ΣΥΡΙΖΑ για ναυάγιο: «Να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης γιατί δεν επενέβησαν οι Αρχές και περίμεναν την άδεια ενός καθάρματος - Γιατί δεν πήγαν ούτε ναυαγοσώστες και δεν διανεμήθηκαν ούτε σωσίβια;...» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

ΣΥΡΙΖΑ για ναυάγιο: «Να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης γιατί δεν επενέβησαν οι Αρχές και περίμεναν την άδεια ενός καθάρματος - Γιατί δεν πήγαν ούτε ναυαγοσώστες και δεν διανεμήθηκαν ούτε σωσίβια;...»

Διαβάστε τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ που εστάλη στο EviaZoom.gr:

«Κανείς δεν θα μπορούσε να διαφωνήσει με την αναφορά του κ. Μητσοτάκη από το Γύθειο ότι οι διακινητές είναι καθάρματα.

Αυτό που ωστόσο δεν έχει απαντήσει κανείς μέσα στις αλλεπάλληλες αντιφάσεις των τελευταίων ημερών, είναι τι εντολές είχαν οι Αρχές και δεν επενέβησαν επειδή δεν τους έδωσε άδεια ένα από αυτά τα καθάρματα- o καπετάνιος- ο οποίος μάλιστα φαίνεται να είχε αποδράσει από το πλοίο 9 ώρες πριν τη βύθιση.

Ο Αρχηγός του Λιμενικού του κ. Μητσοτάκη και νυν υπουργός Ναυτιλίας άφησε αυτά τα καθάρματα ανενόχλητα μέχρι το τραγικό ναυάγιο 600 ανθρώπων.

Τέλος, θα περιμέναμε από τον κ. Μητσοτάκη έστω να αναρωτηθεί, μιας και βρέθηκε στο Γύθειο, γιατί δεν δόθηκε εντολή στο ναυαγοσωστικό, που βρισκόταν στο λιμάνι του Γυθείου, να συνδράμει άμεσα σε επιχείρηση διάσωσης.

Όπως και να απαντήσει, γιατί δεν διανεμήθηκαν σωσίβια όπως διανεμήθηκαν νερά, καθώς και γιατί δεν ζητήθηκε η βοήθεια της FRONTEX.

Τα ερωτήματα για την τραγωδία περιμένουν απαντήσεις».

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA