Μήνυση κατά Εισαγγελέα και Ανακρίτριας για κατάχρηση εξουσίας κατέθεσε στον Άρειο Πάγο ο δικηγόρος Βασίλης Χειρδάρης (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Μήνυση κατά Εισαγγελέα και Ανακρίτριας για κατάχρηση εξουσίας κατέθεσε στον Άρειο Πάγο ο δικηγόρος Βασίλης Χειρδάρης (ΦΩΤΟ)

Στον Άρειο Πάγο μετέβη την Τετάρτη (01-02-2023) ο γνωστός δικηγόρος Βασίλης Χειρδάρης, για την υπόθεση που αφορά το Γηροκομείο Χανίων, όπου κατέθεσε μήνυση για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος κατά Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών και Ανακρίτριας, οι οποίες χειρίστηκαν την υπόθεση κατηγορούμενων γυναικών σχετικά με τις καταγγελίες για τους θανάτους ηλικιωμένων...

Οι δύο γυναίκες, που είναι προφυλακισμένες, κατηγορούν την Εισαγγελέα και την Ανακρίτρια ότι ενήργησαν σε βάρος τους με δόλο και μεροληψία τονίζοντας ότι βρίσκονται προφυλακισμένες μετά από μήνυση που κατέθεσαν σε βάρος τους οι ανιψιές της τροφίμου του γηροκομείου που απεβίωσε το 2017, χωρίς ωστόσο να έχουν δικαίωμα, αφού δεν προβλέπεται αυτό από την ποινική νομοθεσία, καθώς δικαίωμα έχουν μόνο ο σύζυγος, τα παιδιά, ο παππούς και η γιαγιά της αποβιώσας.

Η ανακοίνωση του Βασίλη Χειρδάρη και του δεύτερου δικηγόρου που έχουν αναλάβει την υπεράσπιση τους, Νίκου Ρουσσόπουλου:

«Με θεσμική ανησυχία και έντονο προβληματισμό καταθέτουμε μήνυση εναντίον δύο προσώπων που διαθέτουν δικαστική ιδιότητα και θεσμικό ρόλο, κατόπιν ρητής εντολής των εντολέων μας που την υπέγραψαν και μας εξουσιοδότησαν. Με πλήρη σεβασμό στο τεκμήριο της αθωότητας των μηνυομένων οι εντολείς μας ζητάνε την πλήρη ποινική διαλεύκανση μιας υπόθεσης που διαθέτει παράνομες, μη νόμιμες και ασυνήθιστες ποινικές διώξεις σε βάρος τους. 

Συγκεκριμένα καταθέτουμε μήνυση για κατάχρηση εξουσίας κατά Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών και Ανακριτή επειδή εξέθεσαν τις μηνύτριες σε ποινική δίωξη και ανάκριση για κακουργηματική απάτη, αδίκημα που διώκεται κατ΄έγκληση ενώ δεν υπήρχε έγκληση από δικαιούμενο πρόσωπο και η πράξη ήταν απολύτως ανέγκλητη. Κινήθηκε δηλαδή ποινική διαδικασία από πρόσωπα που ασκούν δικαστική εξουσία για ανύπαρκτο αδίκημα εκθέτοντας σε πολλαπλούς κινδύνους δύο γυναίκες. 

Ο θεσμικός ρόλος των δικαστικών λειτουργών δεν επιτρέπει τέτοιου είδους παρεκκλίσεις και μη νόμιμες και ανύπαρκτες ποινικές διώξεις αθώων πολιτών σε ένα κράτος δικαίου και ευνομίας.

Ζητάμε από την Εισαγγελία και τις δικαστικές αρχές να αποδοθούν ευθύνες. Κανείς δεν δικαιούται να εξαιρείται από την υποχρέωση νομιμότητας, πολύ δε περισσότερο οι δικαστικοί λειτουργοί, που είναι ενταγμένοι στη τήρηση του δικαίου και της νομιμότητας».

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA