Πανελλαδική απεργία Τετάρτης για το έγκλημα στα Τέμπη: Λουκέτο σε δημόσιο, σχολεία, πλοία, κ.α. - Δείτε αναλυτικά | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Πανελλαδική απεργία Τετάρτης για το έγκλημα στα Τέμπη: Λουκέτο σε δημόσιο, σχολεία, πλοία, κ.α. - Δείτε αναλυτικά

Απεργιακό «τσουνάμι» έχει πυροδοτήσει η ασύλληπτη τραγωδία με την σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη με την εκατόμβη νεκρών ανθρώπων, το οποίο «παραλύει» όλη την Ελλάδα και την Τετάρτη (08-03-2023)...

Πλήθος συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν σε όλη τη χώρα, με επίκεντρο φυσικά το Σύνταγμα και το κέντρο της Αθήνας όπου αναμένεται να βρεθούν ξανά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, πάνω από 15.000 κόσμος και ίσως και περισσότεροι διαδηλωτές. 

Συγκεκριμένα:

- Ακινητοποιημένα θα μείνουν τα τρένα, τα οποία θεωρείται δεδομένο ότι δεν πρόκειται και να ξαναλειτουργήσουν μέχρι να αποκατασταθούν η σηματοδότηση και η τηλεδιοίκηση στις ράγες.

- Δεμένα τα πλοία: Την κήρυξη 24ωρης απεργίας για την Τετάρτη 8/3/2023, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων που αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά, αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), με αφορμή τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Η κινητοποίηση αρχίζει στο 00.01 τα ξημερώματα της Τετάρτης έως στις 24.00 της ίδιας ημέρας.

- Κλειστά σχολεία: Παράλληλα, κλειστά θα είναι και τα σχολεία την Τετάρτη 8 Μαρτίου, με τη ΔΟΕ να έχει ανακοινώσει ότι οι δάσκαλοι συμμετέχουν στην απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Απεργία στο Δημόσιο: Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με την εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου, αποφάσισε τη Δευτέρα την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας για την Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2023, «μετατρέποντας τη στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε απεργία, για να απαιτήσουμε – μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τον λαό – να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

- Τι θα γίνει με το μετρό: Νέα ανακοίνωση εκδόθηκε για τις ώρες που λειτουργήσει το μετρό κατά την πανελλαδική απεργία αύριο Τετάρτη 8 Μαρτίου. Σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα, οι συρμοί των γραμμών 1 (ΗΣΑΠ) και το ΤΡΑΜ θα κυκλοφορούν από τις 11:00 έως τις 17:00. Οι συρμοί των γραμμών 2 και 3 του μετρό θα κυκλοφορούν από τις 12:00 έως τις 16:00.

- Αποχή δικηγόρων σε όλα τα δικαστήρια της χώρας.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA