Κεντρική ομιλία Τσίπρα στο Σύνταγμα: «Την Δευτέρα τελειώνει το καθεστώς της αδικίας, είναι δέσμευση ότι θα υπάρξει δικαιοσύνη και λογοδοσία των υπεύθυνων του παρακράτους...» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Κεντρική ομιλία Τσίπρα στο Σύνταγμα: «Την Δευτέρα τελειώνει το καθεστώς της αδικίας, είναι δέσμευση ότι θα υπάρξει δικαιοσύνη και λογοδοσία των υπεύθυνων του παρακράτους...» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο Σύνταγμα το βράδυ της Πέμπτης (18-05-2023) για να παρακολουθήσουν από κοντά την κεντρική ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, λίγα 24ωρα, πριν από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής 21 Μαΐου 2023...

Προειδοποίηση και δέσμευση ότι θα υπάρξει δικαιοσύνη και λογοδοσία των υπεύθυνων του παρακράτους, απηύθυνε από το Σύνταγμα ο Αλέξης Τσίπρας.

Ξεκινώντας την ομιλία του ανέφερε:

«Η σημερινή μας συγκέντρωσή κρίνει την παράσταση νίκης. Στο Σύνταγμα χτυπά η καρδιά της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της αλλαγής. Το μήνυμα που στέλνουμε είναι ότι την Κυριακή η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Την Κυριακή μπαίνει τέλος στο καθεστώς της αδικίας, στο καθεστώς της αισχροκέρδειας στο καθεστώς των ανισοτήτων. Την Κυριακή επιστρέφει στην πατρίδα μας η δικαιοσύνη, την Κυριακή μιλάει ο λαός και ο λαός γράφει ιστορία.

Η σημερινή συγκέντρωση δείχνει την ελπίδα ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι έτοιμος να ζήσει με τον εφιάλτη της ακρίβειας, της αισχροκέρδειας, του παρακράτους. Η ελπίδα έχει γίνει απόφαση γιατί ο λαός μας δεν αντέχει άλλα τέσσερα χρόνια αδικίας. Δεν αντέχει να ξεσπιτώνονται οικογένειες για μερικές χιλιάδες ευρώ από το κόμμα που χρωστάει 400 εκατομμύρια ευρώ. Δεν αντέχει να εξαϋλώνεται το εισόδημα την τρίτη εβδομάδα του μήνα. Δεν αντέχει να μην φθάνει η σύνταξη του συνταξιούχου για να πάρει ένα δώρο στα εγγόνια. Δεν αντέχεται το έλλειμμα της αξιοπρέπειας, να μην μπορεί ο εργαζόμενος να έχει ωράριο και δικαιώματα, ο μικρομεσαίος να μην μπορεί να κρατήσει την επιχείρησή του. Δεν αντέχεται να πουλάνε κάθε δομή κοινωνικής προστασίας, δεν αντέχεται η διάλυση του ΕΣΥ , οι τεχνητοί φραγμοί που σας βάζει η κυβέρνηση στους νέους με 20.000 παιδιά εκτός ΑΕΙ για να έχουν πελατεία τα κολλέγια».

Συνεχίζοντας τόνισε:

«Η διαφθορά, η έπαρση, το καθεστώς της αδικίας, το καθεστώς Μητσοτάκη, ήλθε η ώρα η χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης να αποτελέσει τέλος παρελθόν. Θα έλεγα στον Κυριάκο Μητσοτάκη να αρχίσει από τώρα να πακετάρει από το Μέγαρο Μαξίμου να ξηλώνει τα καλώδια του predator, τα πειστήρια του εγκλήματος. Από τη Δευτέρα το Μαξίμου θα γίνει στρατηγείο δημοκρατίας και δικαιοσύνης γιατί μία κυβέρνηση θα αναλάβει να κλείσει τις πληγές που αφήνει πίσω της η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέστησε το Μέγαρο Μαξίμου από μέγαρο της δημοκρατίας σε μέγαρο παρακράτους και των υποκλοπών. Ο ιστός της αράχνης παγίδευσε το μισό πολιτικό σύστημα, την στρατιωτική ηγεσία, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες. Στην πρώτη ζόρικη ερώτηση όμως ομολόγησε ότι ήταν μέγα σκάνδαλο το σκάνδαλο των υποκλοπών και ότι δεν υπήρχαν εθνικοί λόγοι για τις παρακολουθήσεις αλλά συνεχίζει να οργανώνει την επιχείρηση συγκάλυψης με συνενόχους στην κορυφή της δικαιοσύνης».

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι «η Αλλαγή βρίσκεται στα χέρια των νέων» και ότι «από τη δική τους ψήφο εξαρτάται η Αλλαγή», καλώντας τους με την ψήφο τους στον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές «να στείλετε κουβά τις δημοσκοπήσεις που τρομοκρατούν την ελπίδα και να κάνετε εσείς έξωση στον κ. Μητσοτάκη από το Μέγαρο Μαξίμου». Τους είπε ότι αν θέλουν να τιμωρήσουν «το καθεστώς Μητσοτάκη, τον τρόπο που σας έχει φερθεί στα θρανία, στις πλατείες, στο μεροκάματο», ο μόνος τρόπος για να τιμωρηθεί «αυτό το καθεστώς», είναι «να ηττηθεί στις κάλπες - και ο μόνος τρόπος για να ηττηθεί, είναι να νικήσει τη Κυριακή ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ». «Η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πιο σκληρή, η πιο βαθιά αντισυστημική ψήφος, γιατί τελειώνει το καθεστώς Μητσοτάκη την Κυριακή και ταυτόχρονα ανοίγει την πόρτα στο μέλλον της νέας γενιάς», τόνισε.

«Με τα Τέμπη ξεπέρασε κάθε προηγούμενο»

Αναφερθείς στο δυστύχημα των Τεμπών είπε: «ότι το βασικό χαρακτηριστικό του κ. Μητσοτάκη αυτά τα 4 χρόνια, είναι «ότι δε νοιάζεται». «Δε νοιάζεται για την αλήθεια, για τη δικαιοσύνη, για το φιλότιμο, ακόμα και για τις ζωές των ανθρώπων. Αλλά αυτό που έγινε με τη τραγωδία των Τεμπών, ομολογώ ότι ξεπέρασε κάθε προηγούμενο», είπε. Σχολίασε ότι δεν αναφέρθηκε μόνο στη διαχείριση και την «προσπάθεια συγκάλυψης» μετά το δυστύχημα, «στο μαύρο θέατρο που έστησαν. Με τον υπουργό να επιδεικνύει μια σάπια κονσόλα για τηλεδιοίκηση και με τον Καραμανλή των Τεμπών να παραιτείται, για να επανέλθει σε μερικές μέρες σαν να μη συμβαίνει τίποτε». Είπε ότι αναφέρεται «κυρίως στην προσβολή του κ. Μητσοτάκη στους συγγενείς των παιδιών που χάθηκαν.

Στην περιφρόνηση του πένθους», «που χαρακτήρισε εργαλειοποίηση, τον δικαστικό αγώνα των συγγενών των θυμάτων για να βρούνε δικαίωση τα αδικοχαμένα παιδιά τους. Και τους κούνησε το δάχτυλο: 'Δεν δικαιολογεί ο θυμός τους τέτοιου είδους συμπεριφορές', μας είπε». «Πώς αλήθεια μετά από αυτό να μπορέσει κανείς να εμπιστευτεί τη ζωή του σε αυτόν τον άνθρωπο για άλλα 4 χρόνια; Πώς να του εμπιστευτεί τα παιδιά του και το μέλλον τους;», σχολίασε.

«Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να παρεκκλίνει ούτε γραμμή απ' το Συμβόλαιο Αλλαγής»

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τους πολίτες να εγκρίνουν με την ψήφο τους το «Συμβόλαιο Αλλαγής» που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, «τον οδικό χάρτη της διακυβέρνησής μας, που δίνει τη δύναμη του ρεαλισμού στο όραμα της δικαιοσύνης».

Υπογράμμισε ότι καθιστά «απολύτως σαφές», πως «το Συμβόλαιο της Αλλαγής, που ζητάμε από τον λαό να επικυρώσει, μας δεσμεύει όλους κατά γράμμα» και «δεν θα επιτρέψω και δε θα επιτρέψουμε σε κανένα και σε καμία, να παρεκκλίνει ούτε γραμμή από αυτό το Συμβόλαιο, είτε συνειδητά, είτε ασυνείδητα».

Χαρακτήρισε το πρόγραμμα ως «συμβόλαιο ανάσας, όχι μόνο για τους αδύναμους, αλλά και για τη μεσαία τάξη», προσδιορίζοντας ως «ηθική υποχρέωση να στηρίξουμε και να δώσουμε ανάσες, ειδικά στη μεσαία τάξη, που φορτώθηκε υπέρμετρα και άδικα όλα τα βάρη των μνημονίων και εξαπατήθηκε βάναυσα από τον κο Μητσοτάκη». «Της έταξε σαλόνια και την κατάντησε να ζει με κουπόνια», σχολίασε.

Σημείωσε ότι το Συμβόλαιο Αλλαγής είναι «πράξεις συγκεκριμένες, μετρημένες, κοστολογημένες, που δίνουν υπόσταση στη δικαιοσύνη» και ότι συνοπτικά, ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή σημαίνει: Αύξηση μισθών. Μείωση τιμών. Ρύθμιση χρεών. Και ένα Δίκαιο αποτελεσματικό ισχυρό κοινωνικό κράτος.

«Η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα τους θέσει όλους προ των ευθυνών τους»

Παράλληλα έστειλε μηνύματα και προς τα κόμματα, τονίζοντας ότι το «Συμβόλαιο Αλλαγής» το απευθύνει και στις προοδευτικές δυνάμεις, γιατί θα είναι η βάση μιας ουσιαστικής συζήτησης την επομένη των εκλογών, μετά από νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, για τη συγκρότηση κυβέρνησης προοδευτικής συνεργασίας μακράς πνοής και σταθερότητας, όπως είπε.

Τόνισε ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι «εντολή προς όλες τις προοδευτικές δυνάμεις». «Είναι δικαίωμά τους να λένε ό,τι λένε σήμερα. Αλλά την Κυριακή, ένας θα μιλήσει, ο κυρίαρχος λαός. Και από Δευτέρα, θα κληθούμε να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες που μας αναλογούν, η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα τους θέσει όλους προ των ευθυνών τους» σημείωσε.

ΒΙΝΤΕΟ - ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΣΙΠΡΑ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA