ΠΑΣΟΚ: Αποχωρήσεις αλλά και αλλαγές από Ανδρουλάκη στις λίστες των υποψήφιων βουλευτών για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

ΠΑΣΟΚ: Αποχωρήσεις αλλά και αλλαγές από Ανδρουλάκη στις λίστες των υποψήφιων βουλευτών για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Με διαφοροποιήσεις σε 12 από τις 60 εκλογικές περιφέρειες (59 και μία Επικρατείας) συγκροτήθηκε η λίστα με τις υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ για τις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023, σε σχέση με τα αποτελέσματα σε σταυρούς στη κάλπη της 21ης Μαΐου 2023...

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας δεν μετέχει ο Συμεών (Σίμος) Γερασιμίδης, αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικός Μηχανικός στο πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, στο Άμχερστ. Ήταν στην 14η θέση (προτελευταία) και τον έχει αντικαταστήσει ο πολιτικός μηχανικός MSc Γιώργος Πιττός.

Στην εκλογική περιφέρεια Β3 Νότιου Τομέα Αθηνών έχει αποσυρθεί η πρώην περιφερειακή σύμβουλος Αττικής , προερχόμενη από το χώρο των τραπεζοϋπαλλήλων, Αναστασία (Σίσυ) Δανέζη Λούρα και στην τελευταία θέση έχει προστεθεί η πολιτική επιστήμονας και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Ειρήνη Μουστάκη.

Ο Νίκος Σπανάκος ο οποίος είχε κατέλθει στις εκλογές του Μαΐου ως υποψήφιος βουλευτής στην Α΄Πειραιά , τώρα εντάχθηκε στο ψηφοδέλτιο της Β΄Πειραιά. Στη θέση του στην εκλογική περιφέρεια της Α΄Πειραιά έχει προστεθεί ο δικηγόρος Γιάννης Γλύκας.

Στην Καβάλα παραμένει πρώτος μεν στη λίστα ο Λεωνίδας Παππάς αλλά δεύτερος έχει τεθεί ο Χρήστος Καϊντατζόπουλος, αν και ήταν τρίτος σε σταυρούς. Ο Δημήτρης Παπουτσής που είχε λάβει την δεύτερη θέση στις εκλογές του Μαΐου τοποθετήθηκε στην 6η θέση του ψηφοδελτίου.

Στην εκλογική περιφέρεια της Α΄Θεσσαλονίκης έχει διατηρηθεί μεν η σειρά κατάταξης με βάση τους σταυρούς που έλαβαν οι υποψήφιοι βουλευτές στις προηγούμενες κάλπες και μετά τον επικεφαλής Νίκο Ανδρουλάκη έχει τεθεί ο πρώην υπουργός Χάρης Καστανίδης , ακολούθως ο δικηγόρος Αντώνης Σαουλίδης και ο Γιάννης Μαγκριώτης. Έχει αποσυρθεί ο ιατρός-ακτινολόγος Μάριος Πετράς και έχουν προστεθεί ο πρώην πρόεδρος Εργατικού κέντρου Θεσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης και ο χειρουργός νοσοκομειακός ιατρός, Γιώργος Τρελλόπουλος.

Στη Β΄Θεσσαλονίκης ο πρώην βουλευτής και οικονομολόγος Γιώργος Αρβανιτίδης που ήταν τέταρτος σε σταυρούς στις εκλογές του Μαΐου τοποθετήθηκε τελευταίος, στην 12η θέση. Επίσης αποσύρθηκε ο Γιώργος Φεστερίδης και στο ψηφοδέλτιο εντάχθηκε το ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ελληνοποντίων Παλιννοστούντων Γιάννης Κοβιτίδης.

Στην εκλογική περιφέρεια του Κιλκίς αποσύρθηκε η Κωνσταντίνα-Αύρα (Ντίνα) Χαραλαμπίδου και προστέθηκε στο ψηφοδέλτιο η δικηγόρος Κυριακή Τομπουλίδου.

Στην Αιτωλοακαρνανία αποσύρθηκε ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος και τοποθετήθηκε ως υποψήφιος βουλευτής ο γεωπόνος Αντώνης Κούστας.

Στη Λάρισα αποσύρθηκε ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος και στην τελευταία θέση τέθηκε η ιδιωτική υπάλληλος Αναστασία (Νατάσσα) Παπαβασιλείου.

Στην εκλογική περιφέρεια της Φθιώτιδας αποσύρθηκε η γιατρός Αλεξάνδρα Βεντούρη-Νασοπούλου και από την τέταρτη πέρασε στην τρίτη θέση ο Αντώνης Παπαγόρας, ενώ προστέθηκε η δικηγόρος και Αναπληρώτρια Γραμματέα του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ Νίκη – Λίνα Αγγελοπούλου.

Στην εκλογική περιφέρεια Έβρου έχει αποσυρθεί η εκπαιδευτικός Ευτέρπη (Εφη) Μπιλιμπίνη Βραδέλη και στην τελευταία θέση τοποθετείται η σύμβουλος επιχειρήσεων Ξανθή Σταματοπούλου. 

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA