Σκάνδαλο Πάτση: Η Βουλή παραπέμπει τον δικηγόρο και βουλευτή στη τακτική δικαιοσύνη για τις απευθείας αναθέσεις - Μέτοχος σε εταιρεία του υιού Πάτση η σύζυγος του Υπουργού Δικαιοσύνης (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Σκάνδαλο Πάτση: Η Βουλή παραπέμπει τον δικηγόρο και βουλευτή στη τακτική δικαιοσύνη για τις απευθείας αναθέσεις - Μέτοχος σε εταιρεία του υιού Πάτση η σύζυγος του Υπουργού Δικαιοσύνης (ΦΩΤΟ)

Την παραπομπή του δικηγόρου και βουλευτή Γρεβενών της ΝΔ (η οποία τον διέγραψε μετά τις αποκαλύψεις και είναι πλέον ανεξάρτητος), Ανδρέα Πάτση στην τακτική δικαιοσύνη με βαριές κατηγορίες αποφάσισε ομόφωνα η Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Βουλής...

Συγκεκριμένα, ο φάκελος Πάτση αναμένεται να διαβιβαστεί τις επόμενες ώρες στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών και στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος για τον περαιτέρω έλεγχο. Παράλληλα, αποφασίστηκε η άρση του τραπεζικού και χρηματιστηριακού απορρήτου προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ευσταθούν τα δημοσιεύματα που φέρουν τον Ανδρέα Πάτση να έχει συνάψει συμβάσεις με το Ελληνικό Δημόσιο κατά παράβαση του άρθρου 57 του Συντάγματος για τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα των βουλευτών.

Σύμφωνα με την εισήγηση που δέχθηκαν τα μέλη της επιτροπής πόθεν έσχες του κοινοβουλίου από τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Παππαδά που ερεύνησε τον φάκελο διαπιστώθηκαν πέντε παραβάσεις που αφορούν:

- Ανακρίβειες, στα δηλωθέντα ακίνητα , στα εισοδήματα της νυν συζύγου του υπόχρεου και στο υπόλοιπο των Δανειακών υποχρεώσεων του ιδίου.

- Έλλειψη παραστατικού στο υπόλοιπο των Δανειακών υποχρεώσεων του ιδίου.

- Αύξηση των εισοδημάτων στο πόθεν έσχες 2021 (Χρήση 2020) από μερίσματα και τόκους τα οποία προέρχονται από την επιχειρηματική δραστηριότητα του υπόχρεου.

- Διαπιστώθηκε η συμμετοχή του υπόχρεου σε εταιρείες με έδρα το εξωτερικό κατά παράβαση του άρθρου 8 ν.3213/2003.

- Διαπιστώθηκε συμμετοχή της νυν συζύγου του υπόχρεου σε εταιρεία του εξωτερικού, η οποία έχει ιδρυθεί το έτος 2019, ήτοι πριν από την ημερομηνία τέλεσης γάμου με τον υπόχρεο.

Ο Αντεισαγγελέας προτείνει σύμφωνα με πληροφορίες να αρθούν όλα τα απόρρητα προκειμένου να διερευνηθεί η εν γένει δραστηριότητα του υπόχρεου και κυρίως η ενδεχόμενη σύναψη συμβάσεων συνεργασίας ή προμήθειας αγαθών ή υπηρεσιών με το Ελληνικό Δημόσιο, των οποίων ο έλεγχος, επί του παρόντος, είναι ανέφικτος χωρίς την άρση των απορρήτων.

Μέτοχος σε εταιρεία του υιού Πάτση η σύζυγος του Υπουργού Δικαιοσύνης...

Την ίδια ώρες έρχονται στο φως της δημοσιότητας νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση του Ανδρέα Πάτση, του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος διεγράφη από το κόμμα για τις απευθείας αναθέσεις χιλιάδων και εκατομμυρίων ευρώ που έπαιρνε από ΕΛΤΑ κ.α., ενώ διατηρεί εισπρακτική εταιρεία και διαθέτει εταιρείες με έδρα την αλλοδαπή, κάτι που απαγορεύεται για τους βουλευτές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο και όπως δημοσιεύει το πανελλαδικό αθηναϊκό ειδησεογραφικό site businessnews.gr η Αγγελική Στεργιούλη, βιολόγος, σύζυγος του Υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, φέρεται να συμμετέχει σε εταιρεία με ποσοστό 30%, ενώ το 70% του ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου το κατέχει ο Πάρης Πάτσης, γιος του Ανδρέα Πάτση. 

Ο Πάρης Πάτσης εμφανιζόταν μέχρι πριν λίγες ημέρες στην ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας, ως στέλεχος και ειδκός στη διαχείριση των κόκκινων δανείων. Όμως, μετά την δημοσιοποίηση της υπόθεσης Πάτση, κατέβηκαν όλα τα στοιχεία που αφορούσαν τον Πάρη Πάτση. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η εταιρεία με την επωνυμία «ELITE EXECUTIVE TRANSPORTATION SERVICES ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» συστάθηκε στις 28 Δεκεμβρίου του 2016 και είναι καταχωμένη στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο με αριθμό 140990301000. Μέτοχος με ποσοστό 70% στην εν λόγω εταιρεία είναι η ALL4TOURISM, η οποία κατά 50% ανήκει στη Sightgreen Ltd, ιδιοκτησίας Πάτση.

Το 30% της «ELITE EXECUTIVE TRANSPORTATION» ανήκει στη STAGG Συμβουλευτική και Εμπορική Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία, ΙΚΕ η οποία ανήκει στην Αγγελική Στεργιούλη, σύζυγο του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.

Σύμφωνα με το ΓΕΜΗ η κοινή εταιρεία, που έχουν συστήσει ο Πάρης Πάτσης με την Αγγελική Στεργιούλη, είναι ΕΠΕ (Περιορισμένης Ευθύνης) μεταφοράς προσώπων. Προφανώς, η εταιρεία ασχολείται με την ενοικίαση αυτοκινήτων ή και τη μεταφορά προσώπων.

Οι δύο παραπάνω εταιρείες βέβαια αναγράφονται στα πόθεν έσχες του Υπουργού, οπότε δεν φαίνεται κάτι μεμπτό.

Σύμφωνα με το πόθεν έσχες η σύζυγος του διαθέτει και άλλες δύο εταιρείες την Sterangel Κατασκευαστική ΕΠΕ και την Rhesus Κηφισιάς ΕΠΕ.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA