Δίκη Χρυσής Αυγής - Λαγός σε Δικαστές: «Είστε ανάξιοι, ανίκανοι και ανθρωπάκια για να δικάσετε, βγάλτε την απόφαση που σας έχουν πει...» - «Να βγει έξω να ηρεμήσει...», απάντησαν εκείνοι απλά, με θεατές τους αστυνομικούς | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δίκη Χρυσής Αυγής - Λαγός σε Δικαστές: «Είστε ανάξιοι, ανίκανοι και ανθρωπάκια για να δικάσετε, βγάλτε την απόφαση που σας έχουν πει...» - «Να βγει έξω να ηρεμήσει...», απάντησαν εκείνοι απλά, με θεατές τους αστυνομικούς

Με ένταση ξεκίνησε ξανά την Δευτέρα (14-11-2022) η συνεδρίαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που δικάζει σε δεύτερο βαθμό την Χρυσή Αυγή...

Ο πρωτόδικα καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ευρωβουλευτής, Γιάννης Λαγός με το που εκφωνήθηκε το όνομα του, ζήτησε τον λόγο.

Αν και η Πρόεδρος της Έδρας του είπε να περιμένει να ολοκληρώσει τον κατάλογο των κατηγορουμένων, ο Γιάννης Λαγός άρχισε να φωνάζει λέγοντας:

«Θέλω να διαμαρτυρηθώ. Δεν μπορεί να βάζετε τέσσερις δικάσιμους τον μήνα. Πότε θα τελειώσει αυτή η δίκη; Είναι απαράδεκτη αυτή η κατάσταση».

Η Πρόεδρος της Έδρας του ζήτησε να περιμένει την εκφώνηση όλων των ονομάτων και όταν πλέον έλαβε τον λόγο ο Γιάννης Λαγός, έξαλλος άρχισε πάλι να διαμαρτύρεται φωνάζοντας:

«Έχετε απαλλαχθεί από άλλα καθήκοντα και δίνετε τέσσερις δικάσιμους; Ντροπή σας. Θα εκτίσουμε δηλαδή επειδή είστε ανίκανοι;»

Όταν η Πρόεδρος της Έδρας επιχείρησε να του μιλήσει, ο Γιάννης Λαγός ύψωσε ακόμη περισσότερο την φωνή του.

Λαγός: «Ντροπή σας.. Ανίκανοι... Βγάλτε και την απόφαση που σας έχουν πει».

Πρόεδρος της Έδρας προς αστυνομικούς: «Παρακαλώ βγάλτε τον κύριο έξω να ηρεμήσει».

Λαγός σε Πρόεδρο της Έδρας και υπόλοιπους Δικαστικούς Λειτουργούς της Έδρας: «Είστε ανάξιοι να δικάσετε, είστε ανθρωπάκια. Δειλοί και ανάξιοι».

Αμέσως μετά τον λόγο έλαβε ο συνήγορος του, Γιάννη Λαγού, Κ. Πλεύρης, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε με την σειρά του έντονα στο Δικαστήριο φωνάζοντας ότι «στερεί τα υπερασπιστικά δικαιώματα του πελάτη του».

Πρόεδρος της Έδρας σε Πλεύρη: «Κάνετε αίτηση εξαίρεσης;»

Πλεύρης: «Όχι. Εκφράζω το παράπονο μου».

Αφού μεταφέρθηκε εκτός της αίθουσας ο Γιάννης Λαγός, τότε η Πρόεδρος της Έδρας κάλεσε στο βήμα τον αστυνομικό της ΔΙΑΣ, ονόματι, Χρήστο Δεληγιάννη, που κατέθεσε στην προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς συνήγορος κατηγορουμένων είχε ζητήσει να έρθει ο μάρτυρας προκειμένου να υποβάλλει ερωτήσεις. Ωστόσο, συνεργάτης της συνηγόρου δήλωσε πως δεν θα υποβάλει τελικά ερωτήσεις.

Τότε πήρε τον λόγο η Πρόεδρος της Έδρας: 

«Κύριε Δεληγιάννη ζητάμε συγγνώμη που σας φέραμε και σήμερα. Μπορείτε να φύγετε, συγγνώμη...», είπε χαρακτηριστικά στον αστυνομικό η Πρόεδρος της Έδρας.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA