Υπόθεση παραδικαστικού κυκλώματος που κρατάει εδώ και 13 χρόνια: Αναίρεση από τον Άρειο Πάγο κατά της απόφασης του Εφετείου που είχε αθωώσει δικαστή, δικηγόρο, ιερέα και ιδιώτη - Τα ψαράκια στη Χαλκίδα και η κατάθεση εμπλεκόμενου επιχειρηματία: «Με εκβίαζαν δικαστές και συνεργάτες τους για να αθωωθώ...» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Υπόθεση παραδικαστικού κυκλώματος που κρατάει εδώ και 13 χρόνια: Αναίρεση από τον Άρειο Πάγο κατά της απόφασης του Εφετείου που είχε αθωώσει δικαστή, δικηγόρο, ιερέα και ιδιώτη - Τα ψαράκια στη Χαλκίδα και η κατάθεση εμπλεκόμενου επιχειρηματία: «Με εκβίαζαν δικαστές και συνεργάτες τους για να αθωωθώ...»

Πρόκειται για μία παλαιά, αυτή τη φορά, πολύκροτη υπόθεση παραδικαστικού κυκλώματος που δεν έχει ολοκληρωθεί εδώ και 13 χρόνια με πρωταγωνιστές δικηγόρους, δικαστικούς λειτουργούς, παπάδες, κ.α., οι οποίοι είχαν αθωωθεί όλοι στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών στις 28 Ιουλίου 2023 (δείτε ΕΔΩ το σχετικό δημοσίευμα), ενώ στο πρωτόδικο δικαστήριο που είχε πραγματοποιηθεί πριν 13 χρόνια, χαρακτηριστικό είναι ότι ο δικηγόρος Πέτρος Μαντούβαλος και ο Δικαστής Γιώργος Ευσταθίου είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών και ο ιερέας Ιάκωβος Γιοσάκης σε 12 έτη, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας της διαμεσολάβησης σε δωροδοκία και της άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα...

Τελικά όπως μετέδωσε το dikastikoreportaz.gr την Τετάρτη (20-12-2023), o Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αριστοτελης Χριστόπουλος, άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης του Εφετείου που είχε κρίνει αθώους τον δικηγόρο Πετρο Μαντούβαλο, τον δικαστή Γιώργο Ευσταθιου, τον ιερέα Ιακωβο Γιοσάκη και τον ιδιώτη Σταύρο Γεωργιτσογιαννάκο.

Συγκεκριμένα, ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου έκρινε λανθασμένη και εσφαλμένη την εφετειακή δικαστική αθωωτική απόφαση ως μη «ειδική και εμπεριστατωμένη» τονίζοντας ότι σε δεύτερο βαθμό το δικαστήριο αγνόησε στοιχεία.

Η υπόθεση είχε φτάσει στη ακροατήριο με τα χίλια ζόρια, μετά τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις και καταγγελίες για τη δράση ενός ακόμη παραδικαστικού κυκλώματος με «πρωταγωνιστές» επίορκους δικαστές.

Μία από τις υποθέσεις στη συγκεκριμένη δίκη αφορούσε τον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Πέτρο Μαντούβαλο που φέρεται να είχε δωροδοκήσει το 2000 με 30.000.000 δραχμές τον Ανακριτή Ευάγγελο Καλούση, προκειμένου να μην προφυλακίσει τον τότε φίλο του επιχειρηματία Ιωάννη Μπολέτση, ο οποίος κατηγορούνταν για αδικήματα κακουργηματικής μορφής.

Μάλιστα, είχε διαπιστωθεί ότι είχαν κατατεθεί 7 εκατομμύρια δραχμές από συνεργάτη του Μαντούβαλου στον τραπεζικό λογαριασμό του ανακριτή. Για την υπόθεση είχαν δικαστεί το 2010 οι Μαντούβαλος, Καλούσης και Μπολέτσης. Το δικαστήριο με πρόεδρο τον Γ. Ευσταθίου είχε κρίνει ομόφωνα αθώο τον Π. Μαντούβαλο και ενόχους τους Ευ. Καλούση και Ι. Μπολέτση σε κάθειρξη 15 ετών. 

Αμέσως μετά, την εκφώνηση της απόφασης, ο επιχειρηματίας Ι. Μπολέτσης είχε απευθυνθεί στον πρόεδρο Εφετών, φωνάζοντας: «Αλήτη, εκβιαστή θα σε βάλω φυλακή! Εσύ πας να λύσεις το Παραδικαστικό; Με καταδικάσατε επειδή δεν σας έδωσα όσα μου ζητήσατε; Ενώπιον μου ο Ιάκωβος Γιοσάκης τηλεφώνησε τέσσερις φορές στον πρόεδρο της Έδρας και εκβιαστικά μου ζητούσαν χρήματα. Θέλατε να μου τα πάρετε! Θα πάτε φυλακή…».

Μάλιστα ο επιχειρηματίας έδωσε στη δημοσιότητα καταγεγραμμένες συνομιλίες του με τον Γιοσάκη, σύμφωνα με τις οποίες ο αρχιμανδρίτης φέρεται να του ζητούσε χρήματα προκειμένου να μεσολαβήσει ώστε να αθωωθεί.

«Είχαν φάει μαζί ψάρια στη Χαλκίδα, με εκβίαζαν δικαστές και συνεργάτες τους για να αθωωθώ, είναι όλοι τους μια συμμορία!»

Δείτε ΕΔΩ τι είχε καταθέσει ο επιχειρηματίας Γιάννης Μπολέτσης (σχετικό δημοσίευμα του EviaZoom.gr από το 2018)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Της δικαιοσύνης ...το κάγκελο! Δίκη για παραδικαστικό κύκλωμα: Μετά από 13 χρόνια βγήκαν «λάδι» στο Εφετείο και αθωώθηκαν Μαντούβαλος, δικηγόροι, δικαστικοί λειτουργοί, παπάδες και λοιποί - Στο πρωτόδικο δικαστήριο είχαν καταδικαστεί σε 13 και 12 χρόνια κάθειρξη (ΦΩΤΟ)

Υπόθεση παραδικαστικού κυκλώματος: «Είχαν φάει μαζί ψάρια στη Χαλκίδα»! - «Με εκβίαζαν δικαστές και συνεργάτες τους για να αθωωθώ, είναι όλοι τους μια συμμορία»!

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA