Παραδικαιοσύνη & Παρακράτος χωρίς όρια... - Αηδιασμένος και ο Τσίπρας προκαλεί δημόσια τον αντιδημοκράτη Ευβοιώτη Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου: «Ντογιάκο έλα να με συλλάβεις, παραιτούμαι της ασυλίας μου..» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Παραδικαιοσύνη & Παρακράτος χωρίς όρια... - Αηδιασμένος και ο Τσίπρας προκαλεί δημόσια τον αντιδημοκράτη Ευβοιώτη Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου: «Ντογιάκο έλα να με συλλάβεις, παραιτούμαι της ασυλίας μου..»

Μήνυμα στον Ευβοιώτη Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο έστειλε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την πρωτοφανή παραδικαιοσύνη και το ανεξέλεγκτο παρακράτος που υπάρχει στη χώρα, -φτάσαμε στο σημείο να θέλουμε να δικαστούμε ακόμα και στην Τουρκία για να τυγχάνουμε δίκαιης δίκης-, και τις πρόσφατες απειλές και αντισυνταγματικές παρεμβάσεις του εν λόγω Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που μόνο τον ρόλο του δεν τιμά, και ήδη θα έπρεπε να έχει πάει σπίτι του, ο οποίος τολμά να απειλεί με φυλακίσεις δημοσιογράφους κ.α., να φιμώνει κάθε αντίθετη φωνή και την δημοκρατία και να παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα...

Αηδιασμένος με αυτή την κατάσταση που επικρατεί στην «ελληνική δικαιοσύνη», κάτι που δεν έχει προηγούμενο, και με αφορμή την τελευταία του αντισυνταγματική του παρέμβαση στην ΑΔΑΕ για το σκάνδαλο υποκλοπών, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε σε δήλωση του το απόγευμα της Τρίτης (10-01-2023) πως περιμένει στο γραφείο του τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να έρθει να τον συλλάβει, σε μία κίνηση που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στο παρελθόν ειδικά από πρώην Πρωθυπουργό, και Αρχηγό Κόμματος, αλλά δυστυχώς είναι κάτι που έπρεπε τελικά ο Αλέξης Τσίπρας να έχει κάνει εδώ και καιρό. Και άργησε θα προσθέταμε!

Ολόκληρη η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για τον Ντογιάκο:

«Κύριε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, παραιτούμαι της βουλευτικής μου ασυλίας, σας περιμένω να με συλλάβετε.

Στις 5 Δεκέμβρη του 2022 επισκέφτηκα τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με αφορμή τα δημοσιεύματα για τη παρακολούθηση των Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και σειράς πολιτικών προσώπων από την ΕΥΠ.

Του εξέθεσα τη βαθιά μου ανησυχία για την επιχειρούμενη δημοκρατική εκτροπή και του επισήμανα ότι τα αποδεικτικά στοιχεία υπάρχουν στους παρόχους.

Του ζήτησα δε, να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί και να αναζητήσει την αλήθεια απευθυνόμενος ο ίδιος στους παρόχους, ώστε να μη μείνει καμία βαριά σκιά στη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος.

Έναν μήνα μετά, όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά μου, αλλά με έκπληξη παρακολουθώ ότι σήμερα επιχειρεί με τρόπο πρωτόγνωρο να εμποδίσει την κατά το Σύνταγμα αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή να ασκήσει τα καθήκοντά της και να αναζητήσει την αλήθεια.

Η γνωμοδότηση του κ. Ντογιάκου αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος.

Κανένας νόμος και καμία γνωμοδότηση δε μπορεί να ακυρώσει το Σύνταγμα και την εκεί οριζόμενη αποστολή της ΑΔΑΕ να ελέγχει και να διασφαλίζει το απόρρητο των επικοινωνιών. Το χειρότερο, όμως, όλων είναι ότι ο κ. Εισαγγελέας δε στέκεται μόνο στη γνωμοδότηση, αλλά επιχειρεί και να εκφοβίσει τους λειτουργούς της Ανεξάρτητης Αρχής, διατυπώνοντας απειλές περί κάθειρξης όσων τολμήσουν να πράξουν το καθήκον τους και αντισταθούν στην εκτροπή αναζητώντας την αλήθεια.

Οι απειλές αυτές είναι γνωστές και διατυπωμένες από τους ενόχους και όσους τρέμουν την αποκάλυψη των παρανομιών που διέπραξαν, εδώ και μήνες. Ωστόσο μιας και τις επαναλαμβάνει ο κ. Εισαγγελέας, επισημαίνοντας μάλιστα ότι ουδείς άλλος πέραν του θιγόμενου έχει δικαίωμα να αναζητήσει στοιχεία, είναι προφανές ότι οι απειλές αυτές δεν αφορούν μόνο τα στελέχη της ΑΔΑΕ αλλά και εμένα προσωπικά. Αφού ως γνωστόν, έχω καταθέσει από τις 7 Δεκεμβρίου 2022, αίτημα ενώπιον της ΑΔΑΕ προκειμένου να αναζητηθούν στοιχεία σχετικά με την άρση του απορρήτου συγκεκριμένων προσώπων με κρίσιμο ρόλο στο δημόσιο βίο.

Αν αυτή η ενέργεια, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, διώκεται ποινικά, του δηλώνω ότι παραιτούμαι της βουλευτικής μου ασυλίας και τον καλώ να προβεί στα νόμιμα σε βάρος μου.

Κύριε Εισαγγελέα, Πλατεία Ελευθερίας 1, είναι το γραφείο μου.

Σας περιμένω να με συλλάβετε.

Ας γνωρίζετε, όμως, τόσο εσείς όσο και όσοι απεργάζονται αυτές τις πρωτοφανείς και κατάφωρα αντισυνταγματικές ενέργειες πως ό,τι και να κάνετε, δεν θα εμποδίσετε την αλήθεια να λάμψει, ούτε θα καταφέρετε να φιμώσετε τη δημοκρατία. Έχει βαθιές ρίζες σε αυτόν το τόπο...»

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA