Σταδιακό λουκέτο στην διεφθαρμένη ΔΟΥ Χαλκίδας ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ - Δείτε αναλυτικά | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Σταδιακό λουκέτο στην διεφθαρμένη ΔΟΥ Χαλκίδας ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ - Δείτε αναλυτικά

Το σταδιακό λουκέτο της ΔΟΥ Χαλκίδας με αφορμή την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης ανακοίνωσε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής...

Ειδικότερα, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ, μεταφέρονται στην Αττική:

1. Από 12/6/2024, οι αρμοδιότητες των τμημάτων φορολογικών ελέγχων, στο 3ο Ελεγκτικό Κέντρο (ΕΛΚΕ) Αττικής

2. Από 16/9/2024 οι αρμοδιότητες βεβαίωσης εσόδων και είσπραξης, στο Κέντρο Βεβαίωσης και Είσπραξης (ΚΕΒΕΙΣ) Αττικής. Ειδικότερα, συστήνεται Αυτοτελές Γραφείο Εσόδων, Δικαστικού και Νομικής Υποστήριξης, απευθείας υπαγόμενο στον Προϊστάμενο του ΚΕΒΕΙΣ Αττικής, με έδρα στη Χαλκίδα.

3. Από 21/10/2024, οι αρμοδιότητες φορολογίας κεφαλαίου, στο Κέντρο Φορολογίας Κεφαλαίου (ΚΕΦΟΚ) Αττικής.

Οι υπάλληλοι των τμημάτων, των οποίων οι αρμοδιότητες μεταφέρονται, θα εξακολουθούν να εργάζονται προσωρινά στο χώρο της ΔΟΥ Χαλκίδας, εντασσόμενοι οργανωτικά στο δυναμικό των αντίστοιχων ειδικών κέντρων της Αττικής».

Σχετικά με τις διαδικασίες εξυπηρέτησης φορολογουμένων, η ΑΑΔΕ επισημαίνει τα εξής:

1. Η ΔΟΥ Χαλκίδας θα συνεχίσει να λειτουργεί με νέα μορφή, διαθέτοντας τμήματα Φορολογικού Μητρώου και εξυπηρέτησης φορολογιών, πλην της φορολογίας κεφαλαίου.

2. Για την ψηφιακή υποβολή αιτημάτων και τον προγραμματισμό ραντεβού μέσα από τις εφαρμογές «Τα Αιτήματά μου» και «Τα Ραντεβού μου» της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr), οι πολίτες θα επιλέγουν την αρμόδια, κατά περίπτωση, κεντρικοποιημένη υπηρεσία (3ο ΕΛΚΕ, ΚΕΒΕΙΣ, ΚΕΦΟΚ Αττικής).

3. Για υποθέσεις ελέγχου δίνεται η δυνατότητα πραγματοποίησης ραντεβού μέσω τηλεδιάσκεψης.

4. Για όσες υποθέσεις εσόδων, εισπράξεων και κεφαλαίου απαιτείται, θα δοθεί η δυνατότητα ενημέρωσης (προσωρινά) από την ΔΟΥ Χαλκίδας, σχετικά με την πορεία υποβληθέντων αιτημάτων στο ΚΕΒΕΙΣ και ΚΕΦΟΚ Αττικής, ενώ θα υπάρξει ειδική μέριμνα για την εξυπηρέτηση πολιτών που δεν έχουν πρόσβαση σε ψηφιακά μέσα, στο πρότυπο των Υπηρεσιών Φορολογικής Εξυπηρέτησης που θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους σταδιακά στην Αττική.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA