Δημοσκόπηση κόλαφος για την Ελληνική «Δικαιοσύνη»: To 75% πιστεύει ότι οι Δικαστές είναι πάρα πολύ και αρκετά διεφθαρμένοι - Μεγάλη διαφθορά εντοπίζεται επίσης σε αστυνομικούς, δικηγόρους και συνδικαλιστές (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δημοσκόπηση κόλαφος για την Ελληνική «Δικαιοσύνη»: To 75% πιστεύει ότι οι Δικαστές είναι πάρα πολύ και αρκετά διεφθαρμένοι - Μεγάλη διαφθορά εντοπίζεται επίσης σε αστυνομικούς, δικηγόρους και συνδικαλιστές (ΦΩΤΟ)

Καθολική απαξίωση όλων των θεσμών δείχνει η έρευνα της «Public Issue» με την άποψη των ερωτηθέντων για τους δικαστές να σοκάρει...

Κόλαφο αποτελεί το αποτέλεσμα της έρευνας που διεξήχθη από την «Public Issue» στο πλαίσιο του μηνιαίου Πολιτικού Βαρόμετρου για τον Φεβρουάριο 2023 και κατέγραψε τις εκτιμήσεις των πολιτών σχετικά με την διαφθορά που υπάρχει σε δέκα επαγγελματικούς χώρους: τους πολιτικούς, τους δικαστές, τους αστυνομικούς, τους δικηγόρους, τους συνδικαλιστές, τους δημοσιογράφους, τους γιατρούς, τους δημόσιους υπαλλήλους, τους επιχειρηματίες και τους κληρικούς.

Όπως εντοπίζει η Public Issue:

Σε σύγκριση με το 2005, επιδείνωση της εικόνας διαφθοράς εμφανίζουν όλες ανεξαιρέτως οι κατηγορίες. Ωστόσο, μεγαλύτερη αύξηση στο μέγεθος της κοινωνικά προσλαμβανόμενης διαφθοράς καταγράφουν οι συνδικαλιστές, οι αστυνομικοί, οι δικηγόροι και οι δικαστές.

Όσον αφορά την εικόνα που έχουν οι πολίτες για τους Δικαστές, τα στοιχεία σοκάρουν: 

Το 75% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι δικαστές στην χώρα μας είναι «Αρκετά» ή «Πάρα πολύ» διεφθαρμένοι.

Συγκεκριμένα στην ερώτηση: 

«Σε γενικές γραμμές, θα λέγατε ότι στους δικαστές, οι διεφθαρμένοι είναι πάρα πολλοί, αρκετοί, λίγοι ή σχεδόν κανένας δεν είναι διεφθαρμένος;», το 36% απάντησε «Πάρα πολλοί», το 39% «Αρκετοί», το 20% «Λίγοι» και το 2% «σχεδόν κανένας».

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως σχεδόν οι 8 στους 10 πολίτες πιστεύουν πως υπάρχει μεγάλη διαφθορά στις τάξεις της Δικαιοσύνης.

Το αντίστοιχο ποσοστό για την γνώμη των πολιτών σχετικά με την διαφθορά των δικαστών από έρευνα της Public Issue του 2005 ήταν στο 63%, για να βρεθεί σήμερα 12 ποσοστιαίες μονάδες πάνω, στο 75%.

Καταλαβαίνει κανείς πως από τη στιγμή που η εμπιστοσύνη του κόσμου για τη Δικαιοσύνη δείχνει να έχει κλονιστεί σε τόσο σοβαρό βαθμό, ένας από τους σημαντικότερους (αν όχι ο πιο σημαντικός) πυλώνες του κράτους βρίσκεται υπό κατάρρευση στη λαϊκή συνείδηση.

ΕΙΚΟΝΑ:

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA