Δικαιοσύνη Gate: Ο Ευρωβουλευτής Γ. Κύρτσος μήνυσε για εγκληματική οργάνωση την Εισαγγελέα Εφετών Βασιλική Βλάχου, τον πρώην Διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα και την Αξιωματικό της Αστυνομίας Ευαγγελία Γεωργακοπούλου (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δικαιοσύνη Gate: Ο Ευρωβουλευτής Γ. Κύρτσος μήνυσε για εγκληματική οργάνωση την Εισαγγελέα Εφετών Βασιλική Βλάχου, τον πρώην Διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα και την Αξιωματικό της Αστυνομίας Ευαγγελία Γεωργακοπούλου (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνοδευόμενος από τον συνήγορο του, Γιάννη Μαντζουράνη, ο Έλληνας ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Γιώργος Κύρτσος μετέβη το πρωί της Τετάρτης (21-12-2022) στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και κατέθεσε μήνυση για βαριά κακουργήματα, όπως για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης κατά της Εισαγγελέως Εφετών και εποπτέυουσας της ΕΥΠ, Βασιλικής Βλάχου, κατά του πρώην Διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντας και κατά της Αστυνομικού - Αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ, Ευαγγελίας Γεωργακοπούλου, καθώς και κατά κάθε άλλου υπαίτιου προσώπου, με αφορμή την αποκάλυψη, προ ημερών, ότι και ο ίδιος είχε πέσει θύμα παρακολούθησης από τους κοριούς της ΕΥΠ και για το ανύπαρκτο κράτος δικαίου που υπάρχει στη χώρα...

«Έκανα μήνυση στον Παναγιώτη Κοντολέοντα πρώην Διοικητή της ΕΥΠ, στην κυρία Βασιλική Βλάχου Εισαγγελέας Εφετών και εποπτεύουσα της ΕΥΠ, και στην κυρία Ευαγγελία Γεωργακοπούλου την άφαντη Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. Κινούμαι δικαστικά εναντίον τους γιατί είναι αυτοί που έστησαν τους κοριούς σε βάρος μου. Θεωρώ ότι καταπατούνται τα συνταγματικά μου δικαιώματα.

Η υπόθεση φυσικά θα έχει συνέχεια και στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς... Θέλω να δω αν θα πράξουν τα δέοντα οι Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, η αν θα επιβεβαιωθεί ότι έχουμε γυρίσει σε παλαιότερες εποχές που όλοι δεν θέλουμε να θυμόμαστε...», τόνισε ο Γιώργος Κύρτσος.

Ο δικηγόρος του Ευρωβουλευτή, Γιάννης Μαντζουράνης τόνισε από την μεριά του, αφήνοντας αιχμές για τους δικαστικούς λειτουργούς της "ελληνικής δικαιοσύνης":

«Με τη σημερινή μήνυση, ο κ. Κύρτσος ζητεί από τους αρμόδιους Εισαγγελείς να πράξουν το καθήκον τους, να κλείσουν τα αυτιά τους σε άνωθεν εντολές και υποδείξεις και να αντισταθούν σε πιέσεις, με την ελπίδα να μη λειτουργήσουν ως νομικοί σύμβουλοι της ΕΥΠ και της Cosmote...»

Το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, που νομοτυποποιείται στις διατάξεις του άρθρου 187 Π.Κ, έχει επί λέξει ως εξής στον Ποινικό Κώδικα: 

«1. Όποιος συγκροτεί ή εντάσσεται ως μέλος σε επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή εγκληματική δράση οργάνωση τριών ή περισσότερων προσώπων, που επιδιώκει την τέλεση περισσότερων κακουργημάτων τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα έτη και χρηματική ποινή.

2. Αυτός που διευθύνει την εγκληματική οργάνωση τιμωρείται με κάθειρξη.

3. Όποιος, εκτός από την περίπτωση της πρώτης παραγράφου, οργανώνεται με άλλον ή άλλους για να διαπράξουν κακούργημα τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών. Με φυλάκιση έως τρία έτη τιμωρείται ο υπαίτιος αν η κατά το προηγούμενο εδάφιο ένωση έγινε για τη διάπραξη πλημμελήματος με το οποίο επιδιώκεται οικονομικό ή άλλο υλικό όφελος ή η προσβολή της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της ανηλικότητας, της προσωπικής ελευθερίας, της ιδιοκτησίας ή της περιουσίας.»

4. Με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή τιμωρείται όποιος με οποιονδήποτε τρόπο παρέχει σε άλλον κάθε είδους περιουσιακά στοιχεία, υλικά ή άυλα, κινητά ή ακίνητα ή κάθε είδους χρηματοοικονομικά μέσα ή οδηγίες, πληροφορίες ή κατευθύνσεις ή στρατολογεί νέα μέλη, γνωρίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό διευκολύνει ή υποβοηθά την τέλεση των εγκληματικών δραστηριοτήτων της οργάνωσης της παραγράφου 1.

5. Οι διατάξεις των παραγράφων 1,2 και 4 του παρόντος άρθρου εφαρμόζονται και όταν οι προβλεπόμενες σε αυτό αξιόποινες πράξεις τελέσθηκαν στην αλλοδαπή από ημεδαπό ή στρέφονταν κατά Έλληνα πολίτη ή κατά νομικού προσώπου που εδρεύει στην ημεδαπή ή κατά του Ελληνικού Κράτους, ακόμη και αν αυτές δεν είναι αξιόποινες κατά τους νόμους της χώρας στην οποία τελέσθηκαν».

Σύμφωνα με την μήνυση του Γιώργου Κύρτσου, έχουν διαπραχθεί σε βάρος του 6 εγκλήματα και συγκεκριμένα:

i. κατά της ασφάλειας των τηλεφωνικών επικοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος.

ii. της παραβίασης του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και προφορικής συνομιλίας.

iii. της παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών και των όρων και της διαδικασίας άρσης αυτού.

iv. της παραβίασης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα συνδρομητών ή χρηστών ηλεκτρονικών επικοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος.

v. της παραβίασης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σε βαθμό κακουργήματος.

vi. της εγκληματικής οργάνωσης.

ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA