορά 12 ανθρωποκτονίες, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικων παιδιών, και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών βαριά πασχόντων ασθενών...

Πρόκειται για την δίκη του απατεώνα ψευτογιατρού Νίκου Κοντοστάθη που κατηγορείται για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας με 16 επίσης κατηγορούμενους ως συνεργούς ανάμεσα τους και ο Ευβοιώτης πρώην Υπουργός και βουλευτής της ΝΔ και των ΑΝ.ΕΛ, Κώστας Μαρκόπουλος.

Όπως έχει γράψει το EviaZoom.gr σε προηγούμενα δημοσιεύματα καταπέλτης ήταν αρχικά η πρόταση της Εισαγγελέως Αθηνών Αγγελικής Κουρινιώτη και ακολούθως το βούλευμα από το Δικαστικό Συμβούλιο Αθηνών και κατά του Ευβοιώτη πρώην Υπουργού της ΝΔ, και τέως βουλευτή της ΝΔ και των ΑΝ.ΕΛ, Κώστα Μαρκόπουλου. Ο Κώστας Μαρκόπουλος, ο οποίος έχει βέβαια το τεκμήριο αθωότητας όπως όλοι οι κατηγορούμενοι για όλες τις υποθέσεις βάσει του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, είχε γλιτώσει την προφυλάκιση από τον Ανακριτή Αθηνών που είχε κληθεί να απολογηθεί στην αρχή της ποινικής διαδικασίας με αυστηρούς περιοριστικούς όρους και συγκεκριμένα: Του απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα και μία φορά το μήνα θα έπρεπε να δίνει το «παρών» σε Αστυνομικό Τμήμα της Αττικής.

Ως προς τα όσα έγιναν τώρα τα τελευταία 24ωρα στη δίκη, θρασύς για μία ακόμα φορά ο «ψευτογιατρός» ζήτησε να γίνουν καλοί χριστιανοί και τον συγχωρέσουν τα θύματα του, χωρίς εκείνος να πει ούτε μία ξεκάθαρη και χωρίς περιστροφές συγγνώμη. Το κλίμα στην αίθουσα ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια της απολογίας του ιδιαίτερα τεταμένο. 

«Δε θα τον συγχωρήσω ποτέ, τον σιχαίνομαι, εάν είχα τη δυνατότητα θα τον έπνιγα», δήλωσε η μητέρα ενός θύματος, ενώ ο δικηγόρος των θυμάτων σχολίασε: «Όψιμη και καλυμμένη, δεν ήταν αληθινή συγγνώμη, ούτε αληθινή». «Πρέπει να του δώσουμε Όσκαρ ηθοποιίας. Καθόμασταν στο δικαστήριο και ήταν σαν να βλέπαμε θέατρο», τόνισε παράλληλα ένα από τα θύματά του.

Η απολογία του κατηγορούμενου Κώστα Μαρκόπουλου

Ο Κώστας Μαρκόπουλος, που έδωσε το παρών στο δικαστήριο για να απολογηθεί αρνήθηκε κάθε σχέση με τον ψευτογιατρό και παρουσίασε κατά την απολογία του την εκδοχή του όσο αφορά την περίπτωση ασθενούς ο οποίος υποβλήθηκε σε επέμβαση, και όπως αναφέρει στη κατάθεση του έμεινε 85% ανάπηρος, στην οποία συμμετείχε ο ίδιος, λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Νιώθω άβολα γιατί καλούμαι να απολογηθώ για ένα απολύτως επιτυχημένο χειρουργείο. Ήταν επιβεβλημένη η επέμβαση για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση του εκεί. Την παραμονή τον είχα ενημερώσει παρουσία της συζύγου του. Ήταν μία άκρως επιτυχημένη επέμβαση. Σε λιγότερο από δέκα μέρες ήταν σπίτι του. Αφαιρέθηκε μέρος δεξιάς πλευράς. Η αφαίρεση πλευράς δεν αποτελεί ακρωτηριαστική επέμβαση», υποστήριξε.

Στη συνέχεια ο Κώστας Μαρκόπουλος αρνήθηκε ότι ο ψευτογιατρός βρέθηκε στην αίθουσα του χειρουργείου τονίζοντας τα εξής:

«Δεν τον γνωρίζω. Δεν τον έχω δει ποτέ. Σε τέτοια νευροχειρουργική επέμβαση, δε θα έμπαινε ποτέ μέσα. Το ακούω ότι ήταν παρών σε επεμβάσεις, ποτέ παρουσία μου. Δεν έχω παραπέμψει ποτέ ασθενείς μου σε αυτόν. Είμαι 31 χρόνια θωρακοχειρουργός, με ακηλίδωτη καριέρα, δυστυχώς για μένα έχω δει τη φωτογραφία μου και το όνομα μου να παίζει σε εφημερίδες. Πολύ βαρύ για μένα. Δεν τον γνωρίζω καν. Ούτε εντός, ούτε εκτός χειρουργείου τον έχω δει ποτέ. Δεν έχω καμία σχέση, καμία συνεργασία μαζί του...»

Η δίκη θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες ενώ η πρόταση του Εισαγγελέα της Έδρας αναμένεται τον Σεπτέμβριο.

Τι είχε καταθέσει ωστόσο από την μεριά του ο ασθενής που ανέφερε ότι έμεινε 85% ανάπηρος από το χειρουργείο, στο οποίο όπως είπε, του το έκαναν μαζί ο Ψευτογιατρός και ο Ευβοιώτης γιατρός και πρώην Υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος:

«Πέρασα Του Χριστού τα πάθη... Τον Ιούνιο 2014 είχα ένα ατύχημα με το αλεξίπτωτο, χτύπησα σοβαρά και υποβλήθηκα σε σπονδυλοδεσία. Έμεινα τρεις μήνες στο νοσοκομείο και ο γιατρός μου, μου είπε ότι θα μείνεις με αυτά τα προβλήματα για όλη σου τη ζωή. Μέσα σε όλο αυτό το διάστημα προσπάθησα να τονώσω τον εαυτό μου. Καθημερινά έκανα κολύμβηση αλλά δεν μπορούσα να περπατήσω. Το 2018, Μάρτιο, άρχισε η επαφή με τον κατηγορούμενο. Έψαχνα παντού για γιατρούς, Γερμανία, Αγγλία. Έψαχνα να βρω την υγεία μου, σωτηρία. Μου είπαν “μάθε να ζεις με αυτό, έχει τραυματιστεί ο νωτιαίος μυελός” αλλά δε το δεχόμουν.

Στη συνέχεια μέσω ίντερνετ βρήκα έναν γιατρό σε κλινική των Αθηνών και έκλεισα ραντεβού. Επί τέσσερα χρόνια ζω ένα μαρτύριο μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκα από τον κατηγορούμενο, σε ιδιωτική κλινική, με συνεργούς τρεις γιατρούς, που είχε ως αποτέλεσμα να μείνει ανάπηρος σε ποσοστό 85%.

Παρών στη χειρουργική επέμβαση ήταν ο Κώστας Μαρκόπουλος και ο ψευτογιατρός ήταν στο χειρουργείο μαζί του ως ορθοπεδικός.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2018 όλα ήταν έτοιμα για την επέμβαση. Το μόσχευμα είχε έρθει, και στις 8 Οκτωβρίου έδωσα 20.000 ευρώ μετρητά. Μου είπε ότι το μόσχευμα κάνει 54.000 ευρώ αλλά εκείνος το πήρε σε καλύτερη τιμή. Στις 10 του μήνα, ανέφερε, μπαίνεις στην κλινική. Πήγαμε στο γραφείο του και εκείνος με χαμόγελο μου έγραψε με μολύβι στο χαρτί έχεις πάθεις αυτό, θα αφαιρεθεί αυτό το κομμάτι και θα μπει το μόσχευμα. Μου είπε να είσαι σίγουρος ότι θα περπατήσεις. Θα βγει ο σπόνδυλος Θ12 και θα μπει μόσχευμα.

Στη συνέχεια στο δωμάτιό μου με επισκέφθηκε ο Κώστας Μαρκόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στο χειρουργείο μου με τον ψευτογιατρό και έναν ακόμα γιατρό.

Ο Κώστας Μαρκόπουλος μού είπε θα κάνω μια πολύωρη επέμβαση και πως δουλειά του είναι να ανοίξει τον θώρακα για να φτάσει ο άλλος γιατρός πίσω. Μου είπε ότι το χειρουργείο πρέπει να γίνει για να περπατήσω.

Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου ξεκίνησε αμέσως.

Ο πρώτος με επισκέφθηκε ήταν ο ψευτογιατρός με ιατρικά ρούχα. Μετά με ανέβασαν στον όροφο.

Ο ψευτογιατρός μού είπε πως "όλα πήγαν καλά και θα περπατήσεις σύντομα". Εγώ πονούσα σαν να με έχουν σουβλίσει. Μου είπε ότι αφαίρεσαν μέρος του πλευρού για να μπορεί να πάει από μπροστά πίσω.

Ο ψευτογιατρός ήθελε 50.000 ευρώ, δώσαμε 20.000 ευρώ στο λογιστήριο απ' ό,τι μου είπε η αδελφή.

Στις 16 του μήνα βγήκα από τη κλινική με φρικτούς πόνους. Μου έχουν γράψει και μια ουσία που είναι ναρκωτική.

Τους είπα και για την κύστη μου και είπαν "θα αποκατασταθεί".

Μου είχε πει μια τακτική ο ψευτογιατρός, να πρήζομαι να πονάω και να πηγαίνω τουαλέτα. Του Χριστού τα πάθη δηλαδή τραβούσα.

Ήμουν χάλια, ζωντανός-νεκρός, δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Στο σπίτι είχα πυρετό, 40. Ήμουν όλη την ώρα στο κρεβάτι και μούγκριζα, αυτή ήταν η κατάσταση μου.

Του είχα πει του ψευτογιατρού ότι εάν περπατήσω θα του γράψω ένα σπιτάκι στη θάλασσα που έχω. Με πήρε κάποια στιγμή τηλέφωνο και μου λέει "με αυτό το σπιτάκι που μου είχες πει, τι θα γίνει;". Του απάντησα "όταν περπατήσω θα σ' το δώσω". 

Δεν έχω πια αναπνοή, δύο χρόνια δεν μπορώ να μπω στη θάλασσα. Είμαι χειρότερα από πριν. Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Έχω επιβαρυνθεί στο αναπνευστικό, κάθε μέρα έχω πυρετό. Θα μπορούσα να μην έχω κάνει χειρουργείο. Εγώ πήγα εκεί για να περπατήσω.

Η εντύπωση που μου έδωσαν ήταν πως είναι ομάδα. Πώς με βάζουν εμένα μέσα με 82% αναπηρία αφού ξέρουν ότι δεν θα γίνω καλά;

Ας μου ζητούσαν 20.000 ευρώ να τους τα δώσω. Πλέον έχω αναπηρία 85% εφ' όρου ζωής.

Έπρεπε να μου πουν, όπως οι άλλοι γιατροί, ότι δεν γίνεται τίποτα.

Πέρασα όλα αυτά, ταλαιπώρησα του δικούς μου ανθρώπους για να με κοροϊδεύουν οι κατηγορούμενοι».

---------------------------- 

Επίσης, όπως δημοσίευσε η αθηναική εφημερίδα «ΜΠΑΜ ΣΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ» του Πέτρου Κουσουλού, ένα από τα θύματα του «ψευτογιατρού» εμπλέκει τον Κώστα Μαρκόπουλο με επίσημη κατάθεση σε υπόθεση με «μαύρα» χρήματα.

Όπως κατέθεσε στον Ανακριτή Αθηνών το συγκεκριμένο θύμα, τον επισκέφτηκε ο ψευτογιατρός στο σπίτι του στην Αθήνα στις 8 Οκτωβρίου 2018.

Όπως κατέθεσε χαρακτηριστικά:

«Παρουσία της αδελφής μου και του γιου μου παρέλαβε σε μετρητά το ποσό των 20.000 ευρώ για να ξεκινήσει η διαδικασία. Μου είπε ότι είναι ‘μαύρα’ αυτά τα λεφτά για να γίνει η δουλειά μας και ότι η κλινική δεν θα μάθει τίποτα διότι θα τα πάρουν ‘μαύρα’ οι γιατροί».

Όπως ισχυρίστηκε, ο απατεώνας ψευτογιατρός του ζήτησε να δώσει πριν το χειρουργείο 20.000 ευρώ στους θωρακοχειρουργούς, μεταξύ αυτών και ο Μαρκόπουλος, ενώ άλλες 20.000 πλήρωσαν η αδελφή και ο γαμπρός του στο λογιστήριο της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών, στην οποία ήταν μεγαλοστέλεχος ο Κώστας Μαρκόπουλος.

Συγκεκριμένα το θύμα ανέφερε επίσης στον Ανακριτή Αθηνών:

«Επίσης, μου είπε (ο Κοντοστάθης) ότι όταν θα εξέλθω από την κλινική θα πρέπει να δώσω άλλες 30.000 ευρώ, διότι στην εγχείρηση θα παρίσταντο δύο νευροχειρουργοί (∆ημήτρης Προκοπάκης – Ανδρέας Φίλης) και δύο θωρακοχειρουργοί (Μαρκόπουλος Κων/νος και ένας άλλος ακόμη».

Τι αναφέρει το δικαστικό βούλευμα με το κατηγορητήριο σε βάρος του Κώστα Μαρκόπουλου:

Ο Κώστας Μαρκόπουλος κατηγορείται ακόμη ότι συμμετείχε ως βοηθός θωρακοχειρουργός στη χειρουργική επέμβαση που «συντόνιζε» και επόπτευε ο Κοντοστάθης μαζί με τους γιατρούς ∆ημήτρη Προκοπάκη, Ανδρέα Φίλη, ∆ημήτρη Υφαντόπουλο και Ανδρέα Πασκοβίτη.

«Περαιτέρω εσύ ως εργαζόμενος ιατρός στην ως άνω κλινική που μετείχες στο προαναφερθέν χειρουργείο, επέτρεψες στον συγκατηγορούμενό σου Κοντοστάθη Νικόλαο να επισκέπτεται τον εγκαλούντα μετά το χειρουργείο στο δωμάτιο νοσηλείας του εντός της ιδίας κλινικής, προκειμένου να ισχυρίζεται σ’ αυτόν ότι είχε παραστεί και αυτός ως θεράπων ιατρός στο χειρουργείο, το οποίο ήταν δήθεν επιτυχές καθόσον, όπως ψευδώς ισχυρίστηκε, διαπίστωσε κατά τη διάρκεια αυτού με ειδικό ιατρικό μηχάνημα κίνηση στους νευρώνες των ποδιών του ασθενούς, γεγονός που θα του επέτρεπε σύντομα να βαδίσει ξανά», αναφέρεται στο κατηγορητήριο - δικαστικό βούλευμα.

Επίσης αναφέρεται ότι ο Μαρκόπουλος:

«Υποδήλωνε με τη συμπεριφορά του ότι ο Κοντοστάθης είναι πράγματι ιατρός και δη γνωστός και συνεργάτης δικός του και της συγκεκριμένης κλινικής, η οποία του παραχωρεί, στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, τους ιατρικούς της χώρους».

Ο Κώστας Μαρκόπουλος κατηγορείται ακόμη:

Ότι μαζί με τους άλλους προκάλεσαν βαριά σωματική βλάβη και ακρωτηριασμό στον Αναστάσιο Αναστόπουλο. Ο άτυχος άνδρας υπεβλήθη σε θωρακοτομή δεξιά, ενώ του αφαίρεσαν και ένα από τα δεξιά του πλευρά, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή του και η υγεία του να υποστεί ανεπανόρθωτες χρόνιες βλάβες. Όπως αναφέρεται, ο 47χρονος πονάει συνεχώς στα πλευρά, έχει δυσκολία στην αναπνοή, συνεχή μουδιάσματα στο δεξί χέρι, ενώ το ποσοστό αναπηρίας του αυξήθηκε σε 85% από 82% πριν.

Συγγενής ενός θύματος είπε:

«Όχι μόνο τον σακάτεψαν, αλλά του έφαγαν και τα λεφτά του. Για κάποιους ανθρώπους, όπως αυτός, θα έπρεπε να προβλέπεται θανατική ποινή. Και καλά ο δικός μας ζει, ενώ άλλα θύματά του πέθαναν εξαιτίας του. Είναι τραγικό…»

------------------------------ 

Δείτε τέλος αποσπάσματα από το κατηγορητήριο σε βάρος του Ευβοιώτη γιατρού και πρώην Υπουργού Κώστα Μαρκόπουλου που έχει δημοσιεύσει εδώ και καιρό η αθηναϊκή εφημερίδα του γνωστού δημοσιογράφου - εκδότη Πέτρου Κουσουλού:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA