Δίνει σε ιδιώτη πάνω από 900.000 ευρώ για την αποκομιδή σκουπιδιών! Νέα μέγα παρανομία της Βάκα αποκαλύπτει το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων - Η ανακοίνωση | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE
 

Δίνει σε ιδιώτη πάνω από 900.000 ευρώ για την αποκομιδή σκουπιδιών! Νέα μέγα παρανομία της Βάκα αποκαλύπτει το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων - Η ανακοίνωση

Δείτε τι αναφέρει η ανακοίνωση που απέστειλε στο EviaZoom.gr το το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων: 

«Το Δ.Σ. του Σωματείου μας συνεδρίασε σήμερα σε κατεπείγουσα έκτακτη συνεδρίαση προκείμενου να συζητήσει και να αποφασίσει τις δράσεις του, ενόψει του θέματος που έχει προκύψει, με την επιχειρούμενη, από τη Δημοτική Αρχή, εκχώρηση της υπηρεσίας αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτη...

Συγκεκριμένα στην αυριανή (13-12-2022) συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Χαλκιδέων έχει εισαχθεί το θέμα: "Περί έγκρισης τεχνικών προδιαγραφών για την υπηρεσία με τίτλο "Αποκομιδή – Μεταφορά & Διαχείριση Ογκωδών ΜΗ Επικίνδυνων Αποβλήτων, Ανακτήσιμων Υλικών, Αδρανών & Φυτομάζας του Δήμου Χαλκιδέων, σε Μονάδα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων (Μ.Ε.Δ.Α.), για το έτος 2023" και καθορισμού των όρων διακήρυξης διεθνούς ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού άνω των ορίων" Προϋπολογισμού 937.440,00 € για το έτος 2023.

Επειδή η σαφέστατη αναφορά σε εκχώρηση της αποκομιδής των απορριμμάτων του Δήμου σε ιδιώτη αποτελεί πράξη παράνομη που βάζει σε άμεσο κίνδυνο την εργασία των συναδέλφων το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα όπως:

- Να παραστεί σύσσωμο στην αυριανή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και να απαιτήσει την απόσυρση του θέματος, των τευχών δημοπράτησης και των σχετικών μελετών. Οιαδήποτε νέα μελέτη να μην περιλαμβάνει την αποκομιδή απορριμμάτων ή άλλη εργασία που άπτεται των καθηκόντων όλων των Υπηρεσιών του Δήμου. Η κάθε μελέτη οφείλει να καθορίζει επακριβώς τις ενέργειες – εργασίες που θα εκτελεί ο ανάδοχος, να προσδιορίζει επακριβώς τα σημεία που θα παρέχονται οι υπηρεσίες καθώς και το πως θα παρέχονται. Επίσης θα πρέπει να ενημερώνει για το αν υπάρχουν ανταποδοτικά οφέλη για το Δήμο από την ανακύκλωση – αξιοποίηση των υλικών που θα διαχειρίζονται.

Ενημερώνουμε τους Συναδέλφους μας και τους Δημότες της Χαλκίδας πως σε περίπτωση που η Δημοτική Αρχή εμείνει, σε αυτό που επιχειρεί στις πλάτες όλων μας, θα ασκήσουμε δραστικά τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα και καθήκοντα. Δεν υποχωρούμε και δεν παραχωρούμε ούτε χιλιοστό από τα δικαιώματά και τις αρμοδιότητες των Υπηρεσιών μας».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Αποκαλυπτική ανακοίνωση για την Βάκα και από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων: «Επιβαρύνει τους δημότες με χιλιάδες ευρώ την ημέρα, κάνει "δωράκια" σε ιδιώτες, εξυπηρετεί συμφέροντα, βάζει παράνομες κάμερες σαν ρουφιάνος...»

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA