Τρεις εγκαυματίες στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς» από την φωτιά στην Πεντέλη | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Τρεις εγκαυματίες στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς» από την φωτιά στην Πεντέλη

Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου προσήλθαν συνολικά τρεις ασθενείς...

Το νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» έχει τεθεί από χθες σε ετοιμότητα για τυχόν εγκαυματίες από την φωτιά που ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης (19-07-2022) στην Πεντέλη και επεκτάθηκε και στις γύρω περιοχές, αφήνοντας πίσω της καμένα σπίτια και επιχειρήσεις.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση:

Ειδικότερα προσήλθαν συνολικά τρεις ασθενείς που αφορούσαν την Πλαστική Χειρουργική, από τη πυρκαγιά που ξεκίνησε από την Πεντέλη.

- Ασθενής ετών 54 προσήλθε με ιδίο μέσο από την πυρκαγιά στο Γέρακα, με εκτεταμένα εγκαύματα συνολικής εγκαυματικής επιφάνειας 60% της ολικής επιφάνειας σώματος, κυρίως επιπολής και κατά τόπους εν τω βάθει μερικού πάχους, που αφορούσαν το πρόσωπο, άνω και κάτω άκρα άμφω, και κορμό. Λόγω της σοβαρότητας των εγκαυμάτων ο ασθενής εισήχθη στη Μονάδα Εγκαυμάτων και η κατάσταση του ασθενούς είναι σταθερή.

- Ασθενής θήλυ, 28 ετών, από την περιοχή της Πεντέλης, προσήλθε λόγω εισπνοής καπνού, και μετά τη διενέργεια των ενδεδειγμένων βάσει πρωτοκόλλου εξετάσεων και παρακλινικού ελέγχου, αποφασίστηκε η διακομιδή στο Γ.Ν Σωτηρία για πνευμονολογική εκτίμηση λόγω της φύσης του εισπνευστικού εγκαύματος. Ωστόσο η ασθενής αρνήθηκε ενυπογράφως την διακομιδή της με ΕΚΑΒ και ανέφερε ότι θα μεταβεί από τους συνοδούς της στο Γ.Ν Σωτηρία.

- Ασθενής άρρεν 35 προσήλθε με ΕΚΑΒ από τη Πεντέλη λόγω θερμικών εγκαυμάτων εν τω βάθει μερικού πάχους συνολικής επιφανείας 18%, σε κεφαλή, ΑΡ βραχίονα, ΔΕ κνήμη, και ΑΡ κάτω άκρο. Έγινε σύσταση για εισαγωγή στην κλινική Πλαστικής Χειρουργικής ωστόσο ο ασθενής αρνήθηκε ενυπογράφως και θα προσέλθει σήμερα για επανεξέταση στο εξωτερικό ιατρείο Πλαστικής Χειρουργικής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

Φωτιά Πεντέλη: Πύρινος όλεθρος! Κάηκαν δεκάδες σπίτια, εκκενώθηκαν περιοχές αλλά πολλοί κάτοικοι δεν έφυγαν (LIVE ΕΙΚΟΝΑ, ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) 

Ξημερώματα Τετάρτης: Εκκενώθηκε όλη η Πεντέλη και ο Γέρακας! Ξαφνικό μήνυμα από το 112 στους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους (LIVE EIKONA)

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA