Της καταγγελίας ...το κάγκελο στον Άρειο Πάγο! Εκτός εκλογών και το κόμμα της Λατινοπούλου μετά από ένσταση του «κομμένου» Μπογδάνου που έγινε δεκτή - Αιτήματα και κατά των κομμάτων Κρανιδιώτη, Κασιδιάρη, Κανελλόπουλου... (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Της καταγγελίας ...το κάγκελο στον Άρειο Πάγο! Εκτός εκλογών και το κόμμα της Λατινοπούλου μετά από ένσταση του «κομμένου» Μπογδάνου που έγινε δεκτή - Αιτήματα και κατά των κομμάτων Κρανιδιώτη, Κασιδιάρη, Κανελλόπουλου... (ΦΩΤΟ)

Εκτός των εκλογών της 21ης Μαΐου 2023 μένει τελικά και το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου (με την ονομασία: «Πατρίδα - Αφροδίτη Λατινοπούλου), όπως αποφάσισε ο Άρειος Πάγος το απόγευμα της Παρασκευής (28-04-2023), έπειτα από προσφυγή - ένσταση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, -το κόμμα του οποίου κόπηκε από χθες-, ο οποίος κατέθεσε αίτημα για να κοπεί το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου για την ονοματοδοσία του κόμματος της υποστηρίζοντας πως του ανήκει...

Τελικά η προσφυγή - ένσταση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου έγινε δεκτή από τον Άρειο Πάγο, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός εκλογών και το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου.

Επίσης ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος κατέθεσε προσφυγή - ένσταση, για τον ίδιο λόγο, και κατά του κόμματος των Φαήλου Κρανιδιώτη - Θάνου Τζήμερου «ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ».

Την ίδια ώρα ο Άρειος Πάγος εξετάζει αν έχει τις προϋποθέσεις να κατέβει στις εκλογές το κόμμα του «EAN», στο οποίο είναι επικεφαλής ο πρώην Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, ο οποίος ήταν να κατέβει με το κόμμα του Κασιδιάρη.

Παράλληλα, ο Άρειος Πάγος απέρριψε ομόφωνα τόσο την ένσταση - προσφυγή του Ηλία Κασιδιάρη όσο και του Δημήτρη Μιχάκη με τις οποίες ο ένας στρεφόταν κατά του άλλου για το θέμα της ονοματοδοσίας των κομμάτων τους που εμπεριέχουν την λέξη «Έλληνες». Απορρίφθηκαν με την αιτιολογία ότι και τα δύο κόμματα δεν έχουν συγκεντρώσει, τις απαιτούμενες από την εκλογική νομοθεσία, 200 υπογραφές στο έκαστο κόμμα.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη (27-04-2023) το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάσισε να απαγορεύσει την κάθοδο στις εθνικές εκλογές στο κόμμα Μπογδάνου και Εμφιετζόγλου (με την ονομασία «Πατριωτική Ένωση»), εξαιτίας συμβόλου και ονόματος. Εις βάρος τους κατατέθηκε καταγγελία - ένσταση από το κόμμα «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ - ΕΛ.ΛΑ.Σ -ΕΛΛ. ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ» στην οποία υποστηρίχθηκε πως οι Μπογδάνος και Εμφιετζόγλου τους έκλεψαν το όνομα, και η ένσταση σε βάρος τους έγινε δεκτή.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA