«Διώξτε την από την Ευρωπαϊκή Ένωση...» - Κατάταξη 2024: Στη τελευταία θέση της Ευρώπης και φέτος η Ελλάδα για την Ελευθερία του Τύπου και των Δημοσιογράφων - Την ξεπερνούν και χώρες στον κόσμο που έχουν επίσημα δικτατορία... (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

«Διώξτε την από την Ευρωπαϊκή Ένωση...» - Κατάταξη 2024: Στη τελευταία θέση της Ευρώπης και φέτος η Ελλάδα για την Ελευθερία του Τύπου και των Δημοσιογράφων - Την ξεπερνούν και χώρες στον κόσμο που έχουν επίσημα δικτατορία... (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Μπανανία και Κολομβία της Ευρώπης η Ελλαδίτσα που το παίζει και Ευρωπαία - Νέος παγκόσμιος διασυρμός και διεθνές ρεζιλίκι και φέτος το 2024 για την Ελλάδα, η οποία παραμένει στην τελευταία θέση της Ευρώπης στη κατάταξη για την Ελευθερία του Τύπου & των Δημοσιογράφων, ενώ την ξεπερνούν και χώρες εκτός Ευρώπης στον κόσμο που έχουν επίσημα χούντα και δικτατορία...

Στη νέα παγκόσμια κατάταξη του 2024 που δόθηκε στη δημοσιότητα η Ελλάδα βρίσκεται παγκοσμίως στην ντροπιαστική 88η θέση και η παραπλανητική άνοδός της κατά 19 θέσεις (από την περσινή 107η θέση) οφείλεται στην πτώση άλλων χωρών.. Είναι η τελευταία χώρα στη κατάταξη όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι ξένες φωνές για να εκδιωχθεί η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν γίνει πλέον ύμνος.

Ένας οποιοσδήποτε Πρωθυπουργός, όποιος και να ήταν αυτός από οποιοδήποτε κόμμα, μιας τέτοιας χώρας μετά από τέτοιο συνεχή διασυρμό θα είχε ήδη παραιτηθεί από την θέση του.

Χαρακτηριστικό για την νέα ξεφτίλα της Ελλάδας είναι ότι βρίσκεται πίσω από κάτι χώρες όπως η Μπουρκίνα Φάσο, η Ταϊλάνδη, το Μπενίν, η Παπούα Νέα Γουινέα κ.α.

Οι πρώτες χώρες που βρίσκονται πρώτες στην κατάταξη για την Ελευθερία του Τύπου και των Δημοσιογράφων παγκοσμίως για το 2024, όπου υπάρχει πλήρη ελευθερία είναι η Νορβηγία, η Δανία, η Σουηδία, η Ολλανδία και η Φινλανδία και όλες οι Ευρωπαϊκές Χώρες εκτός Ελλάδας.

Στην έκθεσή τους και για το 2024 οι RSF τονίζουν χαρακτηριστικά για την Ελλάδα:

«Η ελευθερία των δημοσιογράφων στην Ελλάδα έχει υποστεί συστημική κρίση από το 2021. Λίγοι επιχειρηματίες διοικούν τη συντριπτική πλειονότητα των μέσων ενημέρωσης, ενώ εμπλέκονται σε άλλους επιχειρηματικούς τομείς. Μερικοί από αυτούς έχουν στενούς δεσμούς με την πολιτική ελίτ της χώρας. Ως αποτέλεσμα, ο Τύπος στην Ελλάδα είναι πολύ πολωμένος...

Η Ελλάδα παρακολουθείται πολύ στενά από τους Ευρωπαίους Αξιωματούχους της Ε.Ε. Δυστυχώς παρά τις συνταγματικές εγγυήσεις, η Ελευθερία του Τύπου και των Δημοσιογράφων στην Ελλάδα αμφισβητείται και φέτος σε νομοθετικό επίπεδο. Οι νέοι νόμοι που ψηφίστηκαν από το Κοινοβούλιο, υπολείπονται των υπόλοιπων Ευρωπαϊκών Χωρών. Μάλιστα ενώ η Ελλάδα παραμένει στην τελευταία θέση της Ευρώπης, αντί να προστατευτούν οι δημοσιογράφοι και ο Τύπος η Ελληνική κυβέρνηση ψήφισε ένα νέο νομοσχέδιο - έκτρωμα για τα μέσα ενημέρωσης όπου χωρίς απτά στοιχεία, ένας δημοσιογράφος μπορεί να καταδικαστεί βάσει του νέου ποινικού κώδικα -που δεν υπάρχει πουθενά αλλού σε χώρα της Ευρώπης- και θα φυλακίζει χωρίς απτά στοιχεία και μία απόφαση ενός Δικαστή τους δημοσιογράφους για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης, κάτι που συμβαίνει στην Ουγγαρία και σε αυταρχικά καθεστωτικά κράτη που είναι εκτός Ευρώπης. Πλέον έχει γίνει αντιληπτό ότι η Ελλάδα απομακρύνεται επικίνδυνα από την Ευρώπη και το "πάγωμα" των κονδυλίων θα είναι το λιγότερο.

Ήδη κλήθηκε και η Κομισιόν να αναλάβει δράση.Ήδη έχει ζητηθεί από όλες τις Ευρωπαϊκές Χώρες να κληθεί ξανά για εξηγήσεις ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας σε ειδική συνεδρίαση με αποκλειστικό θέμα τι μέλλει γενέσθαι με το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρώπη, το οποίο είναι δυσοίωνο καθώς οι προσφυγές των Ελλήνων Δημοσιογράφων στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και στις Επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου έχουν αυξηθεί όπως και οι καταδίκες της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι Έλληνες δημοσιογράφοι θα αρχίζουν να ζητάνε άσυλο προστασίας στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές Χώρες...»

ΒΙΝΤΕΟ - Η ΕΙΔΗΣΗ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΟ MEGA:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA