«Ξαφνικός θάνατος» για 700.000 δανειολήπτες! Θύελλα χωρίς τέλος για την απόφαση του Αρείου Πάγου υπέρ των πλειστηριασμών από τα funds - Μέσα σε 8 μέρες έβγαλαν την απόφαση! (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

«Ξαφνικός θάνατος» για 700.000 δανειολήπτες! Θύελλα χωρίς τέλος για την απόφαση του Αρείου Πάγου υπέρ των πλειστηριασμών από τα funds - Μέσα σε 8 μέρες έβγαλαν την απόφαση! (ΒΙΝΤΕΟ)

Με απόφαση του Αρείου Πάγου, 700.000 δανειολήπτες πέφτουν στα «νύχια» των funds - Θύελλα και αντιδράσεις έχει προκαλέσει η σοκαριστική απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία εκδόθηκε μέσα σε 8 μέρες, να δώσει το «πράσινο φως» στα funds για να κάνουν πλειστηριασμούς και πλέον, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, 700.000 δανειολήπτες βρίσκονται στο έλεος τους χωρίς καμία προστασία...

Μάλιστα η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου εξέδωσε αυτή την απόφαση με πλειοψηφία 56-9 !!

Ουσιαστικά η «απόφαση – πιλότος» ξεμπλοκάρει τους πλειστηριασμούς κατοικιών. Πρόκειται για συνολικά 700.000 ακίνητα και δάνεια που έχουν περάσει στα Funds, ύψους 86 δισ. €. Από αυτά, τα Funds και οι Servicers έχουν στην κατοχή τους ρυθμισμένα δάνεια με εγγύηση ακίνητα τα 27 δισ. και μόλις 8 δισ. αφορούν σε ενήμερα δάνεια που έχουν επιστρέψει στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών.

«Εκτός από τα δάνεια ακόμα και για μία πιστωτική κάρτα μπορεί κάποιος να χάσει το σπίτι του πλέον άμεσα με αυτή την απόφαση...», τόνισε η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα.

Ο δικηγόρος, ειδικός σε θέματα δανείων, Κώστας Τσουκαλάς, τόνισε χαρακτηριστικά:

«Στην ουσία μετά την απόφαση αυτή του Αρείου Πάγου έπεσε το τελευταίο οχυρό που χρησιμοποιούσαμε εμείς οι δικηγόροι για να ανακόψουμε πλειστηριασμούς και να τους αναστέλλουμε. Η απόφαση αυτή ανοίγει την πόρτα για μαζικούς πλειστηριασμούς. Με την απόφαση αυτή που βγήκε μέσα σε 8 ημέρες. Πρωτοφανές να βγει τόσο γρήγορα η απόφαση αυτή... Η απόφαση ήταν στην πλήρη ολομέλεια, που συζητήθηκε πριν 14 ημέρες. Οι φάκελοι έκλεισαν πριν 8 ημέρες, είναι χρόνος ρεκόρ. Αυτό είναι και το παράδοξο, όταν ένας πολίτης περιμένει για μια ατομική υπόθεση, η απόφαση βγαίνει μετά από δυο χρόνια και τώρα που είναι για τα funds βγήκε μέσα σε 8 ημέρες».

ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA