Έγκλημα Τέμπη: Διαφθορά και συγκάλυψη χωρίς όρια αποκάλυψε και το 2ο ντοκιμαντέρ του MEGA και της Ανθής Βούλγαρη (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Έγκλημα Τέμπη: Διαφθορά και συγκάλυψη χωρίς όρια αποκάλυψε και το 2ο ντοκιμαντέρ του MEGA και της Ανθής Βούλγαρη (ΒΙΝΤΕΟ)

Το δεύτερο ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη (06-06-2024) έκανε νέες αποκαλύψεις για το έγκλημα στα Τέμπη με τις μονταζιέρες, τα μπάζα κ.α.

Το MEGA επανήλθε με δεύτερο ντοκιμαντέρ για την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία που κόστισε τη ζωή σε 57 νέους ανθρώπους. Στο #ΜΑΜΑΕΡΧΟΜΑΙ – Ο δρόμος προς τη δίκη με την Ανθή Βούλγαρη η οποία με την δημοσιογραφική της ομάδα έβαλαν στο κάδρο τον αγώνα για απονομή δικαιοσύνης: όλη η πορεία από τη μοιραία νύχτα έως τη δικαστική αίθουσα.

H παρουσιάστρια - δημοσιογράφος παρουσίασε, για πρώτη φορά, όσα αναμένεται να κατατεθούν στη μεγαλύτερη δίκη των τελευταίων χρόνων που κανείς ωστόσο δεν ξέρει πότε θα αρχίσει και πότε θα τελειώσει.

Χαρακτηριστικό είναι ότι εκτός από τα γνωστά πολιτικά πρόσωπα, δικαστικούς λειτουργούς κ.α., πάνω από 100 μηνύσεις έχει δεχθεί προσωπικά και ο ίδιος ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από συγγενείς των θυμάτων, όπως έχει μηνυθεί και για άλλες υποθέσεις στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (σε ξένους δικαστικούς λειτουργούς)...

Καθώς συνεχώς εμφανίζονται νέα στοιχεία και όλος ο κόσμος είναι πεπεισμένος πως η συγκάλυψη συνεχίζεται χωρίς ανάσα.

Στο ντοκιμαντέρ μίλησε και ο πατέρας της 20χρονης Μάρθης, Αντώνης Ψαρόπουλος.

«Θα μπορούσε να είχε καταγγελθεί από το ΟΣΕ και κυρίως από το υπουργείο το οποίο δεν έκανε. Επειδή έβλεπε την κατάσταση του δικτύου και την μη ολοκλήρωση εγκατάστασης των συστημάτων ασφάλειας η Hellening Train προφανώς δεν ήθελε να υπογράψει νέα σύμβαση. Αναμένω να ασκηθούν ποινικές διώξεις στην ΡΑΣ και σε διευθυντές του υπουργείου Μεταφορών. Από τη στιγμή που ασκηθούν τέτοιες διώξεις μιλάμε για υπουργείο και υπουργό εκτός και αν ο κύριος Καραμανλής πήγαινε μόνο για καφέ στο υπουργείο, οπότε η ευθύνη είναι ακόμη μεγαλύτερη». 

Με τη δύναμη 1,5 εκατ. υπογράφων οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών...

Με τη δύναμη των υπογραφών 1.500.000 πολιτών με τις οποίες ζητούν αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών ζητούν να εισακουστεί η φωνή τους και να αποκτήσει θεσμικό περίβλημα. 

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. 

Εκεί μίλησε η Μαρία Καρυστιανού. 

«Ως μάνα έχω δικαίωμα να μάθω γιατί κάηκε το παιδί μου και γιατί ψάχνουμε οστικά υπολείμματα. Δίκιο αίτημα που εκφράζεται από 1.500.000 αναθεώρηση άρθρου 86 τροποποίηση άρθρου περί ευθύνης υπουργών. Η διαφθορά σκοτώνει».

«Εκτιμώ πως η δίκη δεν θα ξεκινήσει το 2024» 

Αναφερόμενος τη δίκη ο Αντώνης Ψαρόπουλος είπε πως εκτιμά ότι δεν θα ξεκινήσει μέσα στο 2024 διότι προκύπτουν συνέχεια νέα στοιχεία. 

Αναφέρθηκε όμως, και στο «μπάζωμα» το σημείο του δυστυχήματος, λέγοντας: 

«Δεν ήταν διαθέσιμα τα χώματα που μεταφέρθηκαν στο οικόπεδο καθώς δεν μας ειδοποίησε κανείς. Το μάθαμε από άλλη δικογραφία ένα χρόνο μετά. Από κανέναν αρμόδιο δεν υποδείχτηκε ποτέ. Μπορεί να μην το μαθαίναμε ποτέ. Για την μεταφορά δεν μας είπε κανένας τίποτα. Η χημική υπηρεσία Λάρισας έκανε αυτοψία στις 29 Μαρτίου μαζί με τους δικούς μας τεχνικούς σύμβουλος, ένα μήνα μετά».

ΒΙΝΤΕΟ - ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (#ΜΑΜΑΕΡΧΟΜΑΙ | Ο δρόμος προς τη δίκη):

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA