Εύβοια: Στη Βουλή το θέμα με τους ανασφάλιστους εργαζόμενους και τα χρέη της εταιρείας του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Κελαϊδίτη | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Εύβοια: Στη Βουλή το θέμα με τους ανασφάλιστους εργαζόμενους και τα χρέη της εταιρείας του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Κελαϊδίτη

Εύβοια: Στη Βουλή το θέμα με τους ανασφάλιστους εργαζόμενους και τα χρέη της εταιρείας του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Κελαϊδίτη
Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με θέμα: Ανασφάλιστη εργασία στις επιχειρήσεις Κελαϊδίτης ΑΕ και Κελαϊδίτης ΕΠΕ στην Εύβοια , κατέθεσαν οι Βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, Γιάννης Γκιόκας και Κώστας Στεργίου

Click for more: Εύβοια: Βρέθηκαν δεκάδες ανασφάλιστοι εργαζόμενοι στην εταιρεία του Γιώργου Κελαϊδίτη - Βαριά εκτεθειμένος ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας

Σοβαρά προβλήματα έχουν προκύψει για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων Κελαϊδίτης ΑΕ και Κελαϊδίτης ΕΠΕ, καθώς είναι ανασφάλιστοι από την άνοιξη του 2014. Λόγω αυτής της κατάστασης υπάρχει μεγάλος κίνδυνος σε λίγους μήνες να μην έχουν ιατρική και φαρμακευτική κάλυψη, ενώ ήδη ορισμένοι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα.

Χωρίς να υπολογίζεται το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο του 2014, το χρέος στο ΙΚΑ είναι περί τα 10 εκατομμύρια ευρώ για την Κελαϊδίτης ΑΕ και πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ για την Κελαϊδίτης ΕΠΕ.

Η εργοδοσία και των δύο εταιριών όχι μόνο δεν πληρώνει το εργοδοτικό μέρος από τις ασφαλιστικές εισφορές, αλλά ούτε καταβάλει τα χρήματα των εργαζομένων που παρακρατόυνται από τη μισθοδοσία για τα ασφαλιστικά ταμεία. Επιπλέον, αυτό το χρονικό διάστημα που δεν έχουν ένσημα, αν και εργάζονται κανονικά, δεν προσμετρείται μέχρι σήμερα στον απαιτούμενο για συνταξιοδότηση εργάσιμο βίο.

Στα παραπάνω να επισημανθεί, ότι και στις δύο επιχειρήσεις η εργοδοσία καταπατά δικαιώματα των εργαζομένων, καθώς το προηγούμενο διάστημα είχε εφαρμόσει μειώσεις μισθών και οφείλει δεδουλευμένα.

Επιπλέον στην Κελαϊδίτης ΕΠΕ αξιοποιείται η αντεργατική νομοθεσία των προηγούμενων ετών που επιτρέπει την εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας και μάλιστα πλέον των χρονικών ορίων που έχουν θεσπιστεί από το υπάρχον αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο (9 από τους 12 μήνες του έτους, ενώ στην εν λόγω επιχείρηση εφαρμόζεται συνεχόμενα πλέον των 3 ετών, από τον Αύγουστο του 2012).

Ερωτάται ο κ υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε:

Να διασφαλιστούν τα ένσημα των εργαζομένων, το δικαίωμα στην ιατρική και φαρμακευτική κάλυψη καθώς και ο χρόνος εργασίας όλου αυτού του διαστήματος να προσμετρείται ως συντάξιμος.

Να καταβληθεί το χρέος των εν λόγω επιχειρήσεων στα ασφαλιστικά ταμεία.

Να εξασφαλιστεί το δικαίωμα των εργαζομένων στην πλήρη και σταθερή εργασία.

Να προστατευτούν τα εργασιακά δικαιώματα που θίγονται και να καταβληθούν άμεσα οι δεδουλευμένες αποδοχές που οφείλονται.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: 
Εύβοια: Η εταιρεία Δ. Κελαϊδίτης & ΣΙΑ ΑΕ είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης του ΙΚΑ με χρέη που ξεπερνούν τα 10 εκ. ευρώ!

Ο Γιώργος Κελαϊδίτης μιλά αποκλειστικά στο eviazoom.gr: Τι λέει για τα χρέη της εταιρείας και τις καταγγελίες των εργαζομένων (ΒΙΝΤΕΟ)

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA