Η σύγκρουση Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Βουλή: «Είστε κατηγορούμενος κ.Μητσοτάκη για την κατάλυση του κράτους δικαίου και την αντιδημοκρατική εκτροπή στη χώρα...» - «Δεν γνώριζα τι συμβαίνει ήταν λάθος ότι έγινε, πάει πολύ να με αποκαλείτε εσείς ως αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης...», δήλωσε ο Μητσοτάκης (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Η σύγκρουση Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Βουλή: «Είστε κατηγορούμενος κ.Μητσοτάκη για την κατάλυση του κράτους δικαίου και την αντιδημοκρατική εκτροπή στη χώρα...» - «Δεν γνώριζα τι συμβαίνει ήταν λάθος ότι έγινε, πάει πολύ να με αποκαλείτε εσείς ως αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης...», δήλωσε ο Μητσοτάκης (ΒΙΝΤΕΟ)

Καρέ - καρέ η μετωπική σφοδρή σύγκρουση Τσίπρα - Μητσοτάκη που έλαβε χώρα στη Βουλή την Παρασκευή (26-08-2022)...

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης παρακολούθησε την ομιλία των πολιτικών αρχηγών από το γραφείο του γιατί δεν θα μπορούσε να μιλήσει προσωπικά στη Βουλή ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λόγω της ιδιότητας του ως Ευρωβουλευτής που είναι σε ισχύ. Η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη έγινε την Πέμπτη (25-08-2022) στην Κοινή Συνεδρίαση ΚΟ & Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ (δείτε ΕΔΩ τα όσα ανέφερε).

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα:

«Είστε κατηγορούμενος κ. Μητσοτάκη για την αντιδημοκρατική εκτροπή, για την υπονόμευση της λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος και την κατάλυση του κράτους δικαίου... Δεν είναι μόνο οι παρακολουθήσεις δημοσιογράφων και πολιτικών αντιπάλων. Υπάρχει πλέγμα ενεργειών που αποκαλύπτει την καθεστωτική σας αντίληψη. Η αίσθηση αλαζονείας σας οδήγησε να παρακολουθείτε ακόμα και τους πολιτικούς σας αντιπάλους. Τον κ. Ανδρουλάκη δεν αποφάσισε ούτε ο ανιψιός σας ούτε ο διοικητής της ΕΥΠ να τον παρακολουθήσουν. Εσείς δώσατε εντολή να τον παρακολουθήσουν. Προσωπικά εσείς... Είναι δυνατόν να ισχυρίζεστε ότι ο εκάστοτε πρωθυπουργός να δύναται να παρακολουθεί πολιτικούς αντιπάλους για λόγους εθνικής ασφάλειας χωρίς να εξηγεί ποιοι είναι αυτοί; Και ποιος θα κρίνει αυτούς τους λόγους; Ο ίδιος και οι στενοί του συνεργάτες;

Γιατί παρακολουθούσατε τον τότε ευρωβουλευτή και σήμερα αρχηγό του τρίτου κόμματος. Ποιος είναι ο λόγος εθνικής ασφάλειας που επικαλείστε; Δώστε μια απάντηση. Ποιος ήταν ο εθνικός λόγος; Ήταν πράκτορας ξένων συμφερόντων ο κ. Ανδρουλάκης; Είναι κατάσκοπος; Είναι επικίνδυνος για τα δικά μας συμφέροντα; Ακόμα και η άρνηση σας να πείτε την αλήθεια είναι απάντηση. Η σιωπή αποτελεί την ισχυρότερη απόδειξη της ενοχής σας. Οι υπεκφυγές και τα ψέματα τελείωσαν. Δεν μπορείτε να κρύβεστε πίσω από το δάχτυλο του ανιψιού σας και του εκλεκτού σας για την ΕΥΠ.

Ακόμα κι αν δεχθεί κανείς ότι τελικά δεν κυβερνούσε τη χώρα ο κ. Μητσοτάκης αλλά ο ανιψιός του με τον Π. Κοντολέοντα, όταν νομοθετήθηκε -μετά την καταγγελία του δημοσιογράφου Θ. Κουκάκη στην ΑΔΑΕ ότι παρακολουθείται- η απαγόρευση στην ΑΔΑΕ να ενημερώνει τον πολίτη για τυχόν παρακολούθησή του, τότε πάλι ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε; Δεν γνωρίζατε τι νομοθετείτε και γιατί το κάνετε; Τον λόγο που παρακολοθούσατε τον Θ. Κουκάκη τον ξέρετε; Πείτε μας τουλάχιστον για ποιο λόγο ετέθη υπό παρακολούθηση ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης. Και αυτός πράκτορας ξένων μυστικών υπηρεσιών;

Βλέπω από την πλειοψηφία των βουλευτών της συμπολίτευσης, με ορισμένες φωτεινές εξαιρέσεις, άκρα του τάφου σιωπή. Δεν θα σας σώσει η σιωπή. Θα επιτρέψετε με τη σιωπή σας αυτή την κατάφωτη εκτροπή; Πέρα από τις πολιτικές μας διαφορές, εδώ είμαστε αντιμέτωποι με την πολιτική, δημοκρατική και εθνική σας ευθύνη» είπε και συνέχισε τονίζοντας: «Από τη στάση σας κύριοι και κυρίες της ΝΔ θα εξαρτηθεί εάν το σκάνδαλο αυτό θα καταγραφεί ως ένα σκάνδαλο του επιτελικού παρακράτους της ΝΔ συνολικά ή του επιτελικού παρακράτους του κ. Μητσοτάκη προσωπικά. Δική σας είναι η απόφαση».

Κλείνοντας, ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε το εξής δίλημμα στον πρωθυπουργό:

«Κ. Μητσοτάκη έχετε δύο επιλογές. Τη δημοκρατική που συνεπάγεται αναγνώριση των ευθυνών, παραίτηση και προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία άμεσα, και την καθεστωτική που συνεπάγεται συγκάλυψη, προκλήσεις, διχασμό, λάσπη στον ανεμιστήρα αλλά και κινήσεις πανικού, που θα κάνουν μεγαλύτερη ζημιά στην οικονομία και την εικόνα της χώρας. Σας ενθαρρύνω με όση αξιοπρέπεια σας έχει απομείνει να πράξετε το πρώτο, παραιτηθείτε και δώστε τη δυνατότητα στους Έλληνες να κρίνουν.

Παραιτηθείτε, μη βυθίζετε άλλο την πολιτική ζωή σε κλίμα ζόφου και ανωμαλίας. Οι υποκλοπές και η κακοποίηση του κράτους δικαίου δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές από τους δημοκρατικούς πολίτες. Σε ότι μας αφορά, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον ανένδοτο θεσμικό αγώνα. Για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, του Κράτους Δικαίου, των δικαιωμάτων και της ασφάλειας του πολίτη».

ΒΙΝΤΕΟ - ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ:

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ:

«Έκανα αυτοκριτική για όσα συνέβησαν με νόμιμη επισύνδεση. Δεν δίστασα να παραδεχθώ ότι ήταν λάθος. Να μας πείτε ποια παράκεντρα παρακολουθούσαν εμένα, τη σύζυγό μου και την κόρη μου επί ΣΥΡΙΖΑ. Πολλά παράνομα λογισμικά, 500 παγκοσμίως,  που κυκλοφορούν στην αγορά παρέχουν πρόσβαση σε κινητά τηλέφωνα. Είναι μια πραγματικότητα τα οποία η σύγχρονη δημοκρατία πρέπει να αντιμετωπίσει . Σε πολλές χώρες υπάρχουν αποδείξεις ότι χρησιμοποιούνται νέες μέθοδοι παρακολούθησης. Εγώ αμέσως μόλις το πληροφορήθηκα τόλμησα να διαχωρίσω τη θέση μου με πρακτικές άλλων εποχών , και κουνάτε εσείς το δάχτυλο με δυο υπουργούς στο ειδικό δικαστήριο. Πάει πολύ να με αποκαλείτε εσείς ως αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης. Εσάς που σας έχουν καταγγείλει 5 πρώην συνεργάτες σας για παρακολουθήσεις. Πανούσης, Βαλαβάνη, Λαφαζάνης, Κοτζιάς και ένας ακόμη ο κ. Βαρουφάκης».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε και στον Νίκο Ανδρουλάκη ο οποίος παρακολουθούσε τη συνεδρίαση από το γραφείο του λέγοντας ότι αν θεωρεί ότι η επισύνδεσή του ήταν παράνομη μπορεί να προσφύγει ί σε ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια  και τότε θα μάθει αν ήταν παράνομη. Τόνισε δε, ότι με βάση τον νόμο δεν μπορεί να αποκαλυφθούν και μάλιστα δημόσια οι λόγοι παρακολούθησής του.

«Θα αναλάβω το πολιτικό κόστος αλλά θα οδηγήσω τη χώρα σε ασφαλές λιμάνι - Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος αλλά οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας»

«Στην Ελλάδα του 2022 δεν θα στηθούν τα άλλα λιμάνια από τα οποία κάποτε κάποιοι ζητούσαν ρούβλια ή δραχμές. Δεν θα χρηματοδοτηθούν ξανά από ξένα κέντρα μέσα ενημέρωσης με γνωστούς πρωταγωνιστές για να επηρεάσουν την πολιτική σκηνή. Σε όσους σκέπτονται έτσι η απάντηση είναι μία. Εγώ δεν κάνω πίσω και οι Έλληνες δεν γυρνάνε πίσω. Στη δημοκρατία μόνο ο λαός αποφασίζει για την τύχη του και αυτή την τύχη δεν την εκχωρεί σε κανένα.  Ζητάτε εκλογές. Σε αυτό το περιβάλλον αστάθειας ζητάτε να μπει η χώρα σε μια δίμηνη ή τρίμηνη περιπέτεια χωρίς να αναλογίζεστε τι σημαίνει αυτό.  Σκεφθείτε τι θα σημαίνει μια υπηρεσιακή κυβέρνηση. Εν μέσω αυτής της κρίσης έρχεται και ζητάτε εκλογές για να οδηγήσετε τη χώρα στην αστάθεια για να κάνετε τη χάρη σε αυτούς που δεν θέλουν τον  Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία και το έχουν πει και δημόσια. Θα αναλάβω το πολιτικό κόστος. Θα τον περάσουμε το δύσκολο χειμώνα. Θα οδηγήσω  τη χώρα σε ασφαλές λιμάνι και ο κυρίαρχος λαός θα αποφασίσει ποιος. Ο λαός αποφασίζει για την τύχη του και δεν την εκχωρεί σε κανέναν. Θα περάσουμε τον δύσκολο χειμώνα και θα αναμετρηθούμε στο τέλος της τετραετίας. Είναι καλύτερο μια κυβέρνηση που κάνει λάθη από μια λάθος κυβέρνηση» είπε.

ΒΙΝΤΕΟ - ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA