Το είχαν προετοιμάσει: Πρώην Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναλαμβάνει Πρόεδρος στο κόμμα του φυλακισμένου Κασιδιάρη για να συμμετέχει στις εκλογές (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Το είχαν προετοιμάσει: Πρώην Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναλαμβάνει Πρόεδρος στο κόμμα του φυλακισμένου Κασιδιάρη για να συμμετέχει στις εκλογές (ΦΩΤΟ)

Παραδίδει τα ηνία της ηγεσίας του κόμματος «Έλληνες» ο πρωτόδικα καταδικασμένος για εγκληματική οργάνωση Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης σε μια προφανή προσπάθεια να παρακάμψει το μπλόκο της βουλής στο κόμμα του και να συμμετέχει στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023...

Και που παραδίδει τα ηνία;

Επικεφαλής αναλαμβάνει ο πρώην Aντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος, ο οποίος πέρυσι ίδρυσε τον πολιτικό φορέα «ΕΑΝ», που κινείται στο χώρο της ακροδεξιάς, όπως δήλωσε ο ίδιος επιβεβαιώνοντας την είδηση που είχε κυκλοφορήσει την πρωταπριλιά με πολλούς να ελπίζουν ότι πρόκειται για ψέμα λόγω της ημέρας, και κάποιους άλλους να τη χρησιμοποιούν υφαίνοντας επικίνδυνα σενάρια. 

Η απόφαση για το αν θα ισχύσει το μπλόκο στον εν λόγω κόμμα με Κασιδιάρηδες ή αντιΚασιδιάρηδες θα παρθεί στις 5 Μαΐου 2023 από το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Την ανάληψη της ηγεσίας του κόμματος «Έλληνες» του Κασιδιάρη επιβεβαίωσε ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος. Ωστόσο, χαράσσοντας προφανώς και τη γραμμή που θα ακολουθήσει στις 5 Μαΐου στο Ανώτατο Δικαστήριο, όπου θα εκπροσωπήσει το κόμμα- υποστηρίζει ότι με τον καταδικασμένο Χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη δεν είχε μέχρι πρότινος προσωπικές επαφές.

«Όντως ισχύει. Έχει δρομολογηθεί. Χρειάζεται κάποιες διαδικασίες, καταστατικές διαδικασίες του κόμματος αυτού, να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις. Και εν συνεχεία, αφού το καταστατικό το καταθέσω και στον αρμόδιο εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, μετά θα είμαι, εφόσον έτσι εξελιχθούν τα πράγματα, πρόεδρος», είπε ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος.

Ο πρώην Ανώτατος Εισαγγελέας, ο οποίος είναι και επικεφαλής του πολιτικού κόμματος ΕΑΝ (η κατάθεση της σχετικής αίτησης έγινε στις 14/2/2022) με σύνθημα: «η χώρα χρειάζεται έναν εισαγγελέα», επισήμανε ότι ο ίδιος θα υποβάλλει τη δήλωση στο Ανώτατο Δικαστήριο ζητώντας την άδεια για συμμετοχή των «Ελλήνων» στις εκλογές, ενώ παράλληλα θα αναλάβει την νομική εκπροσώπηση του κόμματος στη δικαστική μάχη που αναμένεται να δοθεί στο Α’ Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου, στο οποίο προΐσταται ο Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου Χρήστος Τζανερίκος.

Ο Κανελλόπουλος υποστηρίζει ότι, με τον καταδικασμένο πρώην χρυσαυγίτη δεν είχε, μέχρι πρότινος, προσωπικές επαφές. «Άνθρωποι οι οποίοι ήσαν στο δικό μου κόμμα που μένουν στην περιοχή Πεντέλης, συζήτησαν “καφενειολογικώς” στην αρχή, με κάποιους που ανήκουν στο κόμμα του κ. Κασιδιάρη. “Καφενειολογικές” συζητήσεις, οι οποίες εξελίχθηκαν, αφού ακολούθησε και ο σχετικός νόμος που απαγορεύει την κάθοδο του κόμματος αυτού στις εκλογές. Ήρθαν λοιπόν οι συζητήσεις σε μία συμφωνία. Ποια είναι αυτή; Να αναλάβω εγώ πρόεδρος του κόμματος και να εφαρμόσω αυτά τα οποία διακηρύττω με το κόμμα ΕΑΝ».

Ο πρώην Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA