Δικηγόρος οικογενειών θυμάτων στα Τέμπη καταγγέλλει Ανακρίτρια και Εισαγγελέα: «Αυτή που κάνει την έρευνα είναι συγγενής πρώην Υπουργού της ΝΔ και ο γιος του Ντογιάκου...» (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δικηγόρος οικογενειών θυμάτων στα Τέμπη καταγγέλλει Ανακρίτρια και Εισαγγελέα: «Αυτή που κάνει την έρευνα είναι συγγενής πρώην Υπουργού της ΝΔ και ο γιος του Ντογιάκου...» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο δικηγόρος Ανδρέας Θεοδωρόπουλος που εκπροσωπεί οικογένειες θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη τόνισε την Πέμπτη (09-03-2023) μιλώντας στην εκπομπή του MEGA «Κοινωνία Ώρα MEGA», ότι οι συγγενείς ζητούν να αποκαλυφθεί η αλήθεια σε όλες τις πτυχές και γι’ αυτό κατέθεσε αίτηση εξαίρεσης για την Ανακρίτρια που διενεργεί την έρευνα υποστηρίζοντας ότι έχει στενή συγγενική σχέση με τον πρώην Υπουργό της ΝΔ, Γρηγόρη Σούρλα...

«Δεν μπορεί να υπάρχει ανάκριση και να την διεξάγει μία Ανακρίτρια η οποία έχει στενή συγγενική σχέση με πρώην Υπουργό της νυν κυβέρνησης. Με πρώην Yπουργό της ΝΔ έχει συγγενική σχέση η Aνακρίτρια. Έχω καταθέσει αίτηση εξαίρεσης για να μπορεί να υπάρξει η ελεύθερη και ανεξάρτητη δικαστική διερεύνηση του θέματος...» και στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Υπάρχει επίσης Εισαγγελική Λειτουργός η οποία ήταν το 2017 στην υπόθεση στο Άδενδρο της Θεσσαλονίκης, και έχει οριστεί πάλι, ενώ έχει θέσει στο αρχείο την υπόθεση με τους τρεις νεκρούς στο συγκεκριμένο δυστύχημα...», συμπλήρωσε.

Σχετικά με τον Ευβοιώτη Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, ο δικηγόρος ανέφερε ότι:

«Ο γιος του κ. Ντογιάκου ήταν μετακλητός υπάλληλος του Κώστα Καραμανλή στο Υπουργείο Μεταφορών, τι να λέμε τώρα...»

Συγκεκριμένα, στον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας αναφέρεται:

«Άρθρο 7 - Αμεροληψία των διοικητικών οργάνων

1. Τα διοικητικά όργανα, μονομελή ή συλλογικά, πρέπει να παρέχουν εγγυήσεις αμερόληπτης κρίσης κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους.

2. Τα μονομελή όργανα, καθώς και τα μέλη των συλλογικών οργάνων, οφείλουν να απέχουν από κάθε ενέργεια ή διαδικασία που συνιστά συμμετοχή σε λήψη απόφασης ή διατύπωση γνώμης ή πρότασης εφόσον:

α) η ικανοποίηση προσωπικού συμφέροντός τους συνδέεται με την έκβαση της υπόθεσης, ή

β) είναι σύζυγοι ή συγγενείς εξ αίματος ή εξ αγχιστείας, κατ ́ ευθεία μεν γραμμή απεριορίστως, εκ πλαγίου δε έως και τέταρτου βαθμού, με κάποιον από τους ενδιαφερομένους, ή

γ) έχουν ιδιαίτερο δεσμό ή ιδιάζουσα σχέση ή εχθρότητα με τους ενδιαφερομένους».

ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA