«Χαμόγελο του Παιδιού»: Τι απάντησε ο Γιαννόπουλος για το δημοσίευμα που μιλάει για καταγγελίες περί κακοποίησης ανηλίκων, για 5 εκατ. ευρώ σε ελβετική τράπεζα, για 230 ακίνητα και περί πλήρης έλλειψης ελέγχου... (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

«Χαμόγελο του Παιδιού»: Τι απάντησε ο Γιαννόπουλος για το δημοσίευμα που μιλάει για καταγγελίες περί κακοποίησης ανηλίκων, για 5 εκατ. ευρώ σε ελβετική τράπεζα, για 230 ακίνητα και περί πλήρης έλλειψης ελέγχου... (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

«Χαμόγελο του Παιδιού»: Στα ερωτήματα που ετέθησαν από την εφημερίδα «Το Βήμα» για τον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών του «Χαμόγελου του Παιδιού» και για τις καταγγελίες περί κακοποίησης ανηλίκων στο ίδρυμα, απάντησε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Δευτέρα (12-12-2022) ο ιδρυτής του οργανισμού, Κώστας Γιαννόπουλος...

Το δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής» ανέφερε μεταξύ άλλων:

Σημαντικά πλεονάσματα της τάξης των 6.000.000 ευρώ που έρχονται σε αντίθεση με κατά καιρούς δηλώσεις για «προβλήματα επιβίωσης» του οργανισμού. Δείγματα ελλιπούς-προβληματικής διαχείρισης σε αρκετά από τα 230 ακίνητα που είχαν παραχωρηθεί-δωρισθεί από ιδιώτες την τελευταία 25ετία και εμφανίζονται, σύμφωνα με καταγραφές του Κτηματολογίου, στα περιουσιακά στοιχεία του.

Η ύπαρξη λογαριασμού σε ελβετική τράπεζα όπου είχαν κατατεθεί περίπου 5.000.000 ευρώ. Σποραδικές καταγγελίες για κακοποίηση ανηλίκων εκ των οποίων μία ερευνάται από δικαστικούς λειτουργούς στη Βόρεια Ελλάδα με απόλυτη μυστικότητα. Ορισμένες, παλαιότερες, αιχμηρές αναφορές από συνδικαλιστικές οργανώσεις και υπαλλήλους για κακή συμπεριφορά υπευθύνων σε ορισμένες δομές. Το περιεχόμενο εγγράφων με επιθετικό, επικριτικό χαρακτήρα σε υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. για το ζήτημα της «αποκλειστικής» διαχείρισης υποθέσεων εξαφανίσεων με διαφαινόμενο επικοινωνιακό, «διαφημιστικό» ενδιαφέρον. Η έλλειψη για δεκαετίες ουσιαστικού κρατικού ελέγχου σε οικονομικά δεδομένα και όχι μόνο.

Ο λογαριασμός στην ελβετική τράπεζα: Αξιοσημείωτο είναι ότι το 2018 εμφανίζονται καταθέσεις του «Χαμόγελου» σε ελβετική τράπεζα στη Ζυρίχη ύψους 300.000 ευρώ, που έφτασαν λίγους μήνες αργότερα να έχουν ποσά της τάξης και 5.000.000 ευρώ. Προκαλώντας ερωτήματα για αυτή την επιλογή. Το εντυπωσιακό στοιχείο του ισολογισμού του 2019 ήταν η πώληση για πρώτη φορά σημαντικών παγίων ύψους περίπου 16.000.000 ευρώ του εν λόγω «συλλόγου», που φαίνεται να αφορά την πρώτη προσπάθεια ουσιαστικής εκμετάλλευσης κάποιων από τα εκατοντάδες ακίνητά του. Εκείνη τη χρονιά τα έσοδα της οργάνωσης έφταναν στα 27 εκατ. ευρώ. Με τον κ. Γιαννόπουλο ωστόσο εκείνη τη χρονιά να αναφέρεται πάλι στη ζωτική ανάγκη απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ, που, όπως δήλωνε, αφορούσε «τα σπίτια που μας δώρισαν και φιλοξενούμε παιδιά». Ενώ προφανώς αφορά και άλλα από τα ακίνητα που δεν έχει ακόμη εκμεταλλευθεί ο δραστήριος οργανισμός.

Τι απάντησε ο Κώστας Γιαννόπουλος μέσω της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε:

Όπως ανέφερε ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόκειται για επιχείρηση δημιουργίας εντυπώσεων με στόχο τον κλονισμό της εμπιστοσύνης των πολιτών στο έργο που επιτελεί εδώ και 27 χρόνια το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Τόνισε πως όλα τα οικονομικά στοιχεία που περιέχονται στο ρεπορτάζ βρίσκονται σταθερά αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Οργανισμού, και άλλα στοιχεία που αναφέρονται ο Οργανισμός αναρωτιέται πώς δημοσιοποιήθηκαν σε δημοσιογραφικούς κύκλους.

«Πριν από 27 χρόνια έφυγε από τα χεριά μου ότι πολυτιμότερο είχα. Έγινε η τελευταία του επιθυμία πραγματικότητα. Εύχομαι σε κανέναν να μην συμβεί. Κέρδισα όμως ότι γνώρισα άλλα παιδιά και άφησα μια παρακαταθήκη», είπε αρχικά κατά την τοποθέτησή του. «Δεν είχα σκοπό να κερδοσκοπήσω. Έπρεπε να τακτοποιήσω τα πάντα με τις επιχειρήσεις. Δεν άφησα ούτε ένα λογαριασμό ακάλυπτο. Ακόμα κι οι τράπεζες όταν αποφάσισα να κάνω το Χαμόγελο, μου είπαν ότι δεν θα με αφήσουν έτσι, αλλά έκλεισα κάθε εκκρεμότητα», συνέχισε αναφορικά με τα οικονομικά του οργανισμού. «Κάποιος έδωσε εντολή κλειστέ το Χαμόγελο κάποτε. Δεν φοβήθηκα ποτέ. Λειτουργούμε πάντα με τους θεσμούς του κράτους. Τους συμπληρώνουμε. Δεν τους αντικαθιστούμε. Χωρίς τους θεσμούς του κράτους δεν γίνεται τίποτα. Δεν είμαστε δομή. Δεν είμαστε ίδρυμα. Τα παιδιά δεν είναι τρόφιμοι. Οι τρόφιμοι είναι στις φυλακές. Έχουμε χιλιάδες δράσεις», είπε.

Ο Κώστας Γιαννόπουλος διάβασε την έρευνα της Focus Bari, που είναι θετική για το «Χαμόγελο του Παιδιού» και ανέφερε ότι «αυτή η καλή εικόνα έπρεπε να χαλάσει, και να δημιουργηθούν αμφιβολίες στον κόσμο».

Όπως δήλωσε μπλέχτηκαν στο δημοσίευμα άσχετες χρονιές μεταξύ τους για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Στη συνέχεια ο Κώστας Γιαννόπουλος ανέφερε πως απολύθηκαν εργαζόμενοι που είχαν ξεπεράσει τα όρια με τα παιδιά, κι αντί να δεχθεί συγχαρητήρια για τα αντανακλαστικά, τα άκουσε και από τους συνδικαλιστές.

«Ζητάμε παραπάνω έλεγχο, ζητάμε εποπτεία. Να παρακολουθούν αν λειτουργούμε σωστά, παντού. Ήρθε προχθές η Αρχή Διαφάνειας και έκανε έλεγχο και εντυπωσιάστηκε από την καθαριότητα. Μας είπαν απλά να πάρουμε κι ένα τρίτο ψυγείο για τα αυγά», συμπλήρωσε.

ΒΙΝΤΕΟ - ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ:

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA