ΣΥΡΙΖΑ: «Σκάνδαλο ότι ο Άρειος Πάγος αρχειοθέτησε την πειθαρχική δίωξη κατά της Εισαγγελέως Βασιλικής Βλάχου - Ζητάμε άμεσα σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και να κληθούν σε ακρόαση η Πρόεδρος και οι Αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου που έβγαλαν αυτή την απόφαση...» (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE
 

ΣΥΡΙΖΑ: «Σκάνδαλο ότι ο Άρειος Πάγος αρχειοθέτησε την πειθαρχική δίωξη κατά της Εισαγγελέως Βασιλικής Βλάχου - Ζητάμε άμεσα σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και να κληθούν σε ακρόαση η Πρόεδρος και οι Αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου που έβγαλαν αυτή την απόφαση...» (ΦΩΤΟ)

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που απέστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ στο EviaZoom.gr την Τετάρτη (10-01-2024):

«Σκάνδαλο ότι αρχειοθετήθηκε η πειθαρχική δίωξη κατά της Εισαγγελέως Βασιλικής Βλάχου - Ζητάμε άμεσα σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και να κληθούν σε ακρόαση η Πρόεδρος και οι Αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου που έβγαλαν αυτή την απόφαση.«ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΒΑΣΕΙ ΑΡΘΡΟΥ 43Α ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΠΤΕΥΟΥΣΑΣ ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΝ ΕΥΠ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ - Πρός Αξιότιμο Πρόεδρο της Βουλής...

Με την παρούσα επιστολή, σας καλούμε να συγκαλέσετε άμεσα σε έκτακτη συνεδρίαση την Επιτροπή βάσει του άρθρου 43Α του Κανονισμού της Βουλής, προκειμένου να διερευνηθεί η πρόοδος της διερεύνησης του σκανδάλου των υποκλοπών από την ΕΥΠ και ειδικότερα η εξέλιξη της αρχειοθέτησης της πειθαρχικής δίωξης της εποπτεύουσας την ΕΥΠ κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα Εισαγγελέως, Β. Βλάχου.

Επειδή στην αρμοδιότητα της Επιτροπής κατά το άρθρο 43Α του ΚτΒ ανήκει αφενός ο
κοινοβουλευτικός έλεγχος για τα ζητήματα που αφορούν τη δραστηριότητα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.)." αλλά επιπλέον.

Η επιτροπή μπορεί να καλεί σε ακρόαση λειτουργούς του κράτους, καθώς και οποιοδήποτε δημόσιο πρόσωπο για θέματα που αφορούν στη λειτουργία των θεσμών και της διαφάνειας, η προσέλευση των οποίων είναι υποχρεωτική. Η επιτροπή μπορεί να καλεί σε ακρόαση τον πρόεδρο και τους αντιπροέδρους […] του Αρείου Πάγου για θέματα που αφορούν σε λειτουργικά ζητήματα της δικαιοσύνης προς το σκοπό της ενίσχυσης της διαφάνειας.

Επειδή εν προκειμένω συντρέχουν κατά τη έννοια του ΓΚΠΔ και του ν. 4624/2019 λόγοι ουσιώδους δημοσίου συμφέροντος, οι οποίοι υπερακοντίζουν την τυχόν προστασία προσωπικών δεδομένων ενώ
η κοινοποίηση των ως κάτωθι εγγράφων παρίσταται απολύτως αναγκαία για τη διαλεύκανση ενός σκανδάλου που απειλεί την εθνική αλλά και τη δημόσια ασφάλεια, το οποίο έλαβε χώρα στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, η οποία υπόκειται στον κοινοβουλευτικό έλεγχο της Επιτροπής.
Επειδή το σκάνδαλο των υποκλοπών ΈΥΠ-Μαξίμου συντάραξε τα θεμέλια της Δημοκρατίας στη χώρα μας, συνιστάμενο σε παράνομες παρακολουθήσεις όχι μόνο πολιτικών προσώπων, Υπουργών, Ανώτατων Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, πρώην Υπουργών και στελεχών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, του υποψήφιου τότε αρχηγού του τρίτου κόμματος κατά την κοινοβουλευτική τάξη, Βουλευτών και Ευρωβουλευτών, δημοσιογράφων αλλά και ιδιωτών.

Επειδή ήδη εκκρεμούν ενώπιον της Δικαιοσύνης μηνύσεις για διερεύνηση των τελεσθέντων αδικημάτων, μεταξύ των οποίων προσβολών απορρήτου και επικοινωνίας, παράνομης πιθανής κτήσης, γνώσης, χρήσης Κρατικών Απορρήτων και Κατασκοπείας, πιθανής συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση για την τέλεση των ανωτέρω αδικημάτων.

Αιτούμεθα όπως:

Α) διαβιβασθεί στην Επιτροπή η απόφαση αρχειοθέτησης της πειθαρχικής δίωξης της εποπτεύουσας το κρίσιμο χρονικό διάστημα την ΕΥΠ Εισαγγελέως, Β. Βλάχου,

Β) διαβιβασθεί στην Επιτροπή η απαλλακτική εισήγηση της νυν Εισαγγελέως της ΕΥΠ για την Β.Βλάχου, Ευδ.Πούλου,

Γ) κληθεί ενώπιον της Επιτροπής η Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κα Φραγκάκη, με απόφαση της
οποίας αρχειοθετήθηκε η πειθαρχική δίωξη σε βάρος της πρώην εποπτεύουσας την ΕΥΠ Εισαγγελέως, Β. Βλάχου επί σκοπώ διαλευκάνσεως του σκανδάλου των υποκλοπών και κοινοβουλευτικού ελέγχου της ΕΥΠ κατά λόγο αρμοδιότητας της Επιτροπής.

Τα μέλη - Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας:

Τζάκρη Θεοδώρα
Πολάκης Παύλος
Χρηστίδου Ραλλία».

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA