Δικαστήρια Αθηνών: Αθωώθηκε ο Κώστας Βαξεβάνης που είχε μηνυθεί για συκοφαντική δυσφήμιση από τον πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης και νυν βουλευτή Χαράλαμπο Αθανασίου (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δικαστήρια Αθηνών: Αθωώθηκε ο Κώστας Βαξεβάνης που είχε μηνυθεί για συκοφαντική δυσφήμιση από τον πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης και νυν βουλευτή Χαράλαμπο Αθανασίου (ΦΩΤΟ)

Δικαιώθηκε ο δημοσιογράφος και εκδότης Κώστας Βαξεβάνης στην υπόθεση που τον έφερε στο εδώλιο του κατηγορούμενου, μετά από μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος του ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης και νυν βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου, για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης...

Όπως αναφέρει το Documento.gr, ο Κώστας Βαξεβάνης παραπέμφθηκε σκανδαλωδώς στο ακροατήριο, επειδή το 2017, είχε δημοσιοποιήσει στοιχεία κατάθεσης του εμπλεκόμενου στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών Αλέξανδρου Αβατάγγελου, ο οποίος κατήγγειλε συνεργάτες του κ. Αθανασίου στο υπουργείο Δικαιοσύνης ότι είχαν χρηματιστεί, προκειμένου να εξασφαλίσουν την αποφυλάκισή του.

Το δικαστήριο έκρινε αθώο τον Κώστα Βαξεβάνη την Τρίτη (06-12-2022) συμφωνώντας με την εισαγγελική πρόταση, τον οποίο κατηγορούσε ο πρώην δικαστικός και νυν πολιτικός Χαράλαμπος Αθανασίου ότι παρανόμως χρησιμοποίησε την κατάθεση του Αβατάγγελου και ότι τον συκοφάντησε. «Αποδέχθηκε δηλαδή», όπως σημειώνει το Documento, «ότι η κατάθεση του εμπλεκόμενου στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών ήταν πραγματική, αλλά έκρινε ότι ο δημοσιογράφος που την έφερε στο φως είναι συκοφάντης. Με άλλα λόγια, ο πρώην Yπουργός Δικαιοσύνης, παρότι προφανώς και ο ίδιος αντιλαμβανόταν τη σημασία της καταγγελίας για τους στενούς συνεργάτες του, αλλά και το γεγονός ότι αυτή είναι υπαρκτή και ότι ως υπουργός δεν μπορεί να μην απαντά, επιχείρησε δια της δικαστικής οδού, να φιμώσει τη δημοσιογραφική έρευνα».

Σκάνδαλο η παραπομπή Βαξεβάνη

Ο Κώστας Βαξεβάνης μπορεί βεβαίως να αθωώθηκε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η παραπομπή του στο ακροατήριο δεν αποτελεί από μόνη της ένα αυτοτελές σκάνδαλο που αφορά τη λειτουργία των εισαγγελικών αρχών.

Προέκυψε συγκεκριμένα κατά την ακροαματική διαδικασία ότι ο Εισαγγελέας που παρέπεμψε σε δίκη τον εκδότη του Documento, δεν είχε συμπεριλάβει στο κατηγορητήριο την κατάθεση του εμπλεκόμενου στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών για τους συνεργάτες του Χαράλαμπου Αθανασίου. Δηλαδή, παρέπεμψε τον Κώστα Βαξεβάνη να δικαστεί για συκοφαντική δυσφήμιση του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης, χωρίς έστω να έχει εξακριβώσει αν όσα γράφτηκαν στο Documento, ανταποκρίνονταν στην αλήθεια.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA