Θάνατος Βαλυράκη στην Ερέτρια: Σόδομα & γόμορρα και νέα ραγδαία εξέλιξη! Μάρτυρας κατήγγειλε δικηγόρο της Χαλκίδας στο Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής - «Προσπάθησε να με δωροδοκήσει με 40.000 ευρώ για να αναιρέσω την κατάθεση μου...» - Μαρτυρία φωτιά και για την «αμαρτωλή» Εισαγγελία Χαλκίδας (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Θάνατος Βαλυράκη στην Ερέτρια: Σόδομα & γόμορρα και νέα ραγδαία εξέλιξη! Μάρτυρας κατήγγειλε δικηγόρο της Χαλκίδας στο Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής - «Προσπάθησε να με δωροδοκήσει με 40.000 ευρώ για να αναιρέσω την κατάθεση μου...» - Μαρτυρία φωτιά και για την «αμαρτωλή» Εισαγγελία Χαλκίδας (ΦΩΤΟ)

Νέα ραγδαία εξέλιξη στην υπόθεση του Σήφη Βαλυράκη που έχασε την ζωή του στη θάλασσα της Ερέτριας και κατηγορούνται για την δολοφονία του δύο ψαράδες της περιοχής, οι οποίοι είχαν προφυλακιστεί τον Μάιο του 2022 και έναν μήνα μετά τον Ιούνιο του 2022 αποφυλακίστηκαν με απόφαση των Δικαστικών Λειτουργών του Πρωτοδικείου Χαλκίδας...

Η σύζυγος του πρώην Υπουργού, Μίνα Παπαθεοδώρου - Βαλυράκη και ο αδελφός της Θανάσης Παπαθεοδώρου έχουν μηνύσει από την αρχή τους δύο ψαράδες για δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη στην Ερέτρια, ενώ σημειώνεται ότι έχουν καταθέσει μήνυση και στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημήτρη Προκοπίου, ο οποίος είχε βάλει στο αρχείο την υπόθεση, για την κακουργηματική κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας, όπως και για παράβαση καθήκοντος, ενώ έχουν μηνυθεί επίσης οι Λιμενάρχες Χαλκίδας και Ερέτριας.

Η νέα ραγδαία εξέλιξη

Απόπειρα δωροδοκίας του από τον Χαλκιδέο δικηγόρο των δύο κατηγορούμενων ψαράδων, Δημήτρη Καρβέλη, για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη κατήγγειλε στο Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση.

Όπως κατήγγειλε, ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων, Δημήτρης Καρβέλης, προσπάθησε να τον δωροδοκήσει τάζοντάς του 40.000 ευρώ εφόσον αναιρούσε όσα είχε καταθέσει. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε τότε ο μάρτυρας, οι δύο ψαράδες μετά από φραστικό επεισόδιο που είχαν με τον πρώην υπουργό, τον χτύπησαν με ένα κοντάρι, με αποτέλεσμα αυτός να πέσει στο νερό. Όπως αποδείχθηκε από το πόρισμα του ιατροδικαστή, ο Σήφης Βαλυράκης έχασε τη ζωή του καθώς χτυπήθηκε θανάσιμα από το πτερύγιο του αλιευτικού τους.

«Ο δικηγόρος των δύο ψαράδων έστειλε τον κουμπάρο του Β.Β. που είχε βαφτίσει τον γιο του και έχουμε συγγενική σχέση. Με βρήκε και μου λέει: Ο Δημήτρης Καρβέλης θέλει να μιλήσετε. Έχεις πρόβλημα να πιεις έναν καφέ μαζί του;» λέει στην «Μ» ο μάρτυρας-κλειδί: Του λέω, «τι να πούμε; Εγώ δεν έχω καν μιλήσει μαζί του. Μια – δυο κουβέντες θα σου πει, τι να πεις». Του λέω: «Τρελός είσαι;». Τότε αυτός μου λέει: «Να τι θα πάρεις». Μου γράφει σε ένα χαρτί 40.000 ευρώ μπροστά σε τρίτο άτομο!».

Όπως περιέγραψε ο μάρτυρας κατηγορίας, η πρώτη συνάντηση με τον κουμπάρο του δικηγόρου έγινε στον όμιλο όπου βρισκόταν. «Με ενόχλησε πολλές φορές. Με πήρε τηλέφωνο και με βρήκε εκεί. Είναι όλα καταγεγραμμένα» συμπλήρωσε ο Β.Α.

Η δεύτερη συνάντηση, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει, έγινε σε ένα καφενείο στο παλαιό ΚΤΕΛ της Χαλκίδας την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022, μία ημέρα πριν από την απόφαση να αποφυλακιστούν με εγγύηση οι δύο κατηγορούμενοι.

«Συναντηθήκαμε στην καφετέρια ο Καρβέλης, ο Β.Β. (κουμπάρος) και ο Κ.Β. (βαφτιστήρι του δικηγόρου). Μου λέει ο δικηγόρος: ‘‘Δύο κουβέντες θα πεις’’. Του απάντησα ‘‘κύριε Καρβέλη, σε σέβομαι, σαν πατριώτη και σαν δικηγόρο, έχω δώσει κατάθεση, δεν γίνεται να λέω τη μία στιγμή και να ξελέω την άλλη’’. Μου λέει ‘‘εγώ θα τους βγάλω από τη φυλακή με εγγύηση, αλλά είναι ο σκοπός μου να τελειώνουμε μια κι έξω. Είναι κρίμα τώρα να παιδευόμαστε. Από την υπόθεση αυτή θα βγαίναμε όλοι κερδισμένοι’’».

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο Β.Α. στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, ο Καρβέλης του ζήτησε να πάει την επόμενη μέρα με έναν άλλο δικηγόρο και να καταθέσει ότι την ημέρα που σκοτώθηκε ο Βαλυράκης, ο ίδιος δεν βρισκόταν στην Ερέτρια και ότι το έκανε για να βοηθήσει την οικογένεια του πρώην υπουργού. «Θα πήγαινα την Παρασκευή 8 Ιουλίου στις 10.30 το πρωί με δικηγόρο τον Π. και όχι με τον ίδιο, γιατί δεν μπορούσε να φανεί φυσικό» ανέφερε στην κατάθεσή του στις Αρχές ο αυτόπτης μάρτυρας.

Ο δικηγόρος του μάρτυρα, Δημήτρης Μπάρδης ανέφερε ότι ο πελάτης του έχει καταθέσει για την απόπειρα δωροδοκίας στο Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

«Αρχικά οι δύο κατηγορούμενοι μήνυσαν τον πελάτη του ότι τάχα τους συκοφάντησε. «Σε αυτή τη μήνυση έχουμε απαντήσει με δύο μηνύσεις, οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης. Η πρώτη μήνυση έγινε τον Νοέμβριο του 2021. Μετά τη δεύτερη μήνυση που κατατέθηκε πέρυσι τον Μάιο, ο εισαγγελέας εξετάζει το ενδεχόμενο ανώτεροι κρατικοί λειτουργοί, όπως ο κεντρικός λιμενάρχης, να εμπλέκονται σε σοβαρά αδικήματα όπως η παράβαση καθήκοντος και η κατάχρηση εξουσίας. «Όταν πέθανε ο Βαλυράκης υπήρξε ένα παρασκήνιο πως θα κουκουλωθεί η υπόθεση και πως θα την κάνουν να φανεί ως ναυτικό ατύχημα», τόνισε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του μάρτυρα, στο ereportaz.gr.

Ο δικηγόρος του μάρτυρα υπέβαλε ακόμα μηνυτήρια αναφορά εναντίον του συναδέλφου του Δημήτρη Καρβέλη για ανάρτηση που έκανε στα social media εις βάρος του πελάτη του:

«Είχε αναρτήσει στο Facebook: “Ο τραγικός ψευδομάρτυρας” και έδωσε και το επώνυμό του».

Όπως τονίζει επίσης ο δικηγόρος του μάρτυρα Δημήτρης Μπάρδης:

«Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση όσον αφορά τη διερεύνηση των καταγγελιών. Περιμένουν να πεθάνει ο αυτόπτης μάρτυρας, της δολοφονίας του Σ. Βαλυράκη, για να κουκουλώσουν την υπόθεση. Το κρίσιμα στοιχεία, που έχει εισφέρει στη Δικαιοσύνη για την υπόθεση του πρώην υπουργού ο αυτόπτης μάρτυρας Β.Α., λιμνάζουν στα προανακριτικά γραφεία της Εισαγγελίας Χαλκίδας από το 2021».

Τι απαντά ο Χαλκιδέος δικηγόρος των ψαράδων Δημήτρης Καρβέλης:

«Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Αυτός ζήτησε χρήματα από εμένα σαν εκπρόσωπος των ψαράδων για να αλλάξει την κατάθεσή του. Όλα αυτά έχουν κατατεθεί» μας είπε ο δικηγόρος των δύο κατηγορουμένων. Ο ίδιος ανέφερε ότι έχει καταθέσει για το τι γνωρίζει για την υπόθεση αυτή στο Τ.Α. Χαλκίδας και έχει δώσει πολλές λεπτομέρειες, ενώ δεν έχει κληθεί και από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών. Έχει αποδειχθεί ότι ο συγκεκριμένος μάρτυρας είναι αφερέγγυος. Στην πραγματικότητα την ημέρα που πέθανε ο Βαλυράκης βρισκόταν στη Χαλκίδα και όχι στην Ερέτρια και έχουμε στοιχεία που το αποδεικνύουν. Οι πελάτες μου δεν έχουν τις οικονομικές δυνατότητες που έχει η οικογένεια Βαλυράκη να διορίζει πέντε δικηγόρους. Παλεύουν για την αλήθεια. Από κει και πέρα όλα αυτά θα κριθούν από τους δικαστές γιατί στην πλειοψηφία τους είναι τίμιοι και τους εμπιστευόμαστε».

Κουνιάδος Βαλυράκη: «Ο Εισαγγελέας Προκοπίου είναι διαβρωμένος μέχρι το κόκκαλο, είναι συμμορία, υπάρχουν κυκλώματα στα Δικαστήρια Χαλκίδας...»

Αυτά και άλλα πολλά είχε δηλώσει, πριν λίγους μήνες, ο κουνιάδος του Σήφη Βαλυράκη, Θανάσης Παπαθεοδώρου στο EviaZoom.gr και στο αθηναϊκό ειδησεογραφικό site Ereportaz.gr.

Ο Θανάσης Παπαθεοδώρου είχε τονίσει τα εξής:

«Εμείς δεν μένουμε σε μία απόφαση ενός Εισαγγελέα ο οποίος είναι διαβρωμένος μέχρι το κόκκαλο και τον έχουμε μηνύσει για αυτό το θέμα και θα μείνουμε σε μία δική του εκτίμηση η οποία ήταν δεδομένη από την αρχή ότι τη δρομολογεί για συγκάλυψη. Το αποτέλεσμα είναι αν θα συνεχιστεί ή όχι αυτή η υπόθεση, αν θα εκτιμηθούν τα στοιχεία ότι πρέπει να ανασυρθεί από το αρχείο που τοποθετεί ο διαβρωμένος Εισαγγελέας και οι συνεργάτες του λιμενικοί, η συμμορία αυτών των τριών, και από το αν θα μπορέσει κάποιος Εισαγγελέας, γιατί υπάρχουν και τίμιοι Εισαγγελείς, να εξετάσει την υπόθεση μέχρι το κόκκαλο, να μάθουμε και εμείς την αλήθεια.Ήταν αυτό που θέλανε τα κυκλώματα της Χαλκίδας όχι της Ερέτριας, η Ερέτρια είναι πολύ μικρή γ'ιαυτά τα πράγματα. Φυσικά θα κινηθούμε νομικά, πρέπει να έρθει στα χέρια μας το αιτιολογικό αυτού του Εισαγγελέα του Προκοπίου για να πάει στο αρχείο αυτή η υπόθεση και να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να βρεθεί επιτέλους κάποιος Εισαγγελέας που να ασχοληθεί με το δίκιο, με τη δικαιοσύνη και αυτή την υπόθεση και όχι με τη δικαιοσύνη της Χαλκίδας, κοροϊδεύανε δεν έκαναν τίποτα. Έχει πολύ συνέχεια η υπόθεση τώρα αρχίζει. Έχουν δώσει στίγματα που είναι ψευδή. Δύο φορές τους τα απέρριψε η Google, γιατί δεν θέλανε να γίνει έρευνα στα στίγματα, στο πού βρίσκεται το κάθε τηλέφωνο. Θα επανέλθουμε σε αυτό. Καθυστέρησαν για να χαθούν τα ίχνη.

Και αυτά τα αδέλφια οι δολοφόνοι, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, αυτοί δεν θα έπρεπε να αρχίσουν να επιτίθενται. Θα έπρεπε απλά να ευχαριστηθούν που πήραν μία παράταση διότι χρειάζεται πολύ θράσος να είναι γνωστά τα ονόματά τους και να απειλούν από πάνω για μηνύσεις.

Είναι πρωτόγνωρες καταστάσεις, δεν έχω εμπειρία από το δικαστικό αλλά δεν πιστεύω ότι έχει ξανασυμβεί αυτό στην Ελλάδα, Ερχόμενος από την Ερέτρια πέρασα από εδώ, με βρήκατε δεν έχω να κάνω κάτι εδώ με την Εισαγγελία. Οι τελευταίες εξελίξεις είναι ότι ύστερα από την αγωγή, μήνυση που έχουμε κάνει προς τον Προκοπίου τον Εισαγγελέα, μετά τα εύσημα που πήρε, την προαγωγή, την μετάθεση μάλλον στο χωριό του δεν ξέρω αν ισχύει αυτό, δεν πρέπει να εννοηθεί από καμία πλευρά ότι εμείς έχουμε εγκαταλείψει την υπόθεση. Όταν κάποιος φεύγει δεν σημαίνει ότι φεύγουν και οι ευθύνες μαζί του. Εμείς συνεχίζουμε, σίγουρα θα υπάρχουν εξελίξεις, δεν περιμένουμε να λειτουργήσει μόνο του το σύστημα, γιατί μέχρι τώρα δεν έχει λειτουργήσει μόνο του, προσπαθούμε και σπρώχνουμε τα πράγματα όπου γίνεται και όπως γίνεται με νόμιμο τρόπο ώστε να μπορέσουμε να βρούμε την αλήθεια και να πληρώσουν όσοι κάλυπταν έντεχνα μέχρι τώρα αυτούς τους τύπους, αυτούς τους δολοφόνους που τους γνωρίζουν. Ελπίζω σύντομα να έχουμε εξελίξεις, βέβαια το σύντομα το λέμε πολλές φορές και βρίσκονται οι αντιστάσεις οι τοπικές από Λιμεναρχείο και Εισαγγελία

Είμαστε αποφασισμένοι, δεν πρόκειται να σταματήσουμε ποτέ αν δεν δικαιωθεί η ιστορία του Σήφη. Δεν πρόκειται να σας απαντήσει κανένας για την προαγωγή του Προκοπίου. Αυτό που έγινε, δεν έπρεπε να είχε συμβεί. Να έχει μηνυθεί για κατάχρηση εξουσίας, για παράβαση καθήκοντος για μία δολοφονία του συγκεκριμένου ανθρώπου και να παίρνει προαγωγή και να φεύγει χωρίς να κλείσει την υπόθεση του χωρίς να βγάλει εντάλματα, όπως έπρεπε να είχε κάνει από πριν αλλά δεν έκανε τίποτα, ε αυτός θα πρέπει να δώσει λογαριασμό στον Άρειο Πάγο κάπου πρέπει να δώσει λογαριασμό γιατί το έκανε και ο Άρειος Πάγος πρέπει να μας εξηγήσει γιατί έγινε η προαγωγή από που προέκυψε η προαγωγή. Με όποιον έχουμε μιλήσει του κάνει εντύπωση δεν ξέρω πως συνέβη αυτό το πράγμα, πρέπει να το δούνε, για να μην εκτίθενται και άλλοι. Μέχρι τώρα εκτίθεται ο Προκοπίου ε για να μην εκτεθεί το δικαστικό σύστημα να έχουμε εμπιστοσύνη στους δικαστές να έχουμε στο σύστημα εμπιστοσύνη πρέπει να το τακτοποιήσουν γιατί το κάνανε...»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ EVIAZOOM.GR ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΑΛΥΡΑΚΗ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA