Άγριος ξυλοδαρμός πολίτη στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας: Από θύμα έγινε και θύτης ο 38χρονος που σακατεύτηκε στο ξύλο από αστυνομικούς - Η αμαρτωλή Εισαγγελία τον πήγε κατηγορούμενο ενώ η δίκη σε βάρος των αστυνομικών δεν έχει γίνει εδώ και 4 χρόνια (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Άγριος ξυλοδαρμός πολίτη στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας: Από θύμα έγινε και θύτης ο 38χρονος που σακατεύτηκε στο ξύλο από αστυνομικούς - Η αμαρτωλή Εισαγγελία τον πήγε κατηγορούμενο ενώ η δίκη σε βάρος των αστυνομικών δεν έχει γίνει εδώ και 4 χρόνια (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πράγματα και θαύματα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας, -που δεν εντυπωσιάζουν κανέναν βέβαια-, καθώς μέχρι και Αντεισαγγελέας της Χαλκίδας που υπηρετεί από το 2017 στα Δικαστήρια Χαλκίδας έχει επίσημο ερωτικό δεσμό με Διοικητή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας και η μεροληψία, η συγκάλυψη, και στη συγκεκριμένη υπόθεση με την προκλητική ατιμωρησία των αστυνομικών προκαλούν το κοινό αίσθημα...
Άραγε θα επέμβει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος και το Εσωτερικών Υποθέσεων; το οποίο δεν είχε επέμβει ποτέ και για την συγκεκριμένη υπόθεση και ενώ έχει δημοσιευτεί η καταγγελία από το 2019, -την ώρα που στο συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα έχουν καταγγελθεί με στοιχεία ουκ ολίγα περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, και ο Υπουργός, όπως είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξη του στον ΑΝΤ1, υπάρχει διαφθορά στην αστυνομία και γιαυτό αποστρατεύτηκαν και πήγαν σπίτια τους οι αρμόδιοι ανώτατοι αξιωματικ0ί της ΕΛ.ΑΣ γιατί δεν έκαναν τίποτα για την καταπολέμηση της... , ενώ όσον αφορά τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα τι να περιμένει κανείς όταν ο ίδιος έχει κουμπαριές με Εισαγγελείς και μάλιστα Εφέτες των Δικαστηρίων Χαλκίδας...

Πρόκειται για την υπόθεση που είχε αποκαλύψει αποκλειστικά το EviaZoom.gr τον Ιανουάριο του 2019 με τις σοβαρότατες καταγγελίες του -τότε- 38χρονου Έλληνα πολίτη από την Αρτάκη (δείτε ΕΔΩ). 

Ήταν περίπου στις 4:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας 21 Ιανουαρίου 2019, όταν ο 42χρονος σήμερα Χ.Τ. υπέστη άγριο ξυλοδαρμό από τον αστυνομικό - Αξιωματικό υπηρεσίας περισσότερο και τον συνάδελφο του μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας, όταν μεταφέρθηκε εκεί μετά από φασαρία που προκάλεσε σε διαμέρισμα της Νέας Αρτάκης όταν έπιασε την πρώην σύντροφο του να ερωτοτροπεί με άλλον άνδρα.

Σημειώνεται ότι η ΕΛ.ΑΣ δεν έβγαλε ποτέ κάποιο δελτίο Τύπου για την υπόθεση. 

Όπως είχε τονίσει ο 42χρονος πλέον Χ.Τ., ο οποίος διατηρεί και επιχείρηση στην Αρτάκη:

«Είχαμε σχέση 9 χρόνια από το 2011. Χήρα η κυρία. Είχαμε μία δουλειά μαζί την οποία διαχειριζόταν εκείνη με αποτέλεσμα να μου αφήσει χρέη περίπου 50.000 ευρώ και πάνω αλλά αυτά που φαίνονται είναι 50.000 ευρώ». 

Όπως ανέφερε, ο ξυλοδαρμός από τους αστυνομικούς έγινε λίγο μετά την επίσκεψη της γυναίκας στο αστυνομικό τμήμα, και ενώ ο ίδιος είχε μεταφερθεί εκεί με χειροπέδες. 

Αναλυτικά τα όσα κατήγγειλε στο EviaZoom.gr και τον δημοσιογράφο Μιχάλη Τσοκάνη:

«Με παίρνουν οι αστυνομικοί με χειροπέδες και με κατεβάζουν στον 2ο όροφο στη Χαλκίδα. Με το που κάθομαι και μου βγάζουν τις χειροπέδες, μπαίνει μέσα η συγκεκριμένη. Με το που την βλέπω γιατί είχα θυμό για όλο αυτό, την φτύνω και της λέω «πρέπει να ντρέπεσαι ξεδιάντροπη». Και την στιγμή αυτή σηκώνεται ο Αξιωματικός Υπηρεσίας επιθετικός και μου λέει «βούλωσε το γιατί θα σε πάω μέσα». Μιλούσε με θυμό και οργή ο συγκεκριμένος. Του λέω «τι είναι αυτά που λες, ξέρεις τι μου χει κάνει αυτή;». Τότε μου ρίχνει ένα χαστούκι πέφτω κάτω και ξεκινάει το σκηνικό. Η αντιμετώπιση ήταν τελείως εξευτελιστική. 

Την ίδια στιγμή με χτυπάνε στο πρόσωπο και στο πόδι με κλωτσιά για δεύτερη φόρα γιατί σηκώθηκα και έπεσα ξανά κάτω. Με ξαναχτυπάνε για δεύτερη φορά και έπεσα κάτω. Ο δεύτερος αστυνομικός με χτύπησε με κλωτσιά και ο Αξιωματικός υπηρεσίας μου έριξε κλωτσιά στο πρόσωπο ενώ ήμουν κάτω. Και την στιγμή αυτή με παίρνουν και με βάζουν στο κρατητήριο. 

Η πρώτη χειρονομία που έκανε ήταν το χαστούκι και έπεσα από την καρέκλα. Δεν το περίμενα, δεν ήμουν προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο. Όπως έπαθα πλάκα και από την συμπεριφορά που είχε απέναντι μου, με αντιμετώπιζε λες και είμαι κανένα πρεζόνι, κανένα τσογλάνι. Στη συνέχεια σηκώθηκα πάνω και με τραβάγανε να με βάλουν στο κρατητήριο. Και την δεύτερη φορά μου έριξε κλωτσιά ο δεύτερος αστυνομικός και μετά ο Αξιωματικός υπηρεσίας μου έριξε τις μποταριές στο πρόσωπο με την μπότα του ενώ βρισκόμουν κάτω. 

«Με πήγαν αιμόφυρτο στο κρατητήριο»

«Με πήγαν αιμόφυρτο στο κρατητήριο. Εγώ να φωνάζω «πονάω, αιμορραγώ», να μην δίνουν σημασία, εγώ να αιμορραγώ, να φωνάζω, «ζαλίζομαι, θέλω γιατρό, φέρτε μου ένα τηλέφωνο να πάρω κάποιον, λίγο νερό», τίποτα αυτοί σημασία. Ζήτησα να πάω στο Νοσοκομείο, ζήτησα ιατρική περίθαλψη, λίγο πάγο.

Δηλαδή αυτό σκηνικό από τις 4:15 μέχρι τις 6:00 το πρωί που κουράστηκα δεν μπορούσα άλλο να φωνάξω, και να αρχίζω να ζαλίζομαι και να κρατιέμαι από την πόρτα να μην πέσω κάτω. Και στις 8:00 το πρωί με έβγαλαν έξω.

Στις 6:00 το πρωί κατά την διάρκεια της αλλαγής των αστυνομικών, λέω στον βραδινό αξιωματικό υπηρεσίας την ώρα που έφευγε, «σε παρακαλώ, βοήθησε με πονάω, ζαλίζομαι», και μου λέει τι λες ρε θα σε βοηθήσω κιόλας. Μόνο με άκουγε και απαντούσε δεν ήρθε, δεν με έβλεπε.

Με είχαν βάλει σε κρατητήριο που ήμουν μόνος μου. Ούτε φώτα είχε μέσα τίποτα. Στο διπλανό είχε και άλλους κρατούμενους. 

Από κει και έπειτα βγαίνω στις 8:00 το πρωί, με ενημερώνουν για την μήνυση σε βάρος μου από τους αστυνομικούς. 

Μου λέει ο υπαστυνόμος, «κλώτσαγες τους αστυνομικούς...», λέω εγώ «πότε; πότε να το κάνω αυτό την στιγμή που με είχαν βάλει κάτω και με χτυπάγανε και γιατί να αντιδράσω στους αστυνομικούς, ο αστυνομικός ήταν αυτός που μου έκανε επίθεση». Τότε μου λέει, «δεν μπορεί μου λέει, τους κλώτσαγες, τους έβριζες, έπεσες κάτω και χτύπησες». Του λέω «εννοείς ότι όλο αυτό έχει γίνει από αυτοτραυματισμό;» Μου λέει «Ναι εδώ πάταγες και αλλού βρισκόσουν...», του λέω «ορίστε; δεν το κατάλαβα τι λέτε...» Του λέω επίσης «Καταρχήν να ξέρετε ότι δεν με άφησαν να απολογηθώ. Πριν γίνει η μήνυση με είχαν χώσει στο κρατητήριο».

Δηλαδή η πρωϊνή βάρδια των αστυνομικών το μόνο που έκαναν ήταν να με φωνάξουν να υπογράψω την μήνυση που μου έχουν κάνει οι συνάδελφοι τους και να μου κάνουν ας πούμε παρατήρηση γιατί κλώτσησα τον αστυνομικό τέτοια πράγματα και για την συμπεριφορά μου προς τους αστυνομικούς.

Και του λέω «η συμπεριφορά του αστυνομικού;», εκεί δεν μίλησε και μου λέει «το τράβηξες και εσύ στα άκρα..» και του απαντώ «ποια τράβηξα στα άκρα;» και συνεχίζει και μου λέει «δεν μπορώ να σε κρατήσω άλλο εδώ έξω...» και τότε του λέω «Γίνεται να ενημερώσουμε κάποιον;».

Ο πρωϊνός αστυνομικός τίποτα λες και είχε ένα καθίκι, ένα πρεζάκι μπροστά του και δεν έδωσε σημασία. Θα μπορούσε να κάνει την δουλειά του, αλλά δεν την έκανε σωστά. Ούτε αυτός μου είπε να πάω στο Νοσοκομείο και μου είπε απλά «θα ξαναμπείς ξανά στο κρατητήριο μέχρι τις 12:30 που θα περάσεις Εισαγγελέα».

Στις 7:30 το πρωί είχε έρθει ο συνεταίρος μου με έναν φίλο αλλά δεν τους άφησαν να με δουν. Στις 11:00 ήρθε, για 10 λεπτά που τον άφησαν, ο συνεταίρος μου και μόλις με είδε μου λέει, «Έχεις δει πως σε έχουν κάνει; είσαι άσχημα στο πρόσωπο...»

Από κει και πέρα προσπαθούσα να επικοινωνήσω με τον δικηγόρο μου αλλά δεν τον βρήκα, έπαιρνα κάποιους γνωστούς ήταν σε ώρα αιχμής δεν μπορούσαν να επικοινωνήσω να ζητήσω βοήθεια. 

Τέλος πάντων, στις 12:30 το μεσημέρι με ξαναβγάζουν έξω για να περάσω Εισαγγελέα. Με παίρνουν, πηγαίνουμε στον Εισαγγελέα, με το που μπαίνει ο Εισαγγελέας μέσα, μου λέει «ποιος σας τα έχει κάνει αυτά, ποιος σας χτυπήσε;» Λέω «δέχθηκα επίθεση από τον αξιωματικό υπηρεσίας» . Μου λέει «όλα αυτά που έχετε στο πρόσωπο τα έχει κάνει ο Αξιωματικός Υπηρεσίας;», λέω «Βεβαίως». Μου λέει «τι έχει γίνει εδώ βλέπω εδώ στη μήνυση ότι κλωτσάγατε, χτυπάγατε τα επίπλα...» Λέω «δεν ισχύει κάτι τέτοιο κυρία Εισαγγελέα, εγώ δεν μπορούσα καν να αντιδράσω, το μόνο που είπα μέσα στο τμήμα μόλις είδα την γυναίκα, την έφτυσα και την είπα ξεδιάντροπη, από κει και έπειτα τα έκανε όλα ο αστυνομικός. Εγώ δεν έκανα κάποια κίνηση, κάποια χειρονομία, το οτιδήποτε για να προκαλέσω τον άλλον». 

Από κει και έπειτα διέταξε να με μεταφέρουν στο Νοσοκομείο Χαλκίδας για γενικές εξετάσεις. Στις 13:00 πήγα στο νοσοκομείο, στις 15:00 ανακοινώνει ο γιατρός ότι πρέπει να γίνει εισαγωγή και αφέθηκα ελεύθερος. Ενημέρωσαν τον Εισαγγελέα και δεν ήμουν υπό κράτηση. 

Από κει και έπειτα από την Δευτέρα που πήγα στο Νοσοκομείο, εξιτήριο πήρα την Κυριακή». 

Τα τραύματα του ήταν τόσο βαριά που οι γιατροί ζήτησαν να παραμείνει για νοσηλεία 7 ημέρες και συγκεκριμένα μέχρι την Κυριακή (27-01-2019) όπου έλαβε εξιτήριο και αποχώρησε.

Ο 38χρονος -τότε- Χ.Τ. είχε υποβάλει μηνυτήρια αναφορά από την αρχή κατά των αστυνομικών για τον ξυλοδαρμό, ωστόσο η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του, υιοθετώντας άμεσα τα όσα έλεγαν οι αστυνομικοί και η δίκη του ως κατηγορούμενος ήταν στις 9 Δεκεμβρίου του 2020, η οποία αναβλήθηκε λόγω του κορονοϊού. 

Παράλληλα η δίκη με κατηγορούμενους τους αστυνομικούς ήταν να γίνει τον Μάρτιο του 2021 και από τότε καμία δίκη δεν έχει φτάσει στο ακροατήριο και ενώ έχουμε 2023. Παράλληλα όπως προαναφέραμε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας έβαλε πολύ νωρίτερα στο ακροατήριο την υπόθεση με κατηγορούμενο το θύμα.

Ακούστε στο ΒΙΝΤΕΟ που ακολουθεί τα όσα είχε καταγγείλει αποκλειστικά στο EviaZoom.gr και τον δημοσιογράφο Μιχάλη Τσοκάνη:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA