Βουλή: Άρση ασυλίας για Μίλτο Χατζηγιαννάκη και Κλέωνα Γρηγοριάδη (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Βουλή: Άρση ασυλίας για Μίλτο Χατζηγιαννάκη και Κλέωνα Γρηγοριάδη (ΦΩΤΟ)

Την βουλευτική ασυλία των Κλέωνα Γρηγοριάδη (Μέρα25) και του βουλευτή Εύβοιας, Μιλτιάδη Χατζηγιαννάκη (ΣΥΡΙΖΑ) ήρε η Ολομέλεια της Βουλής απορρίπτοντας παράλληλα αντίστοιχα αιτήματα που αφορούν τους άλλους βουλευτές Νίκο Μανωλάκο (ΝΔ) και Χαράλαμπο Μαμουλάκη (ΣΥΡΙΖΑ)...

Υπέρ της άρσης ασυλίας του Κλέωνα Γρηγοριάδη ψήφισαν 180 βουλευτές ενώ 91 καταψήφισαν. Υπενθυμίζεται ότι κατά του βουλευτή του ΜεΡΑ25 είχε υποβάλλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση ο επιχειρηματίας Γιάννης Αλαφούζος. Τόσο ο Κλέωνας Γρηγοριάδης όσο και ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησαν στην Ολομέλεια για πόλεμο με την ολιγαρχία σημειώνοντας προς τον ΣΥΡΙΖΑ πως ο σχηματισμός προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας περνά μόνο μέσα από «σύγκρουση με τα συμφέροντα». Ο Κ.Γρηγοριάδης είχε απαιτήσει να αρθεί η ασυλία του η οποία ζητήθηκε ύστερα από μήνυση του Γιάννη Αλαφούζου προκειμένου να συνεχίσει, -όπως είπε-, να αποκαλύπτει με ονοματεπώνυμα τους «ολιγάρχες που κλέβουν συστηματικά, χρόνια τώρα τους συνανθρώπους μας».

Όσον αφορά τον βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Μίλτο Χατζηγιαννάκη έγινε επίσης δεκτό το αίτημα για άρση ασυλίας του με 260 θετικές ψήφους (σ.σ. δεν έχει γίνει γνωστό, προς το παρών, για ποια υπόθεση...).

Παράλληλα η βουλή απέρριψε το αίτημα για άρση ασυλίας των βουλευτών Χαράλαμπου Μαμουλάκη (ΣΥΡΙΖΑ) με 273 αρνητικές ψήφους και του Νίκου Μανωλάκου με 271.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA