«Δεν θέλουμε χρήματα από δολοφόνους...» - Αντιδρούν οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών για τις αποζημιώσεις της «Hellenic Train» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

«Δεν θέλουμε χρήματα από δολοφόνους...» - Αντιδρούν οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών για τις αποζημιώσεις της «Hellenic Train»

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους συγγενείς των θυμάτων η απόφαση της «Hellenic Train» να προχωρήσει στην καταβολή αποζημιώσεων για τους νεκρούς και τους τραυματίες της τραγωδίας στα Τέμπη...

Ειδικά οι οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους αντιδρούν στην... κοστολόγηση της ανθρώπινης ζωής και ήδη οι νομικοί τους εκπρόσωποι τους προτρέπουν να μην αποδεχθούν τα χρήματα. Ειδικά αν κι εφόσον η εταιρεία με αυτές τις 42.000 ευρώ, απαιτήσει να μην υπάρξει καμία άλλη διεκδίκηση αποζημίωσης από τις οικογένειες των θανόντων.

Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση του πατέρα του Δημήτρη Ασλανίδη, ο οποίος σκοτώθηκε στο μοιραίο τρένο Intercity 62, με τον κ. Ασλανίδη να κατακεραυνώνει τους υπεύθυνους, αλλά και όσους προσπαθούν να... εξαγοράσουν τη σιωπή τους με 42.000 ευρώ. «Τις αποζημιώσεις να τις δώσουν στους πολιτικούς. Εμείς τα παιδιά μας θέλουμε πίσω. Κοστολογήσανε οι Ιταλοί μαφιόζοι με τους δικούς μας μαφιόζους, πόσο κοστίζει μια ζωή. Είναι δυνατόν; Ετσι θα ξεπλυθούν νομίζουν; Δεν τα θέλω τα λεφτά τους με τίποτα. Κανένας δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μας. Ποιος έχει τα κότσια; Αν θέλανε οι πολιτικοί πραγματική συγγνώμη να πηγαίναν στην πόρτα των 57 και να ζητούσαν συγγνώμη. Είναι μαζική δολοφονία.. Αν ήμασταν σε σοβαρή χώρα ήδη θα είχαν περάσει χειροπέδες σε όλο το υπουργείο Μεταφορών. Μου έρχεται η εικόνα πώς καήκαν ζωντανά αυτά τα παιδιά και τρελαίνομαι. Και βγάλαν και δήθεν μέτρα στήριξης. Από την τσέπη τους τα πληρώνουν; Να δεσμευτούν οι περιουσίες των υπουργών των τελευταίων 15 ετών και όχι να παίρνουν τα λεφτά του κόσμου. Ακούει κανένας εισαγγελέας να πάει να τους μαζέψει. Δεν έχω σκοπό να μιλήσω με την εταιρεία. Με δολοφόνους δεν μιλάω...», είπε ο Δημήτρης Ασλανίδης μιλώντας στην Super Katerina.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η αδελφή της Ιφιγένειας Μήτσκα, η Χριστίνα, η οποία αφού είπε ότι θα βαφτίσει το μόλις 2 μηνών βρέφος της με το όνομα της αδικοχαμένης αδελφής της, είπε ότι «καμία αποζημίωση δεν θα την φέρει πίσω» εκφράζοντας και η ίδια τη δυσαρέσκειά της για την κίνηση της εταιρείας να προχωρήσει σε καταβολή χρημάτων στις οικογένειες των νεκρών.

Δικηγόροι θυμάτων: «Καμιά αποζημίωση δεν θα σταματήσει τον αγώνα μας»

O Στέλιος Σούρλας, δικηγόρος της οικογένειας της Ιφιγένειας Μήτσκα που σκοτώθηκε στη φονική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη ανέφερε στον ΑΝΤ1 πως «Καμία αποζημίωση και καμία παροχή, δεν θα κάμψει τον αγώνα μας για καταλογισμό των ευθυνών. Θα έπρεπε να ντρέπονται από την πολιτεία και μόνο που το σκέφτονται αυτό, ότι θα ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου με τις αποζημιώσεις».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA