Οι όροι του Τσίπρα για δημοκρατική διεξαγωγή των εκλογών: Ζητά άμεσα την απομάκρυνση της Εισαγγελέως της ΕΥΠ, του Διοικητή της ΕΥΠ και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΟΠΑΠ
ΕΛΟΠΥ
 

Οι όροι του Τσίπρα για δημοκρατική διεξαγωγή των εκλογών: Ζητά άμεσα την απομάκρυνση της Εισαγγελέως της ΕΥΠ, του Διοικητή της ΕΥΠ και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου

Εγγυήσεις για δημοκρατική διεξαγωγή των επερχόμενων Εθνικών Εκλογών ζητά από τον Πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή και τη λειτουργία του κακόβουλου λογισμικού Predator στην Ελλάδα...

Σχολιάζοντας το γεγονός πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε να εμφανιστεί στη Βουλή και να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτησή του για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με δήλωσή του επισημαίνει πως “η χώρα δεν μπορεί να οδηγηθεί σε εκλογές υπό αυτήν την συνθήκη”.

Ως εκ τούτου καλεί τον Πρωθυπουργό να υιοθετήσει ένα ελάχιστο πλαίσιο ενεργειών που θα αποκαταστήσουν τη δημοκρατική ομαλότητα και θα διασφαλίσουν τη δημοκρατική και αδιάβλητη διεξαγωγή των επόμενων εκλογών θέτoντας 4 προϋποθέσεις.

Συγκεκριμένα όπως τονίζει ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης:

- Ο Κυριάκος Μητσοτάκης να τερματίσει άμεσα τη λειτουργία του κακόβουλου λογισμικού και να θεσμοθετήσει την καθολική απαγόρευση της εμπορίας του από εταιρείες στη χώρα μας.

- Ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αντικαταστήσει άμεσα με πρόσωπο κοινής αποδοχής τον Διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη.

- Ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ζητήσει από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο την άμεση αντικατάσταση της αρμόδιας για την ΕΥΠ Εισαγγελέως κυρίας Βλάχου η οποία φέρει τεράστιες ευθύνες για την εκτροπή.

- Ο Κυριάκος Μητσοτάκης να δεσμευτεί ότι με την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου θα διοριστεί με διακομματική συναίνεση Υπηρεσιακός Υπουργός Προστασίας του Πολίτη που θα έχει αυτονόητα την αρμοδιότητα της ΕΥΠ και όλων των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ που διαθέτουν συστήματα παρακολουθήσεων καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

EviaZoom.gr - ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα