Νεκροί Ληλάντιο - Βασιλικό: Πλήθος κόσμου και στη νέα πορεία διαμαρτυρίας - Δεν τόλμησε να πατήσει το πόδι της η Βάκα και η παρέα της (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Νεκροί Ληλάντιο - Βασιλικό: Πλήθος κόσμου και στη νέα πορεία διαμαρτυρίας - Δεν τόλμησε να πατήσει το πόδι της η Βάκα και η παρέα της (ΦΩΤΟ)

Όπως έχει ξαναγράψει το EviaZoom.gr ξεχειλίζει η οργή των κατοίκων στη περιοχή Ληλάντιο του Δήμου Χαλκιδέων για τις πλημμύρες της 8ης και 9ης Αυγούστου 2020 που άφησαν πίσω τους νεκρούς, τους οποίους έπνιξαν οι χείμαρροι και εδώ και 2 χρόνια μετά όχι μόνο δεν έχουν αποζημιωθεί οι πληγέντες, αλλά οι υπεύθυνοι παραμένουν ατιμώρητοι...

Η εγκληματική αδράνεια που οδήγησε στο τάφο τους κατοίκους του Ληλαντίου...

Σε απέραντη χωματερή και σκουπιδότοπο είχε μετατραπεί ο Ποταμός Λήλαντας που «φούσκωσε» και υπερχείλισε με αποτέλεσμα να χαθούν περιουσίες αλλά προπάντων ανθρώπινες ζωές.

Το τι είχε ξεβράσει δεν περιγράφεται. Φερτά υλικά, μπάζα, τσιμέντα, καρέκλες, πλαστικά, νεκρά ζώα (φίδια κ.α.), μέχρι και ένα κοντέινερ έφτασαν μέχρι τις παραλίες Χαλκουτσίου, Δηλεσίου, κ.α.

Χαρακτηριστικό είναι ότι είχαν χρειαστεί πάνω από 1.000 φορτηγά για να φορτώσουν αυτά που ξέβρασε η «ζούγκλα» του Ποταμού Λήλαντα, ο οποίος ένας θεός ξέρει από πότε είχε να καθαριστεί από τους ανεύθυνους αρμόδιους, που κατά τα άλλα έπεσαν από τα σύννεφα, για το κακό που συνέβη, κάτι που ήταν θέμα χρόνου να συμβεί. (δείτε ΕΔΩ το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ).

Ωστόσο έχουν περάσει 2 χρόνια αλλά οι υπεύθυνοι παραμένουν ατιμώρητοι και η προκλητική αδιαφορία της δημοτικής αρχής της Βάκα καλά κρατεί...

Πλήθος κόσμου και στη νέα πορεία διαμαρτυρίας...

Πλήθος πολιτών έδωσαν δυναμικό παρών και στη νέα κινητοποίηση - πορεία διαμαρτυρίας στη Γέφυρα του Βασιλικού.

ΕΙΚΟΝΕΣ:

Όπως αναφέρει και η ανακοίνωση των κατοίκων (Επιτροπή Κατοίκων Ληλαντίου) που απέστειλαν στο EviaZoom.gr:

«Κάτοικοι από όλα τα χωριά του Ληλάντιου Πεδίου πραγματοποιήσαμε κινητοποίηση στη Γέφυρα του Βασιλικού στέλνοντας το μήνυμα ότι συνεχίζουμε να διεκδικούμε μέτρα για την προστασία της ζωής μας και της περιουσίας μας!

Ο αγώνας μας είναι αυτός που μέχρι σήμερα μας έφερε την ελπίδα, μας έφερε αποτελέσματα, είναι αυτός που κατάφερε να ενώσει τις φωνές μας και πιέζει τους πολιτικούς. Χαιρετίζουμε όσους κατοίκους ήρθαν να διαδηλώσουν πάρα τις υποσχέσεις που ακούμε από την κυβέρνηση όλως τυχαίως τις 2 τελευταίες μέρες ότι τα έργα για την αποκατάσταση των γεφυρών ξεκινούν άμεσα.

Χαιρετίζουμε επίσης όσους ήρθαν παρά τις προσπάθειες της περιφερειακής και δημοτικής αρχής είτε με τηλεφωνήματα είτε να τρέχουν πόρτα πόρτα να "προλάβουν" και να αποτρέψουν ουσιαστικά τη συμμετοχή των κατοίκων στην κινητοποίηση. Χαιρετίζουμε τους εκλεγμένους και τους φορείς που στήριξαν την κινητοποίηση με την παρουσία τους.

Ξαναλέμε ότι η πλημμύρα ήταν προδιαγεγραμμένο έγκλημα! Ήταν η 2η φορά που πλημμυρίσαμε. Όσοι ήταν αρμόδιοι, εκλεγμένοι από το 2009 και μετά είναι συνυπεύθυνοι για την καταστροφή που ζήσαμε στο Ληλάντιο και για τις ζωές που χάθηκαν. Άλλαξαν 6 κυβερνήσεις, 4 περιφερειάρχες και 4 δήμαρχοι διαφορετικών κομμάτων και ο κίνδυνος παραμένει. Τα έργα που εκτελούνται φέτος στο Λήλα είναι μπαλώματα. Δεν εγγυώνται την προστασία μας.

Εμείς επιμένουμε ότι στον 21ο αιώνα μπορεί να δοθεί λύση. Το ποτάμι μπορεί και πρέπει να θωρακιστεί από τις πηγές του ως τις εκβολές του. Από τα 32 δις του Ταμείου Ανάκαμψης δεν μας αναλογεί τίποτα. Εξάλλου η ΕΕ το λέει κυνικά και οι κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια το υπηρετούν ευλαβικά.

Να τι λένε ακριβώς: "Είναι οικονομικά αποδοτικότερο να προστατευθούν από την πλημμύρα εκείνοι με τα περισσότερα περιουσιακά στοιχεία (εύπορες οικογένειες και βιομηχανίες) από το να προστατευθούν εκείνοι με πενιχρά περιουσιακά στοιχεία."

Για αυτούς λοιπόν η ζωή μας είναι κόστος και δεν έχει να τους αποφέρει όφελος.

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΖΥΓΙ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: ΕΡΓΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΘΩΡΑΚΙΣΗΣ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΓΕΦΥΡΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΟΛΩΝ ΣΤΟ 100%»

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA