Θανατηφόρο τροχαίο στη Κάρυστο: Ελεύθερος αφέθηκε ο 17χρονος που παρέσυρε, εγκατέλειψε και σκότωσε τον 16χρονο Δημήτρη με την νταλίκα του πατέρα του - «Βράζουν» και ξεσπούν οι συγγενείς του... (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
12 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM - ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ
BANNER TRIACON
 

Θανατηφόρο τροχαίο στη Κάρυστο: Ελεύθερος αφέθηκε ο 17χρονος που παρέσυρε, εγκατέλειψε και σκότωσε τον 16χρονο Δημήτρη με την νταλίκα του πατέρα του - «Βράζουν» και ξεσπούν οι συγγενείς του... (ΦΩΤΟ)

Όπως έχει αναφέρει από την πρώτη στιγμή το EviaZoom.gr σόκαρε και συνεχίζει να σοκάρει το πανελλήνιο το τραγικό συμβάν στην Κάρυστο το μεσημέρι της Πέμπτης (27-06-2024) όταν ένας 17χρονος, που δεν έχει δίπλωμα, πήρε τη νταλίκα του πατέρα του, ο οποίος διατηρεί την μεταφορική εταιρεία «Karykas Transport» και στη συνέχεια παρέσυρε, σκότωσε και εγκατέλειψε με το βαρύ όχημα τον 16χρονο συνονόματο του και συμμαθητή του Δημήτρη, ο οποίος εκείνη την ώρα κινείτο με το μηχανάκι του... 

Το θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε στην συμβολή των οδών Οδυσσέως και Διονυσίου. Είναι λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι. Ο 17χρονος οδηγεί την νταλίκα του πατέρα του (που βρισκόταν στο εξωτερικό) χωρίς δίπλωμα και κινείται επί της οδού Οδυσσέως. Στην συμβολή με τη Διονυσίου, περνά χωρίς να σταματήσει. Δεν κοιτά ποτέ δεξιά του. Εκείνη την ώρα περνά ο 16χρονος με το μηχανάκι του, με την σύγκρουση να είναι σφοδρή. Το παιδί βρίσκεται στην άσφαλτο χωρίς κράνος να αιμορραγεί και ο 17χρονος με την νταλίκα επιταχύνει και γίνεται καπνός.

«Το παιδί που ήταν στο φορτηγό λέει δεν τον είδε. Το παιδί ήταν παράλυτο, δεν κουνιόταν και ήρθε το ασθενοφόρο απλά και όταν σηκώθηκε, έτρεχε πολύ αίμα», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

Στο σημείο μαζεύεται κόσμος. Καλούν ασθενοφόρο για να μεταφέρει το αιμόφυρτο παιδί στο νοσοκομείο, ενώ ξεκινά ανθρωποκυνηγητό για την αναζήτηση του 17χρονου που τον εγκατέλειψε.«Τον εγκατέλειψε ναι, βέβαια λέει ότι δεν τον είδε, αλλά δεν γίνεται ο γείτονας από 10 μέτρα να άκουσε το μπαμ και η νταλίκα να μην είδε ότι χτύπησε ένα παιδί και τον άφησε στον δρόμο. Τον είχε από δεξιά και έπρεπε το φορτηγό να δώσει προτεραιότητα στο μηχανάκι», είπε συγγενής του 16χρονου.

Οι αστυνομικοί της Καρύστου εντόπισαν τελικά αργότερα τον 17χρονο και την νταλίκα που οδηγούσε και προχώρησαν στη σύλληψη του. 

Στα Δικαστήρια Χαλκίδας ο 17χρονος και η μητέρα του...

Την Παρασκευή (28-06-2024) ο 17χρονος και η μητέρα του οδηγήθηκαν στα Δικαστήρια Χαλκίδας όπου ο Ανακριτής και ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας τον άφησαν ελεύθερο, όπως και την μητέρα του, χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο. Ο 17χρονος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έβαλε τα κλάματα κατά την απολογία του για το κακό που προκάλεσε.

«Πως είναι δυνατόν να τον άφησαν ελεύθερο;», έλεγαν οργισμένοι οι συγγενείς του 16χρονου, οι οποίοι ζουν το δικό τους δράμα.

Ξέσπασε και η θεία του 16χρονου Δημήτρη:

«Ο ανιψιός μου 18 Ιουνίου πριν λίγες ημέρες είχε γενέθλια. Οδηγούσε μηχανάκι, πήγαινε από το σπίτι της γιαγιάς του σε σπίτι φίλου του, πήγαινε για καφέ, έτσι είπε στην γιαγιά του. Δουλεύει στην επιχείρηση του μπαμπά του όμως, ας είναι 17 χρονών, δουλεύει και οδηγεί νταλίκα, δεν ήταν η πρώτη φορά που οδηγούσε την νταλίκα. Και το άτυχο το παιδί το δικό μας αυτή την στιγμή δεν είναι καν στο χώμα. Το έχουν στείλει για νεκροψία και περιμένουμε να μας το φέρουν απλά να γίνει η κηδεία, να ηρεμήσουμε».

Παράλληλα, η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου ανέφερε σχετικά για το περιστατικό:

«Σε αυτή την περίπτωση το παιδί δεν έχει τις γνώσεις να χειριστεί ένα τόσο μεγάλο όχημα κι αποδείχθηκε και με τον τρόπο που εγκατέλειψε τον σχεδόν συνομήλικό του στην άσφαλτο. Υπάρχουν μαρτυρίες ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο 17χρονος πήρε το όχημα αυτό και γνώριζαν οι γονείς του ότι το οδηγεί χωρίς δίπλωμα».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA