Ιταλός Ευρωβουλευτής για Καϊλή: «Έλαβε και 250.000 μίζα από το Κατάρ μέσω Τούρκου επιχειρηματία» (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ιταλός Ευρωβουλευτής για Καϊλή: «Έλαβε και 250.000 μίζα από το Κατάρ μέσω Τούρκου επιχειρηματία» (ΦΩΤΟ)

Αποκαλυπτικές είναι οι λεπτομέρειες που αφορούν στο σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate, τη συμφωνία του Αντόνιο Παντσέρι με τις βελγικές αρχές και την εμπλοκή της Εύας Καϊλή έρχονται στη δημοσιότητα, καθώς στην κατοχή της Deutsche Welle περιήλθαν έγγραφα από τις ηχογραφημένες καταθέσεις του ιταλού πρώην ευρωβουλευτή...

Σύμφωνα με την Deutsche Welle ο Παντσέρι ισχυρίστηκε ότι η ελληνίδα ευρωβουλευτής έλαβε 250.000 ευρώ από το Κατάρ, ποσό το οποίο χρησιμοποίησε για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας της με σκοπό την επανεκλογή της στο Ευρωκοινοβούλιο. Το ποσό σύμφωνα πάντα με τον Παντσέρι «πέρασε» μέσα από «τούρκο επιχειρηματία και τον δικηγόρο του στο Λονδίνο».

Αξίζει επιπλέον να σημειωθεί ότι ο Αντόνιο Παντσέρι ισχυρίζεται μεταξύ άλλων ότι ο πρεσβευτής του Μαρόκου πλήρωσε για πολυτελή ταξίδια στο Μαρόκο για την Εύα Καϊλή, τον Φραντσέσκο Τζόρτζι και των ευρωβουλευτών Αντρέα Κοτσολίνο και Μαρία Αρενά.

Σύμφωνα με τον Παντσέρι, το Μαρόκο άρχισε πληρώνει με «μαύρο» χρήμα τους εμπλεκόμενους, από το 2019, όταν αυτός και ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι συμφώνησαν να παίρνουν 50.000 ευρώ ετησίως με αντάλλαγμα να δημιουργήσουν μια ευνοϊκή εικόνα για το βοριοαφρικανικό κράτος εντός των κύκλων χάραξης πολιτικής της ΕΕ, στις Βρυξέλλες.

Ο Ιταλός ευρωβουλευτής ισχυρίστηκε επίσης, ότι περίπου την ίδια περίοδο, παρόμοια συμφωνία είχε συναφθεί με τους αξιωματούχους της κυβέρνησης της Μαυριτανίας. Ο Παντσέρι δήλωσε ότι η εν λόγω πρακτική διήρκεσε μόνο το 2019, με τον ίδιο και τον Τζόρτζι να λαμβάνουν δύο πληρωμές των 50.000 ευρώ ο καθένας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την DW η κυβέρνηση του Μαρόκου έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη στο σκάνδαλο, ενώ η Μαυριτανίαδεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

Πληροφορίες: DW

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA