Κατάθεση Κουκάκη στον Άρειο Πάγο: «Δεν είμαι ο μοναδικός δημοσιογράφος που παρακολουθείται και έχει γίνει στόχος, οι έρευνες γίνονται με πολύ αργά βήματα...» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Κατάθεση Κουκάκη στον Άρειο Πάγο: «Δεν είμαι ο μοναδικός δημοσιογράφος που παρακολουθείται και έχει γίνει στόχος, οι έρευνες γίνονται με πολύ αργά βήματα...»

Πάνω από τέσσερις ώρες κράτησε η κατάθεση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο...

Ο Θανάσης Κουκάκης κατέθεσε γραπτό υπόμνημα με τις θέσεις του για το ζήτημα της τηλεφωνικής παρακολούθησής του, στο πλαίσιο της πολύκροτης υπόθεσης των παρακολουθήσεων.

Ο δημοσιογράφος έφτασε στον Άρειο Πάγο προκειμένου να καταθέσει στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας που διεξάγει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για τη διαρροή στοιχείων που περιέχονται σε άκρως απόρρητα κρατικά έγγραφα και αφορούν στη διαδικασία άρσεως του απορρήτου των επικοινωνιών.

Σε δήλωσή του μετά την τετράωρη παραμονή του στο εισαγγελικό γραφείο ο Θάνασης Κουκάκης ανέφερε:

«Έχουν περάσει δυο χρόνια από τη στιγμή που κατήγγειλα στην Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών την πρώτη παρακολούθησή μου. Έκτοτε η ελληνική Δικαιοσύνη είχε κινηθεί με πολύ αργά βήματα. Η αλήθεια είναι ότι σήμερα είχα μια συζήτηση ουσιαστική με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η οποία εστίασε ακριβώς στην πρώτη παρακολούθησή μου από την ΕΥΠ και δεν υπεισήλθε όμως όπως θα ήθελα στις λεπτομέρειες της δεύτερης παρακολούθησής μου από το λογισμικό Predator. Αυτό το οποίο βλέπουμε όλο το προηγούμενο διάστημα είναι ότι η δημοσιογραφική έρευνα εισφέρει στη Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη μέρα με την ημέρα αποκτά όλο και περισσότερες πληροφορίες για την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης και είμαι πεπεισμένος ότι αυτές οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις θα συνεχιστούν και η Δικαιοσύνη θα μπορέσει ακόμη με ταχύτερα βήματα να κάνει το έργο της».

Συνεχίζοντας ο δημοσιογράφος ανέφερε:

«Εγώ ζήτησα από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με το υπόμνημα μου να εξετάσει όλες τις πτυχές και όλες τις πληροφορίες που έχουν μέχρι τώρα βγει στη δημοσιότητα. Είχαμε μία εκτενή συζήτηση των θεμάτων αυτών. Ο ίδιος απ’ ότι καταλαβαίνω θα αφήσει την πρωτοβουλία στους εισαγγελείς Πρωτοδικών προκειμένου να προχωρήσουν την έρευνα, δεν ξέρω αν σε κάποιο σημείο κρίνει ότι θα πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, αυτό είναι δικιά του υπόθεση, εκείνος θα το πει».

Σε ερώτηση για το τι μπορεί να κάνει ένας απλός πολίτης που έχει υπόνοιες ότι παρακολουθείται, ο δημοσιογράφος είπε:

«Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τροπολογία που πέρασε 31 Μαρτίου του 2021 ουσιαστικά απαγόρευσε στον κάθε Έλληνα πολίτη να μπορεί να πληροφορηθεί από την αρμόδια αρχή από την αρχή διασφάλισης απορρήτου Επικοινωνιών το γεγονός ότι έχει παρακολουθεί για λόγους εθνικής ασφάλειας. Και έτσι ακριβώς απαγόρευσε σε εσάς, σε εμένα αλλά ακόμα και σε πολιτικούς του αντιπάλους όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης να πληροφορηθούν το γεγονός ότι αποτελούσαν αντικείμενο παρακολούθησης.

Ο Θανάσης Κουκάκης ανέφερε επίσης:

«Θα ήταν λάθος να υποθέσετε ότι είμαι ο μοναδικός δημοσιογράφος που παρακολουθείται και έχει γίνει στόχος...»

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA